666, 135x44, '08 ???

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
GURU 10.5
Latawiec: OZONE EDGE, C4, CATALYST
Postawił piwka: 24 razy
Dostał piwko: 24 razy
Kontaktowanie:

Post08 sie 2008, 15:30

..no ,NIE :shock: nie poznaję kolegi :roll: :wink: ...

.. w zeszłym roku było grzmocenie :wink: przy 50-60kt , a teraz :?:

.pełna kiszka "tylko" 30/35kt :wink: :lol:

:hand:

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post08 sie 2008, 21:15

Ok. Decha zakupiona :). Pierwsze wrazenia ze slizgow po wykladzinie :).. decha wydaje sie byc dosc miekka.. tzn. wyobrazalem sobie ze bedzie twardsza. Ale to obadam jutro na wodzie. Moze tak ma byc.
Jest calkiem leciutka jak na taki rozmiar. Ksztalty ma ekstra. Natomiast dupny minus za padsy i strapy. Jak na takie deski i w takich cenach to moglby sie producent juz nauczyc robic porzadne regulowane padsty. Podejrzewam, ze wiekszosc uzytkownikow wymienia je na inne. Pewnie ja tez tak zrobie. No ale dami im szanse :).

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post08 sie 2008, 21:24

szed pisze:Ok. Decha zakupiona :). Pierwsze wrazenia ze slizgow po wykladzinie :).. decha wydaje sie byc dosc miekka.. tzn. wyobrazalem sobie ze bedzie twardsza. Ale to obadam jutro na wodzie. Moze tak ma byc.
Jest calkiem leciutka jak na taki rozmiar. Ksztalty ma ekstra. Natomiast dupny minus za padsy i strapy. Jak na takie deski i w takich cenach to moglby sie producent juz nauczyc robic porzadne regulowane padsty. Podejrzewam, ze wiekszosc uzytkownikow wymienia je na inne. Pewnie ja tez tak zrobie. No ale dami im szanse :).

Oj od razu na padsy są ble :P Mi np pasują idelanie padsy nobile, które dają do tych desek... Więc nie pisz że większość, nie słyszałem żeby jakoś dużo ludzi o tym pisało :D
Ale słyszałem że LF są strasznie spoko padsy ;)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post08 sie 2008, 21:38

bobek_h pisze:... nie słyszałem żeby jakoś dużo ludzi o tym pisało :D

To, ze nie pisza nie znaczy, ze tak nie robia :). Ja widzialem sporo Nobilkow z innym osprzetem (chodzi mi o prywatne deski). Aaaa.. i nie tylko LF sa spoko padsy. Znam przynajmniej jeszcze dwie marki, ktore robia duuuzo, duzo lepsze padsy od Nobile.
Poza tym jak ktos od zawsze plywa na Nobile to moze poprostu nie znac komfortu plywania i uzytkowania padsow i strapow innych marek. Ale kto co lubi :)

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post09 sie 2008, 08:27

szed pisze:
bobek_h pisze:... nie słyszałem żeby jakoś dużo ludzi o tym pisało :D

To, ze nie pisza nie znaczy, ze tak nie robia :). Ja widzialem sporo Nobilkow z innym osprzetem (chodzi mi o prywatne deski). Aaaa.. i nie tylko LF sa spoko padsy. Znam przynajmniej jeszcze dwie marki, ktore robia duuuzo, duzo lepsze padsy od Nobile.
Poza tym jak ktos od zawsze plywa na Nobile to moze poprostu nie znac komfortu plywania i uzytkowania padsow i strapow innych marek. Ale kto co lubi :)

Dzięki ;) Ale chciałbyś pływać na tylu różnych daskach co ja ;) i jak dla mnie nobilowskie są mega spoko. Nie najlepsze ale i nie najgorsze. Takie że ich nie wymieniam ;)

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post09 sie 2008, 09:42

bobek_h pisze:...Dzięki ;) Ale chciałbyś pływać na tylu różnych daskach co ja ;) i jak dla mnie nobilowskie są mega spoko. Nie najlepsze ale i nie najgorsze. Takie że ich nie wymieniam ;)

Nie mialem akurat na mysli konkretnie Ciebie ale skoro juz sie do tego przyznales to tym bardziej Ci sie dziwie, ze uwazasz ze padsy NB sa mega spoko :). Wg mnie sa przecietne i znacznie 'do tylu' konstrukcyjnie w stosunku do innych marek. I tu nie chodzi o jakies osobiste odczucia tylko wystarczy porownac z innymi markami. Wszystko widac i czuc jak na dloci.. a raczej jak na stopie :).

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post09 sie 2008, 11:31

bobek_h pisze:Dzięki ;) Ale chciałbyś pływać na tylu różnych daskach co ja ;) i jak dla mnie nobilowskie są mega spoko.

padsy Nobile są ok
ale nie są megamiękkie :idea:
co mi akurat odpowiada - bo podobnie jak Kubica nie potrzebuje komfortowego zawieszenia bmw x5 - tylko REAKTYWNE SPORTOWE ZAWIESZENIE :idea:
tak my nie potrzebujemy miękkich bamboszy, które reagują z opóźnieniem..

więc ja jestem w stanie zrozumieć tych , którzy uważają że im "miękcej"
tym lepiej..

Nobile są wg mnie kompromisem..

jednak mistrzostwem kofortu nie są..

chwilowo mam np odbitą piętę :wink:
ale to raczej z powodu kiteloopów w sztormie
aniżeli zbyt twardych kapci..

może mięciunie padsy pomogły by mi na piętę
tylko czy w ich byłbym w ogóle w stanie radykalnie pływać :?: :roll:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post09 sie 2008, 11:43

..no ja widze, ze my sie nie rozumiemy tutaj troche..
Po pierwsze piszac o padsach mialem na mysli to, ze odstaja technologicznie od innych pod wzgledem materialow, wykonczenia, regulacji (a raczej jej braku), sposobu montazu itp..
A to czy sa miekkie czy twarde to juz zupelnie inna bajka. I tutaj totalna roznica zdan widze.. wg mnie to wcale nie sa twarde i sztywne padsy!! Wrecz przeciwnie. Ja wlasnie wole twarde i sztywne bo lepiej czuje wowczas deske i musze przyznac ze te akurat wcale takie nie sa. Pewnie sa i jeszcze bardziej miekkie i kapciowate ale o takich to nawet nie chce mi sie myslec i pisac.

Ziomek,
ja nie potrzebuje komfortu w padsach tylko uzytecznosci, niezawodnosci, dobrego trzymania stopy, czucia deski, mozliwosci regulacji..

ps. poza tym prosilem o uwagi nt deski w konkretnej konfiguracji.., a teraz widze ze zaczyna sie debata co jest lepsze a co gorsze :)

Awatar użytkownika
Maslak
Dostał piwko: 2 razy

Post05 wrz 2008, 23:57

Adas i jak Ci sie deseczka spisuje,bo chce kupic jakas slabowiatrowke i tak mysle ze ta bedzie oki!!!?????????

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2008, 09:39

Maslak pisze:Adas i jak Ci sie deseczka spisuje,bo chce kupic jakas slabowiatrowke i tak mysle ze ta bedzie oki!!!?????????

wlasnie wrocilem z Praso i troche ja tam potestowalem. Deseczka jest super ale padsy i strapy to totalna porazka czego sie z reszta spodziewalem. Natomiast nie przypuszczalem, ze bede mial obtarcia az do krwi i to od padsow! Kto nie wierzy mam zdjecia.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post09 wrz 2008, 10:56

szed pisze:Kto nie wierzy mam zdjecia.

Należę jak najbardziej do wierzących :wink:
Duzo osob plywajacych intensywnie przez krotki okres (wyjazd) lub regularnie na tych padach narzeka na twardosc padow. Najlepieszym patentem na poprawe komfortu jest podklejenie pod pady 5-10mm pianka od karimaty :idea: Grubosc zalezy oczywiscie od wyboru stopnia miekkosci. Po jakims czasie gabka "siada" - wowczas wymienia sie ja na nową. Przy grubszej podkladace trzeba zmienic sruby na dluzsze.

Szed jak bedziesz mial okazje to prosze porownaj swoja deske z BF. Ciekaw bede Twoich wrazen.

Wróć do „Recenzje & Opinie”