Hmm moge ci wymiec jakie szkółki są i coś o nich wspomniec, doradzac za bardzo nie chce gdyż sam pracuje w jednej z szkółek w Jastarni
Zaczynając od największej:
Surfpoint - jedna z największych szkółek na 0,5Wyspie o ile nie największa, cała ich kadra to licencjonowani instruktorzy IKO bez wyjątku.
Boardrockerz- Również duża szkółka ,szkolą blisko mola co przy Kierunku wiatru W spycha kursanów w strone portu - głębinki
Polsporty.PL - to samo co wyżej
Surfszkoła przy molo -to samo co wyżej + mają fajną nowoczesną bazę
Take off - Szkółka znajduje się na dosyc zatłoczonym spocie Draga , jest tam podział akwenu lecz w praktyce nie dokońca jest tak jak powinno to wyglądac co podczas szkolenia nie jest bezpieczne,instruktorzy szkolą z tego co wiem wporzo.
Dream Kite - Doświadczony i opływany instruktor ,nauczy doradzi ,pomorze w kompletowaniu sprzętu
Surfparadise - Szkolą na spocie mniej zatłoczonym od pobliskiej Dragi i Maszo, instruktorzy tylko z licencjami IKO, po ukończeniu kursu kursant otrzymuje "karte IKO" która zawiera informacje o stopniu posiadanych umiejętnosci( takie karty wydaja się w każdej szkółce z instruktorami IKO)
Kite Baza - wiem tylko tyle że stacjonują na campingu Rufa, szkolą na spocie Draga.
Surf Bonjo - szkółka chyba mobila bo szkolą zarówno w Juracie jak i Jastarni
FunBoard- Szkolą na słabym spocie bez plaży lub z małą plaża nie daleko portowych falochronów, przy kierunku E kursantów zwiewa do portu
Hmmm. jeśli ktorąś szkółke pominołem to przepraszam nie znam wszystkich na pamięc

Na terenie Jastarni szkoli wielu instruktorów - freelancerów nie wiem czy kwalifikują się jako szkółki czy też nie ale w internecie możesz trafic na ich ogłoszenia