77 project

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Szmerek
Deska: Balance
Latawiec: Ozone
Kontaktowanie:

Post16 mar 2012, 02:22

Czrnego Yamaya nabyłem w tym roku jako dedykowaną deskę na snowkite. Przetestowałem ją także w górach.
Rzeczywiście na puchu jest trudno, ze względu na wspomniana powyżej twardość. Ale na trasach - miodzio.
Trzyma krawędż bardzo dobrze. W porównaniu z Bobem wydaje się mieć większy promień skrętu, co sprawdziło się
na snowkite - zupełny komfort prowadzenia na krawędzi, nie trzeba tak często "kontrować" toru jazdy.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2012, 19:46

Obrazek

Obrazek

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2012, 23:01

W ostatecznej wersji napisy kolorowe mają być transparentne z tego co wiem...;)

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy

Post13 kwie 2012, 00:01

a już coś wiadomo ile nowy Yamay kosztuje? bo zostały dwa tygodnie żeby kupić deskę wake ;)

Awatar użytkownika
FilipN

Post13 kwie 2012, 16:17

hmmm... dopiero teraz zauważyłem, że na "ulotkach", które wrzucił Smokie YAMAY jest opisany jako deska freeride :doh:
natomiast na stronie 77 jest jeszcze zeszłoroczny YAMAY - i jest to deska Wake... do tego kajtowy czarny BOB jest opisany jako wakeboard (w max rozmiarze 133, ta jasne... :? )
niezły bełkot....

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post13 kwie 2012, 17:00

Nazwy YAMAY i BOB są zarówno w kolekcji kite, jak i w wake, ski, snowboard.

Nowe deski wake-owe 77 będą dostępne w czerwcu. :twisted:

Pozdro

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post18 kwie 2012, 16:16

Chłopaki jeszcze nie ogarnęli może po Alpach ;) Pewnie kwestia dni do kiedy strona zostanie poprawiona.

Oferta została podzielona dość logicznie na część kite i wake. W każdej po 2 modele - Bob i Yamay. Zarówno w kite jak i w wake BoB to model bardziej freestyle, o większej sztywności, inne są też trochę rozmiary. Yamay jest opcją freeride, większy flex. Polskiej strony jeszcze nie ma, wrzuciłem tu chyba już kiedyś holenderską:

http://77project.nl/Kiteboard.html

Jeśli chodzi o deski kite i ich ceny detaliczne - nie będę podawał na KF, zwłaszcza w recenzjach, natomiast możecie pisać śmiało :wink:

@Filip, nie będę niestety bez barku w stanie przetestować najnowszych wake 77, ale postaramy się je mieć już od maja - dam Ci znać dokładnie i zapraszam na testy, a w zasadzie po prostu dowieziemy Ci ją na WakeProjekt ;)

Awatar użytkownika
FilipN

Post18 kwie 2012, 23:08

przemass pisze:@Filip, nie będę niestety bez barku w stanie przetestować najnowszych wake 77, ale postaramy się je mieć już od maja - dam Ci znać dokładnie i zapraszam na testy, a w zasadzie po prostu dowieziemy Ci ją na WakeProjekt ;)

Mam nadzieję, że bark szybko wróci do pełnej sprawności!!
Co do deski to chciałbym w maju kupić dechę pod buty. Będę jej używał na kablu ale chcę też, przy sprzyjających warunkach, pływać na niej na kajcie.
Na razie w grę wchodzi Custom, Profanity albo właśnie 77 (choć o tej wiem najmniej w kwestii użycia jej z kajtem ;) )

Wróć do „Recenzje & Opinie”