Opiszcie latawke Best Waroo

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post02 kwie 2009, 22:44

przemass pisze:- opcja 3 - podpinasz na osh na lince nośnej - liszowanie na lince nośnej, również 100% przy odkręconych linkach. Minusem jest znów lisz w niezbyt wygodnej pozycji oraz to że musisz uważać zeby linki nośne nie skręciły się za bardzo podczas pływania.

do tej opcji dodalbym jeszcze jedno niebezpieczenstwo.tak zapiety karabinczyk potrafi zlapac za jakas czesc odjezdzajacego baru i tak naprawde wracasz do opcji 2 albo gorzej.ostatnio tak mialem.

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2009, 09:16

przemass pisze:Temat był wałkowany wielokrotnie;) Masz parę opcji:

- warunki overpover - zapinasz na osh ( na szmacianą!!! rączkę) na lince sterującej - plus to 100% liszowanie po zerwaniu zrywki,, minusy to poplątany bar po liszowaniu i lisz moze przeszkadzać w trakcie pływania.

- Pływanie standardowe - zapinasz lisza na metalowe kółko przy chickenloopie - tzw double depower - po zliszowaniu bar zbija stoper i zostaje w pozycji na max odpuszczonej. Masz czas na decyzję czy jest OK czy też zrywasz sie z lisza czy łapiesz ręką za osh wspomniane wyzej i liszujesz sie standardowo. Polecam tą opcję!:)

- opcja 3 - podpinasz na osh na lince nośnej - liszowanie na lince nośnej, również 100% przy odkręconych linkach. Minusem jest znów lisz w niezbyt wygodnej pozycji oraz to że musisz uważać zeby linki nośne nie skręciły się za bardzo podczas pływania.

chyba skorzystam z opcji 3 :)

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2009, 20:17

Wybierz 2, naprawdę jest spoko. Z opcji nr 3 nie korzystam wcale. Pozdro

Awatar użytkownika
bartesso
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2009, 08:36

przemass pisze:Wybierz 2, naprawdę jest spoko. Z opcji nr 3 nie korzystam wcale. Pozdro

ok, po odpuszczeniu bar zbija stoper ale co dalej gdy sytuacja jest niebezpieczna? ląduje w wodzie i łapie ręką za osh przy lince sterującej? odczepiam lisza z chikena i doczepiam do osh? nie wiem czy dobrze to sformułowałem:)

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2009, 14:42

Chilloutowy filmik z Waroo 09 TU

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2009, 19:44

bartesso pisze:
przemass pisze:Wybierz 2, naprawdę jest spoko. Z opcji nr 3 nie korzystam wcale. Pozdro

ok, po odpuszczeniu bar zbija stoper ale co dalej gdy sytuacja jest niebezpieczna? ląduje w wodzie i łapie ręką za osh przy lince sterującej? odczepiam lisza z chikena i doczepiam do osh? nie wiem czy dobrze to sformułowałem:)

Tak, dokładnie, ale jak nie musisz zaczepiać lisza jeśli nie masz na to czasu. Łapiesz za osh ręką i zrywasz się z lisza. Wszystko zależy od sytuacji. Jeśli np jest to tylko chwilowy szkwał, mozesz złapać ręką za oba osh na linkach nośnych i przeczekać wiatr trzymając latawiec na nośnych. Jeśli chcesz się totalnie zliszować, używasz osh na sterujących.

pozdro

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2009, 23:09

interesujące porównanie 3 modeli Besta '2009:

Obrazek

..tymczasem katujemy w Egpcie Waroo 09 i NEMESISY '09

wraz z chłopakami z Cypru z BEST KITEBOARDING CENTER

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pzdr

cyberdog1899

Post23 kwie 2009, 21:52

Ziomek. pisze:interesujące porównanie 3 modeli Besta '2009:

Bardzo interesujące... Dobre, a nawet najlepsze - tak mnie zapewniał sprzedawca :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post25 kwie 2009, 10:53

cyberdog1899 pisze:Bardzo interesujące... Dobre, a nawet najlepsze - tak mnie zapewniał sprzedawca

zmień "dostawcę" :wink:

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post28 kwie 2009, 13:54

Mam takie pytanko do znawcow! Wczoraj odpalilem 7-ke waroo 08 i jakos dziwnie sie ten latawiec zachowywal. Oczywiscie ze jest szybki ale poprostu sie skurczybyk skladal czy meduzowal cholera wie jak to nazwac. Mam jeszcze 9 i 13 i tam nigdy takich problemow nie zaobserwowalem. Moze powodem bylo to ze bylo bardzo nierowno bo byly mega kopy do prawie zera ale na prawde niezbyt przyjemne uczucie. Napompowany byl dosyc mocno,moze jeszcze zaslabo sam juz niewiem!!! Ustawiony byl na AB!! Moze AC by bylo lepsze?? Albo AA?? Co mozecie mi powiedziec w tym temacie!!!???

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post28 kwie 2009, 14:14

jak piszesz, ze byly kopy od zera do max to juz sam sobie na to odpowiedziales. Mi sie tak samo z z 9tka '08 dzialo, ale to byla wina wiatru,
przy rownym, lub 'normalnie' szkwalistym wietrze to nie problem, ale kiedys wpadlem na pomysl jazdy w zimie na jeziorze w gorach, wiatr od 10knt do 35 knt, bez sensu....

Choc z drugiej strony mialem kiedys mozliwosc bezposredniego porownania waroo 9tki '08 z north vegas 9tka '08 rownierz przy mocno szkwalistym wietrze. Wiem, ze to dwa calkiem rozne kajty, ale niestety moj waroo byl o wiele niespokojniejszy niz vegas :evil: Nie chce tutaj porownywac wlasciwosci tych dwuch kajtow, ale vegasowi byly kopy i dziury w wietrze jakby niewazne, waroo skakal do przodu i tylu, jak piszesz prawie meduzowal (rozmiar 9tka.....) a vegas spokoj i luz na barze i optycznie sam kajt rownierz spokojniejszy.

Awatar użytkownika
infidelity
Deska: Nobile 555
Latawiec: Best Waroo

Post28 kwie 2009, 14:19

Mam 7mkę waroo z 2008, i nie zauważyłam opisanego zachowania. Fakt że zawsze mam ją porządnie napompowaną :) Ostatnio pływałam w warunkach wiatru zmieniającego się od porządnych kopów i ściągnietej taśmy depowera do momentu kiedy latawce ledwo trzymają się w powietrzu i z powrotem. Widać było po jego zachowaniu szkwały, ale moim zdaniem zachowywał się jak najbardziej poprawnie. Latawka ustawiona na AB.

Awatar użytkownika
Zimek

Post28 kwie 2009, 14:27

Maslak pisze:Mam takie pytanko do znawcow! Wczoraj odpalilem 7-ke waroo 08 i jakos dziwnie sie ten latawiec zachowywal. Oczywiscie ze jest szybki ale poprostu sie skurczybyk skladal czy meduzowal cholera wie jak to nazwac. Mam jeszcze 9 i 13 i tam nigdy takich problemow nie zaobserwowalem. Moze powodem bylo to ze bylo bardzo nierowno bo byly mega kopy do prawie zera ale na prawde niezbyt przyjemne uczucie. Napompowany byl dosyc mocno,moze jeszcze zaslabo sam juz niewiem!!! Ustawiony byl na AB!! Moze AC by bylo lepsze?? Albo AA?? Co mozecie mi powiedziec w tym temacie!!!???

to jest właśnie ten problem Waroo że przy nierównym ( kopiącym wietrze)
tak ma i nic nie zmienisz! ciekawy jestem czy w modelu 2009 tą wadę wyelminowano !
[img][img]http://img2.vpx.pl/up/20090428/ml_mg_4297.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img2.vpx.pl/up/20090428/_mg_4297.jpg[/img][/img]

besttaste

Post28 kwie 2009, 18:33

Sorry Zimek ale przeciesz widac na zdjeciu, ze latawiec nie jest napompowany.

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post28 kwie 2009, 18:36

besttaste pisze:Sorry Zimek ale przeciesz widac na zdjeciu, ze latawiec nie jest napompowany.

Mój waroo był nabity na kamień i ........ :(

Wróć do „Recenzje & Opinie”