nazca120 pisze:Szukam latawca do freestyle w rozmiarze 12-13m. Zacząłem pływać unhooked i ogarnąłem wypięte backrolle. Szukam latawca który pozwoli mi łatwo progresować na wakestyle. Który z tematu polecacie? A może coś innego?
ss7pro@gmail.com pisze:Zalezy jak szybko chcesz ten progress robicJak bardzo szybko to bierz Airush Razor, Cabrinha Chaos jak wolniej to North Vegas 2015 albo po prostu open C jak ozone C4, Slingshot RPM czy North Dice !
Pzdr.
bolocork pisze:ss7pro@gmail.com pisze:Zalezy jak szybko chcesz ten progress robicJak bardzo szybko to bierz Airush Razor, Cabrinha Chaos jak wolniej to North Vegas 2015 albo po prostu open C jak ozone C4, Slingshot RPM czy North Dice !
Pzdr.
Powiedzialbym ze jest odwrotnie
Chcac zrobic szybki progres zastanowilbym sie raczej nad open c (C4, ts,rpm) biorac pod uwage fakt ze zaczales sie niedawno wyczepiac
ss7pro@gmail.com pisze:
Ja mam inne odczucia. Plywalem wczesniej na openC (Varial X 2014) i po przejsciu na prawdziwe C poczulem ulgePrawdziwe C jest duzo stabilniejszym latawcem i lepiej pracuje na barze od openC (dobrze czuc gdzie jest latawiec).
Dodam duzo lepsza gore w prawdziwym C, co przy nauce UH jest bardzo pomocne.
ss7pro@gmail.com pisze:Zalezy jak szybko chcesz ten progress robic.
jedi1 pisze:ss7pro@gmail.com pisze:
Ja mam inne odczucia. Plywalem wczesniej na openC (Varial X 2014) i po przejsciu na prawdziwe C poczulem ulgePrawdziwe C jest duzo stabilniejszym latawcem ...
. A jeśli Varial X nie był stabilny, to może z nim jest coś nie tak, a nie z typem latawców?
jedi1 pisze:ss7pro@gmail.com pisze:
Ja mam inne odczucia. Plywalem wczesniej na openC (Varial X 2014) i po przejsciu na prawdziwe C poczulem ulgePrawdziwe C jest duzo stabilniejszym latawcem i lepiej pracuje na barze od openC (dobrze czuc gdzie jest latawiec).
Dodam duzo lepsza gore w prawdziwym C, co przy nauce UH jest bardzo pomocne.
Wszystko to jest zależne od konkretnego modelu latawca. Nie wiem jak Varial X, ale porównywałem np. górę Dice i nie ustępuje on moim Fuelom w tym względzie. Co do czucia latawca to np. C4 jest według mnie też bardzo bezpośredni na barze, bo nie ma bloczków. W Dice czy RPM to już faktycznie trochę czuć, że się steruje inaczej. A jeśli Varial X nie był stabilny, to może z nim jest coś nie tak, a nie z typem latawców?
C mają na pewno tą zaletę, że luz na linkach po wybiciu jest lepszy, ale mają też swoje wady o których nie raz już tu było.
Nazca a pytanie czym się różnią latawce jest zawsze ciężkie, bo to są indywidualne odczucia. Nie wiem jak Chaos, bo na nim nie pływałem, ale Vegas jest bardzo przyjemnym latawcem i wyjątkowo komfortowym jak na C.
Ziomek. pisze:
..jakiś tydzień? temu przyglądałem się na spocie najnowszemu Varialowi X w akcji i byłem w szoku![]()
mieliśmy poprzednie roczniki tego modelu w szkole i niektórym Instruktorom się bardzo podobał (mnie nieporównywalnie bardziej podoba się TS)
ten 2015 zachowywał się jak GALARETAmeduzował, nie wiem CO z nim było nie tak
jak był napompowany itd
ale nie wyglądało to dobrze..
coś musiało być nie tak, bo to niemożliwe by tak dobra firma taką wtopę popełniła ..wiatr tego dnia był silny i nierówny
wizualnie , dizjnersko bardzo mi się podobał![]()
peace
ss7pro@gmail.com pisze:IMHO jedna wyada C, jest dol i dlatego w quiverze trzeba miec po prostu wiecej latawekCo do samego Varial X 2014 to zachowywala sie bardzo podobnie jak RPM 2014
Na gornym zakresie takiej 11m po wypieciu ciezko bylo na nich utrzymac krawedz, podczas gdy na dobrym C nie ma z tym problemu
Pzdr.
Do tego dobre C duzo wolniej idzie z wiatrem po skoku dzieki czemu przy nauce blind czy wrapped mamy duzo wiecej czasu na rekacje.
IMHO jedna wyada C, jest dol i dlatego w quiverze trzeba miec po prostu wiecej latawek
Rhall pisze:Nie miałem okazji latać na wszystkich latawcach, ale po przesiadce na Vegasa nabrałem odwagi i pewności do robienia różnych ewolucji UH.
Latając na slingu RPM miałem jej już nieco mniej.
Vegasik jak dla mnie nadaje się na entry freestyle, czy samo oswojenie z "C". Prowadzi się potulnie i wybacza błędy.
ss7pro@gmail.com pisze:
IMHO jedna wyada C, jest dol i dlatego w quiverze trzeba miec po prostu wiecej latawek.
ss7pro@gmail.com pisze:
Co do samego Varial X 2014 to zachowywala sie bardzo podobnie jak RPM 2014Na gornym zakresie takiej 11m po wypieciu ciezko bylo na nich utrzymac krawedz, podczas gdy na dobrym C nie ma z tym problemu
.
ss7pro@gmail.com pisze:
To samo jest z loopami ktore na C wchodza od reki podczas gdy na openC przy mocniejszym wietrze trzeba miec juz dosyc dobra technike.
.
jedi1 pisze:. Ostatnio sobie porównywałem bezpośrednio dwie 11tki Razor i GTS3 i pomimo, że tego drugiego bym nie wybrał to miał swoje zalety jak np. to że pływanie na nim nie było tak męczące jak na Razorze, lepiej szedł na wiatr, więc w czasie pływania mniej czasu i energii stracisz na halsowanie się, pop było łatwiej uzyskać już przy mniejszej prędkości, łagodniejsze i dłuższe skoki w zenicie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości