bartolomeo_n pisze:JanuszD pisze:bartolomeo_n pisze:A jak została załatwiona reklamacja?
Nie istotne bo pianka jest od tego, żeby w niej pływać, a nie żeby ją reklamować. Szczególnie TAKIEJ firmy jak O'Neil

No nie żartuj sobie - to, czy firma np. wymienia piankę na nową przy błahej reklamacji, powinno być zasadniczym argumentem przy wyborze marki.
A jak widać - zdarzają się problemy jakościowe w każdej marce - i ciężko tu nawet wysnuć wniosek o powtarzalności wad, więc jak trafisz na spartolony egzemplarz to docenisz podejście producenta.
szp87 pisze:Okay, to zostane przy 5/4 co do modelu to chyba zdecydowalem sie na ten Xcela Axis X2 Fullsuit 5/4/3 LS S4AXK5 2015

Ja plywam w oneilu i tez mialem przygody z ta firma.
Generalnie szukalem czegos co bedzie cieple i nie bede potrzebowal suchara w zime. Lamalem sie sporo nad innymi firmami ale zlapalem sie na reklame
https://www.youtube.com/watch?v=a6K7R2KV7foKupilem nizszy model niz teraz posiadam.... byl to hyperfreak. MEga fajna pianka i przy pierwszym zakladaniu odpadla mi latka na dole od wewnatrz na szwie. Co sie okazalo w nowych modelach... przestali ja dodawac

No ale uzywalem caly sezon i cieplota/ elastycznosc bajka. Pod koniec sezonu napisalem co zrobic z ta latka... czy ja przykleic czyms...
Dostalem nowa pianke model wyzej w ramach reklamacji

teraz mam psycho i jest rownie dobrze.
Dla mnie wymagania co do pianki nie sa skomplikowane - ma mi dawac komfort termiczny i byc jak najbardziej elastyczna. Oneil sprawdza sie w 100% pod tym wzgledem i szkoda czasu jak dla mnie eksperymentowac z innymi firmami mimo, ze zapewne maja podobnie albo i lepiej. nigdy nie wpadlem na pomysl "docieplania sie". W zimowe dni po 2h zchodze z wody wymeczony a nie wyziebiony i nigdy nie mialem zepsutej sesji przez pianke

Co do pianek w granicach 600 zl na lato to bralbym taka ktora by mi sie wizualnie najbardziej podobala.... bo i tak nic wiecej na letnie dni nie trzeba u nas.