Su2 w drewnie

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post30 maja 2008, 00:04

kolejna wersja su2 wood, fotki niestety slabe, nie specjalnie oddaja wyglad , ktory imituje klepki :) .
egzemplarz ktory mielismy do testow jest stosunkowo twardy i dynamiczny, latwo i stabilnie osiagal stosunkowo duza predkosc ulatwiajac osiagnac znaczna wysokosc skokow. na plaskiej i slabo zafalowanej wodzie decha jedzie jak po szynach, na wiekszej fali nie mielismy okazji ....

Obrazek

Obrazek

mielismy tez ze soba wood oldstyle, ten niestety nie wrocil niesetety z nami :( zaborcze rece jednego z testujacych nie wypuściły go juz

Obrazek

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post12 cze 2008, 08:46

No to moge sie pochwalic koleja cud-deseczka ze stajni SU-2.

Tym razem jest to "bambusowiec" 130x40,5cm. Gola deska wazy mniej niz 2kg :!: :!: :!: :!: :!: Zadziwiajaco miekka w porownaniu z moja pierwsza drewniana.

Umieszczam fotki i lece potestowac bo wieje do 12ej

Obrazek
Obrazek

Ostatnie zdjecia z mojej prywatnej stajni.
Konie gotowe do galopu :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post12 cze 2008, 18:48

Celowo masz w pierwszej suczce(chyba 125) odwrotnie zalozone strapy?

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post12 cze 2008, 19:00

Hehe, para, jeśli to twoje prywatne dechy a jak mówisz każda kosztuje 3000 zł to albo masz dobrych znajomych w sutu albo jesteś niezłym bananem :D

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post14 cze 2008, 07:39

Ile razy sie na jakims spocie spotkamy zawsze ma banana na twarzy to chyba banan :lol: :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 cze 2008, 09:28

rolnik pisze:Celowo masz w pierwszej suczce(chyba 125) odwrotnie zalozone strapy?

Nic sie nie ukryje przed Twoim sokolim okiem :D
To silnowiatrowa deska Juniora. Nie wiem dokladnie co on kombinuje. Wiem, ze mozna ustawiac odwrotnie strapy - wszystko zalezy od wlasnych upodoban i anatomicznej budowy stóp.

Jestesmy juz po testach "bambusa". Nie wiem do czego mozna sie doczepic. Jakosc wykonania wzorowa, waga gołej deski ponizej 2kg!!!!!, swietne pady i strapy, nowe cienkie krawedzie, lagodna grafika. Wybicie, ostrzenie, odpalanie, ladowania to pestka. Szczegolnie ladowanie power kiteloopow jest lagodniejsze niz na Nobile (szczegolnie Shinn).
Junior startowal na niej w ostatnim Fordzie i byl nia zachwycony. Niestety brak drugiej eliminacji nie pozwolil wywindowac mu sie na wyzsza pozycje. Zaraz dodam jakas fotke.
Deska wzbudzala spore zainteresowanie zawodnikow. Wyglada na to, ze wkrotce 2 zawodnikow (a moze nawet 3) z aktualnie pierwszej dziesiatki Forda bedzie smigalo wlasnie na tych deskach.

PS.
A kiedy pierwsza relacja z Fuerty :?:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 cze 2008, 09:44

Cygański król pisze:Hehe, para, jeśli to twoje prywatne dechy a jak mówisz każda kosztuje 3000 zł to albo masz dobrych znajomych w sutu albo jesteś niezłym bananem :D

2 x 2 = 4 czyli 2 deski dla rajdera (moj syn i ja). Prosze nie mow, ze plywasz tylko na jednej desce - to fajne w pierwszym sezonie.
Nie pamietam, abym pisal, ze BigFoot albo Czacha kosztowaly 3000PLN. Za takie pieniadze to z latwoscia kupisz sobie obie wyzej wymienione deski.

A zeby trudno bylo Ci spac to pokaze reszte mojej stajni (dodatkowe konie na duze fale) :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 cze 2008, 10:49

Junior w akcji na bambusie podczas ostatniego Forda:
Obrazek

Synek dostal skrzydel jak zobaczyl oryginalna grafike ze swoimi inicjalami :wink: Jest to jego pierwsza deska jako SU-2 Kiteboarding Team. :clap:

Niestety Michal Malininowski (z tylu zdjecia) pokazal podczas wspolnego heatu ze nie tylko sprzet sie liczy ale przede wszystkim oplywanie i doswiadczenie.

__kater__
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post17 cze 2008, 15:05

strona su2 wali błędami jak staram się uzyskać rozmiary tych desek

jest coś w okolicy 135/ 42 lub 43 ?

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post17 cze 2008, 15:14

Z moich informacji wynika, że masz w SU-2 135 dwa wymiary:

135/41
135/45

Nie wiem jednak czy dotyczą one także modeli w drewnie. Jeśli się mylę - poprawcie.

Cygański król

Post17 cze 2008, 15:41

BraCuru pisze:
Cygański król pisze:Hehe, para, jeśli to twoje prywatne dechy a jak mówisz każda kosztuje 3000 zł to albo masz dobrych znajomych w sutu albo jesteś niezłym bananem :D

2 x 2 = 4 czyli 2 deski dla rajdera (moj syn i ja). Prosze nie mow, ze plywasz tylko na jednej desce - to fajne w pierwszym sezonie.
Nie pamietam, abym pisal, ze BigFoot albo Czacha kosztowaly 3000PLN. Za takie pieniadze to z latwoscia kupisz sobie obie wyzej wymienione deski.

A zeby trudno bylo Ci spac to pokaze reszte mojej stajni (dodatkowe konie na duze fale) :wink:
Obrazek

Jeśli chodzi o pryatny spżet, owszem na 1 desce pływam , do tego jest to nobile 555 z 200!!6!! roku :shock: i dobrze mi się na niej pływa, robię postępmy i corazto nowsze trkik, jedyne czego mi w niej brakuje to więcej popu, dlatego planuję zmienić po sezonie na 666 08 i nadal mieć jedną. MNIE jak i wielu innym co pływają n-ty sezon wystarcza, pewnie jakbym pływał wave to miałbym jescze directionala ale że nie to 1 deska mi wystarcza chodź dla niektórych może to być trudne do zrozumienia :shock: do tego mam 2 latawce 12m i 8 m waże koło 80 kilo, jak wieje poniżej 15 węzłów po prostu NIE pływam i jakoś nie jest mi z tym źle bo z pływania w prawo w lewo i podskakiwaniu na 1,5 już od paru sezonów nie mam fanu a latawcy powyżej 13 m2 zwyczajnie NIE lubię :roll: :idea:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 cze 2008, 17:40

Krolu, nareszcie zaczynasz pisac konkrety (obys tylko czytal swoje posty przed wyslaniem plizzzzzzz - troche trudno sie czyta :shock: :disgusted: :shock: ).

Jeśli chodzi o pryatny spżet, owszem na 1 desce pływam , do tego jest to nobile 555 z 200!!6!! roku :shock: i dobrze mi się na niej pływa, robię postępmy i corazto nowsze trkik, jedyne czego mi w niej brakuje to więcej popu, dlatego planuję zmienić po sezonie na 666 08 i nadal mieć jedną.

Fajnie, ze jestes zadowolony z dwuletniej 555 (zreszta jak tysiace ludzi dookola globu). Sam posiadalem ta deske ale zrobiona dla Coalition. Zgadzam sie, ze jesli deska klei sie do stop nie ma potrzeby wymiany jej na cos nowszego.
Natomiast absolutnie nie zgodze sie co do posiadania tylko jednej deski. Ograniczasz wowczas godziny na wodzie, fun i swoj rozwoj. Wazymy tyle samo ale ja juz plywam przy 10kt a Ty starujesz od 15kt. To oznacza, ze latem spedzasz srednio 3 razy mniej na wodzie. No i moj najwiekszy kajt w ostatnim sezonie to Crossbow 9m. Twoj najwiekszy to 12m.
Nie pisze tego, aby przekonac Cie do 2 czy 5 desek ale po to aby nowi rajderzy czytajacy ten watek nie uwierzyli w "cud-jedna deske" Nie ma i nie bedzie takiej. Istotne jest to przy zakupie pierwszej deski. Zwykle ludziska niewiele wiedzacy kupuja "all-in -one" (130x40) a potem mecza sie z nauka i maja problem w jaka nastepna deske zainwestowac (135 czy 125?????). Czyz nie jest prosciej walnac sobie dobra szeroka slabowiatrowke na poczatek a po opanowaniu jej zdecydowac sie na cos mniejszego? Wowczas zostaje sie przy 2 deskach i hula sie znacznie czesciej.

Jesli chodzi o directionala to znowu jest problem, ze szybciej ogarnie sie wave na dwoch deskach. Ostatni moj nabytek to krotka strapowa deska na radykalna fale - potrzebna na sztormowy Baltyk albo na oceaniczny power wave. Niestety nie mam tyle doswiadczenia, aby wymiatac na bezstrapowej tak jak Koniu czy Korek na Punta Preta.
Dlatego potrzebuje strapy aby przeskakiwac fale, przed ktorymi nie ma innej ucieczki.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 cze 2008, 18:22

Wracajac do watku Su2 w drewnie...

Zdjecie z ceremoni wreczenia nagrod na ostatnim Fordzie:
Obrazek

De facto milo zobaczyc szczecinski KiteTeam wsrod wyroznionych. Mam nadzieje, ze paru chlopakow z KiteTeamu bedzie zadowolonych z SU2 i wejda do nastepnego teamu :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post17 cze 2008, 18:31

peg pisze:Z moich informacji wynika, że masz w SU-2 135 dwa wymiary:

135/41
135/45

Nie wiem jednak czy dotyczą one także modeli w drewnie. Jeśli się mylę - poprawcie.

Na stronie SU-2 (niestety bardzo skromnej - przydalby sie upgrade) mozna znalezc cala rozmiarowke dla poszczegolnych desek. Wystarczy klilknac w daną serie i na dole widac rozmiary.

Aby ulatwic zycie leniwym: wszystkie deski (wlacznie z wood) robione sa w rozmiarach:
125x39, 130x41, 135x41, 140x42. Wyjatek to BigFoot 135x45.

Jesli ktos sobie specjalnie zyczy to moze zamowic sobie customa

Cygański król

Post18 cze 2008, 00:40

BraCuru pisze:Krolu, nareszcie zaczynasz pisac konkrety (obys tylko czytal swoje posty przed wyslaniem plizzzzzzz - troche trudno sie czyta :shock: :disgusted: :shock: ).

Jeśli chodzi o pryatny spżet, owszem na 1 desce pływam , do tego jest to nobile 555 z 200!!6!! roku :shock: i dobrze mi się na niej pływa, robię postępmy i corazto nowsze trkik, jedyne czego mi w niej brakuje to więcej popu, dlatego planuję zmienić po sezonie na 666 08 i nadal mieć jedną.

Fajnie, ze jestes zadowolony z dwuletniej 555 (zreszta jak tysiace ludzi dookola globu). Sam posiadalem ta deske ale zrobiona dla Coalition. Zgadzam sie, ze jesli deska klei sie do stop nie ma potrzeby wymiany jej na cos nowszego.
Natomiast absolutnie nie zgodze sie co do posiadania tylko jednej deski. Ograniczasz wowczas godziny na wodzie, fun i swoj rozwoj. Wazymy tyle samo ale ja juz plywam przy 10kt a Ty starujesz od 15kt. To oznacza, ze latem spedzasz srednio 3 razy mniej na wodzie. No i moj najwiekszy kajt w ostatnim sezonie to Crossbow 9m. Twoj najwiekszy to 12m.
Nie pisze tego, aby przekonac Cie do 2 czy 5 desek ale po to aby nowi rajderzy czytajacy ten watek nie uwierzyli w "cud-jedna deske" Nie ma i nie bedzie takiej. Istotne jest to przy zakupie pierwszej deski. Zwykle ludziska niewiele wiedzacy kupuja "all-in -one" (130x40) a potem mecza sie z nauka i maja problem w jaka nastepna deske zainwestowac (135 czy 125?????). Czyz nie jest prosciej walnac sobie dobra szeroka slabowiatrowke na poczatek a po opanowaniu jej zdecydowac sie na cos mniejszego? Wowczas zostaje sie przy 2 deskach i hula sie znacznie czesciej.

Jesli chodzi o directionala to znowu jest problem, ze szybciej ogarnie sie wave na dwoch deskach. Ostatni moj nabytek to krotka strapowa deska na radykalna fale - potrzebna na sztormowy Baltyk albo na oceaniczny power wave. Niestety nie mam tyle doswiadczenia, aby wymiatac na bezstrapowej tak jak Koniu czy Korek na Punta Preta.
Dlatego potrzebuje strapy aby przeskakiwac fale, przed ktorymi nie ma innej ucieczki.

Słusznie:) faktycznie ciężko się to czyta;] Postaram się na przyszłość;] Ja mam 128x39,5 :shock: Więc można by to z powodzeniem nazwać deską silnowiatrwą, gdybym miał 140x45 jako druga deska pewnie też pływałbym od 10 kts, ale jak już napisałem, może to kwestia wieku ale takie pływanie "na słoniu" z 15 m latawcem mnie nie jara;] Chodź przyznam że na boże ciało jak wiał cały czas offshore na zatoce a nie chciałem iść na może to wziąłem sobie 15m2 waroo i dechę szkoleniową nie wiem, koło 150 bo wydawało się że ledwo wieje, ale dalej od brzegu okazało się że raz nie mogłem wogóle płynąć a momentami nie dało się zaciąć krawędzi i to chyba ejdyny raz kiedy na takim sprzęcie miałem fun;] pomijam że start na deskę polegał na zaciągnięciu baru i już stałęm nad wodą 8)

Wróć do „Recenzje & Opinie”