Opinie o SU-2 Proseries 2012 i 2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
dasnsad
Deska: Clash 138
Latawiec: Razor
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post12 kwie 2013, 23:03

Dziękuje bardzo za ofertę ale posiadam już własną deskę. Nie chce nikogo namawiać na mój pogląd bo rozumiem, że o gustach się nie dyskutuje. :D Spokojnie Mandaro pływaj na tym na czym pływa Ci się najlepiej i nie ma potrzeby robienia spin :thumbsup: Cieszmy się że wiosna do nas zawitała a nie kłóćmy się o pierdoły

Pozdrawiam i życzę pomyślnego pływania :D

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post12 kwie 2013, 23:17

Nie są to pierdoły. Mam i to i to. Nie polecam Su2 nawet dla początkujących.
Początkującym dawałem do testów wszystkie możliwe i wybrali 50/50,
Sklepy dawały nam na testy Clasha, Airrucha i ...
-Su2 było na końcu.

dasnsad

Post12 kwie 2013, 23:26

Ok, każdy pływa na czym mu się podoba ja też zakochałem się w Armadzie Besta, Alvaro, czy 50/50 ale niestety na tym świecie liczy się zasobna kieszeń a SU-2 oferuje deski podobnej jakości w dużo niższej cenie :wink: Cieszę się, że w końcu wyraziłeś swoje stanowisko i teraz mam osobistą prośbę jeżeli byś mógł to przy swoim opływaniu może zrobiłbyś oddzielny post w którym zestawiłbyś te deski które testowałeś na Tarifie np. tak jak robi to Ziomek :thumbsup: wtedy wyjaśniłbyś co Ci się nie podoba, co się podoba i nie trzeba by było zaśmiecać wątku niepotrzebnymi kłótniami
P.S Bardzo przepraszam wszystkich użytkowników za ten off-top

Pozdrawiam :thumb:

kemeis
Deska: takoon kick; Naish Custom Fish
Latawiec: Ozone: Edge11; Catalyst14

Post13 kwie 2013, 01:01

Nooooooooooo czegoś się dowiedziałem, dzięki! Szczególnie o "+" ale o "-" nie za wiele. No "zle bo zle" to jakos kiepska wskazówka.....

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 kwie 2013, 08:51

kupuję produkt ludzko opakowany... i lubię su-2.
do tego wykonany starannie w kazdym detalu .

Jestem w Tarifie od dwóch miesięcy i Su2 tu nie ma.
Nikt tego nie kupuje.
za duzo palisz albo slabe okulary nosisz poza tym jest twoja klamczuchu :idea:
To komu Karas tyle desek do Tarify wysyla :lol: :doh:

Z tego co sie orientuje to Team SU2 wybiera sie na majowke do tarify . Mozesz podpatrzyc i czegos sie od nich nauczyc no i zobaczyc jak mozna plywac na najlepszych deskach ktorych nie lubisz :wink: .

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 kwie 2013, 09:16

surfbabe pisze:do połowy ubiegłego roku objeżdżałam Proseries'a potem przesiadłam się na Proridera (oba 2012).
Fakt, że przy okazji zeszłam o rozmiar w dół... ale jestem w stanie to w głowie skorygować.
Proseries nie okazała się dla mnie deską szybszą od Proridera. Prorider 3D idzie po wodzie jak żyleta po prostu.
"lepiej odpala" - czy my mówimy o wyjściu z wody? tu większej różnicy nie ma.
ostrzenie: Proseries najlepiej ostrzącą deską nie jest. Generalnie Prorider ostrzy wyraźnie lepiej. Jeszcze tylko warto odnotować: Proseries ma taki kształt, że de facto pod nogami czuje się ją jak deskę większą niż podany rozmiar, na warunki słabowiatrowe w porządku, ale przy przepałowaniu to życzę szczęścia.
wybicie: Proseries - akceptowalne, Prorider fajoskie.
ladowania: Proseries tak, owszem, wyraźnie bardziej komfortowe, ale lepiej odpływa Prorider (pełna kontrola :P )
twardość: jasne, że Prorider wyraźnie twardsza, owszem czuć po kolanach (przekonują mnie twardsze deski, bo podobnie jak w snowboardzie dla mnie twardsza deska to lepsza kontrola i lepsze cięcie chopa).
Ale każdy ma swoje lubię/nie lubię, więc być może ktoś inny ma inne wrażenia z porównania tych desek.

Widzisz co czlowiek to opinia i odczucia . Ja na tym proseriesie bardzo malo plywalem wiec napisalem pierwsze wrazenie jakie mi zostalo w glowie . Bardzo dobra deska ,latwa ale wolalem proridera . Przyznam sie ze moj testowy prorider byl miekki (takie bylo zalozenie) mozliwe ze seryjjne byly zbyt twarde dla lzejszych riderow .Powiedzial bym ze opinie sa pol na pol . Wiadomo ze Karas "zmiekczyl " deski na ten rok do tego jest mozliwosc wyboru w dwoch twardosciach w obrebie modelu .....

Powiem tak ... :wink: ...w kiteach ciagle poszukuje a w temacie desek nie mam dylematow jak chodzi o tt .Lubie te dechy i filozofie firmy niech taka pozostanie :thumb:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2013, 09:23

dasnsad pisze:Ok, każdy pływa na czym mu się podoba ja też zakochałem się w Armadzie Besta, Alvaro, czy 50/50 ale niestety na tym świecie liczy się zasobna kieszeń a SU-2 oferuje deski podobnej jakości w dużo niższej cenie :wink: \

..ale można kupić lekko śmignięte modele w ktrych się "zakochałeś" w cenie nowych SU-2..

peace

dasnsad

Post15 kwie 2013, 22:28

No pewnie, że można ale niestety potrzebowałem w tamtym czasie deski na "gwałt", a niestety wtedy nawet w wake'u były one nie na moją kieszeń :) a póki co obecna deska też nie jest zła i pływa mi się na niej świetnie, gdyby tylko była miększa :roll: ale nie ma co narzekać :)

Pozdrawiam

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post16 kwie 2013, 08:42

dasnsad pisze:No pewnie, że można ale niestety potrzebowałem w tamtym czasie deski na "gwałt"..

..to tym bardziej "miększą" - a na pewno ŁADNIEJSZĄ :wink:

peace

Awatar użytkownika
Rafiii
Deska: SU-2 prs
Latawiec: C4 , F-One VIII
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post17 kwie 2013, 13:30

mandaro pisze:Nikomu nie zabraniam używać Su-2.
Mojego Su2 po prostu nie lubię.
Jest to Proton 3d 2012. Najgłupsze 3d na Świecie.
Jeśli ktoś ma jakieś dobre Su-2 to poproszę na testy.
Jestem w Tarifie od dwóch miesięcy i Su2 tu nie ma.
Nikt tego nie kupuje.

Bedziemy od 27.04 przez tydzień z deskami SU-2 na Tarifie więc serdecznie zapraszam do testów. Poza tym deski na Tarifie dostaniesz w BIGSURF http://www.bigsurftarifa.com/Big_Surf_T ... nicio.html

Wróć do „Recenzje & Opinie”