F-one 2012. Bandit 5 i deski

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post31 sie 2011, 12:58

Hej,
Dla zainteresowanych sprzetem F-one wyszlo juz troche info nt. sprzetu 2012. Wklejam fotki desek i latawcow.

Obrazek

Kolorki:
Obrazek

Nowe deski:
Obrazek

Jak dla mnie B5 z kolorow i grafy przypomina Volta 2011, ksztalt podobny do B4. Wiem ze ma byc one pump, chicken loop i zrywka wracaja i beda podobne do B3. Niestety chyba jeszcze kilka miesiecy trzeba bedzie poczekac do testow.

Awatar użytkownika
przybysz
Latawiec: razor
Dostał piwko: 4 razy

Post31 sie 2011, 17:09

wszystko fajnie a co z filmem promującym bandita 4 :P

Awatar użytkownika
djbartekk
Deska: Czapla Kiteboards
Latawiec: F-one Bandit Flysurfer Cronix
Postawił piwka: 14 razy
Kontaktowanie:

Post31 sie 2011, 17:50

przybysz pisze:wszystko fajnie a co z filmem promującym bandita 4 :P

co do Bandit 4 filmiki promujace z serii Be My Guest - Episode od I do IV najłatwiej znaleść na http://en.f-onekites.com/

F-one Bandit 5

So our first full day at the F-One 2012 Distributor Meeting here in Mauritius could not have gone any better from a conditions point of view. We’ve had four sessions today in very solid surf – two at Manawa and two at a thunderous One Eye. Full power on kites ranging from 7 – 9 metres.

We started our day with a presentation proper of the Bandit 5 kite from F-One owner and head of R&D Raphael Salles. It’s great to work with these guys – these meetings are totally geared around getting out and using the new kites and boards in the best conditions possible, there’s none of the traditional ‘days in the classroom learning about every minute detail that has been changed in the line up’ that I know many of the other brands like to do.

Raph took us over the main tweaks of the Bandit 5 – he was very quick to point out that their task of improving on the Bandit 4 was a very tough one – the 4 was, and still is, an extremely good piece of kit.

Their aims and objective for the Bandit 5;

* Increase the range of each kite – more low end and an even higher top
* Increase the speed of each kite
* Improve the efficiency of each kite – basically make them feel a size smaller handling wise
Obrazek
In brief the changes to the kite include;

* Very reduced leading edge and strut diameters
* Reduced depth in the profile of the kite
* Different construction and attachment of the two outside struts
* New bridle – even simpler than before with less pulleys which adds to the feedback at the bar

Obrazek
więcej zdjęć nowego Bandyty:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 100&type=1

Awatar użytkownika
Akademia KiteSurf
Kontaktowanie:

Post31 sie 2011, 18:50

Przedwczoraj rozpoczęło się spotkanie dealerów i prasy z teamem F-one. Na miejscu jest Marcin, który obiecał jutro wypowiedzieć się szerzej na temat modeli 2012 póki co mamy kilka fotek. (załączamy je)

Najbardziej oczekujemy na wieści o latawców Bandit 5 który ma być kontynuacją Bandita 4. Czy można jeszcze coś poprawić w tym modelu?

Zaprezentowano także wszystkie modele desek Twin Tip (wklejamy już oficjalne zdjęcia od F-one) oraz wszystkie modele desek SURF a także SUP od F-one.
http://www.f-onesup.com

Obrazek

Wstawiamy pierwsze fotki od Marcina jutro powinno się ich pojawić więcej a także opis latawców.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszamy również na: https://www.facebook.com/f.onekite gdzie obejrzycie najnowsze prezentacje i relacja z Mauritiusa oraz na: https://www.facebook.com/AkademiaKiteSurf - zdjęcia z Mauritiusa , fala na spocie One Eye

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post01 wrz 2011, 18:06

acid 132x40.5 wygląd zacnie :)

daga

Post01 wrz 2011, 19:56

Acid super, ale ja czekam na swoja TX5 i szczerze mowiac grafa mnie nie zachwyca. No ale nie plywa sie na kolorach, ale na desce :) i mam nadzieje ze po "pierwszym razie" nie bedzie to mialo znaczenia :D

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2011, 17:04

daga pisze:Acid super, ale ja czekam na swoja TX5 i szczerze mowiac grafa mnie nie zachwyca. No ale nie plywa sie na kolorach, ale na desce :) i mam nadzieje ze po "pierwszym razie" nie bedzie to mialo znaczenia :D

to ja czekam może napiszesz o tym pierwszym razie z TX5 w tym wątku ? ciekawy jestem tych nowych deseczek f-one :twisted:

daga

Post02 wrz 2011, 23:13

haha, chyba nie jestem z tych, co "kiss and tell" ale napisze :D

A tak BTW, mialam okazje sprobowac dzis TX3 (normalnie plywam na TX4) i nie odczulam zadnej stotnej roznicy.

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2011, 18:59

phpBB [video]

Awatar użytkownika
Lukas
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2011, 19:06

djbartekk pisze:
phpBB [video]

http://videos.f-onekites.com/Videos/_Antandroy

to ja podrzucę ze strony f.one

:)

daga

Post23 wrz 2011, 17:13

Hej,
Pisze, bo przyszly do nas juz nowe Bandity, dostalismy jak na razie 8m i 10m. Testy wyszly srednio, jako ze wialo srednio ok. 12knts (porywy do 14). Ale trzeba przyznac ze 10m musi miec dobra moc, bo przy granicznym wietrze (10-12knts) rider o wadze 80 kg mogl utrzymac wysokosc na desce 135cm. 8m na razie nie ruszalismy.
Mnie sie nie udalo niestety z biura dzis wyrwac, ale wrazenia instruktorow:
-ciensze tuby niz B4
-jest szybszy i lzejszy na barze w porownaniu do B4
-po wypieciu nie ciagnie tak bardzo i nie jest az taki "ciezki"
-nawet przy tych warunkach nie przepada przy maks. mocy

Bar wyglada tak samo jak B4, oprocz zrywki, ktora jest taka sama jak w B3.
Niestety plecak nie ma opcji zlozenia latawca "na krotko".

Pozdro.

Awatar użytkownika
djbartekk
Kontaktowanie:

Post28 paź 2011, 03:42

jest już wcześniej zapowiadany Antandroy :thumb:
phpBB [video]

Kuba KiteSurf
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post22 lis 2011, 20:43

daga pisze:Hej,
Pisze, bo przyszly do nas juz nowe Bandity, dostalismy jak na razie 8m i 10m. Testy wyszly srednio, jako ze wialo srednio ok. 12knts (porywy do 14). Ale trzeba przyznac ze 10m musi miec dobra moc, bo przy granicznym wietrze (10-12knts) rider o wadze 80 kg mogl utrzymac wysokosc na desce 135cm. 8m na razie nie ruszalismy.
Mnie sie nie udalo niestety z biura dzis wyrwac, ale wrazenia instruktorow:
-ciensze tuby niz B4
-jest szybszy i lzejszy na barze w porownaniu do B4
-po wypieciu nie ciagnie tak bardzo i nie jest az taki "ciezki"
-nawet przy tych warunkach nie przepada przy maks. mocy

Bar wyglada tak samo jak B4, oprocz zrywki, ktora jest taka sama jak w B3.
Niestety plecak nie ma opcji zlozenia latawca "na krotko".

Pozdro.

Nie ma oczywiście opcji złożenia "na długo" ; ) Co jak się okazało jest wielką zaletą plecaka idealnie mieści się w wymiarach do bagazu podrecznego(w środku 3 kite, laptop, kamera, aparat, kable i ponczo).
Miałem niestety okazje pływać do tej pory tylko na hardcorowej fali na B5 ale muszę przyznać ze ma naprawdę dobrą windę. Zrywka wróciła do stanu B3 i bardzo dobrze (ta z B4 bywalo, że się urywała i była niewygodna). Pływaliśmy na 12 z krótkim barem 45 a i tak kite był w miarę szybki, co bardzo cieszy.
Daga piszesz, że kite nie przepada przy maks mocy co oczywiście jest prawdą, ale pewnie chodzi Ci o analogie do B3 gdzie tak się działo ( w 4 już to było lepiej skorygowane). Trzeba troszkę pokombinować z barem w B3 i można to naprawić. Pozdrawiam

andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post22 lis 2011, 22:37

Kuba KiteSurf pisze:Nie ma oczywiście opcji złożenia "na długo" ; ) Co jak się okazało jest wielką zaletą plecaka idealnie mieści się w wymiarach do bagazu podrecznego(w środku 3 kite, laptop, kamera, aparat, kable i ponczo).

poważnie tyle pakujesz w podręczny?? :shock: w jakich liniach jak można wiedzieć :hand:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post23 lis 2011, 09:48

w środku 3 kite, laptop, kamera, aparat, kable i ponczo).

poważnie tyle pakujesz w podręczny?? :shock: w jakich liniach jak można wiedzieć :hand:

dokladnie my tak zawsze sie pakujemy zaleznie od rozmiarow mozna upchac nawet 4 krushe (zaleta braku bloczkow i listewek :wink: )
ale zdaje sie ze sa linie (np easyjet) ktore laptop licza jako dodatkowa torbe i wtedy jest kupa .I jeszcze jedno wagowo sie nie miesci zawsze kolo 10kg

Wróć do „Recenzje & Opinie”