Teraz pytanie, nie chce radykalnego c-shape'a ktory jest trudny do prowadzenia jak Torch czy Vegas i na co zwrocic uwage? Raczej C-shapoew hybrydy czy Delty, ktore raczej tez do podstaw unhooked sie nadaja? Do tej pory plywalem na Rebelu North'a, takze jak bedzie cos ciekawego na 5 linkach to zero problemu. Latawiec ( wlasciwie latawce ) ma sluzyc tylko na caly nastepny sezon, potem pewnie wymienie.
Myslalem nad
1) North Evo - podobno fajna delta z lekkim przejsciem na C, ale czy wystarczajaco sie bedzie nadawac zeby ogarniac unhooked?
2) Slingshot RPM - Open-C, nie mam zielonego pojecia jak radykalnym jest C shapem, czy np. jak dam go dziewczynie po kursie IKO2 to pojedzie na nim prawo/lewo?

3) F-one Bandit V - delta c, widzialem na zywo i wygladalo to ok, niestety nie wiem duzo o nim
4) Ozone C4 - o ile w 2010 jeszcze byl typowo C, to teraz od 2011 jest podobno duzo lepiej i przy multum opcji konfiguracji nadaje sie spokojnie tez do freeride. W 2012 ozone w dodatku robi zrywke 'od siebie', wiec warto chyba zwrocic uwage?
5) Slingshot Rally ? Delta C, duza roznica od RPM'a?
Innymi firmami raczej nie jestem zainteresowany bo mi w mniejszym lub wiekszym stopniu cos w nich nie lezy, ale bylbym wdzieczny za jakakolwiek pomoc.