ION DRYSUIT 4/3 FUSION

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 14:19

MArcinBe pisze:masz racje, w ionie nie plywalem.
mimo wszystko uwazam twoja recenzje niestety za "reklame sprzedawcy", szczegolnie tekst o bezpieczenstwie, rozcieciu i ogrzewaniu sie wody.

To rozetnij swój i popływaj, wtedy pogadamy.

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post29 paź 2009, 14:24

ale jak sam zauwazyles nie mam iona, wiec nie mam co rozcinac 8)

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 14:49

evolutionVIII pisze:W to, że nigdy ci się woda nie nalała nie wierzę
A to, że w suchaczu Misica było zimno - nie jest to odosobniona opinia, na 4 używających u nas - 3 narzekało, że zimno.
W ION'ie nie czuję "orzeżwiających" cieków wodnych...
pozdrawiam

Czlowieku, o czym Ty wogole piszesz. Jaka woda ? Jakie zimno. Przeciez to z daleka widac ze w Mysticu to Ty nigdy nie plywales. Zakladasz pod spod bielizne termoaktywna, na to polarek i nie ma bata zeby bylo zimno, tym bardziej ze wiatru to on nie przepuszcza, wiec nie ma efektu wychladzania. Druga sprawa ze jak sie zle dobralo rozmiar, albo za duzo przycielo kryzy i sa za luzne to wtedy i sie moze woda wlewa. Sam plywam 2 sezon, w samym Szczecinie oprocz mnie ma go lekko 20 osob i nikt jakos nie narzeka ze mu sie cos wlewa albo jest zimno.

Sprzedajesz produkt, piszesz totalne bzdury o innych produktach zachwalajac tylko swoj. Ja bym napewno u Ciebie tego ION'a nie kupil, tym bardziej ze istota suche bolka jest to ze ma byc w srodku suchy i dzieki temu jest cieplo. A nie jakas wlewajaca sie woda, ktora zaraz sie ogrzewa i jest wchlaniana przez neopren. Bzdura totalna.

sirterminator
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 15:42

Co do suchacza Mystic to jest to jakaś opcja, uzywałem tego suchara i niestety po konkretnych glebach woda dostawała sie przez kryzy, 2/po dłuzszym pływaniu z ciepłego polaru robił sie zimny kompres na klacie-słabe parametry membrany i oddychalność tego materiału niewielka-prawdę mówiąc cieplej jest mi w półsuchym ionie strike 5/3 niz w sucharze mystic w ciepłych polartecach-mystica sprzedałem, a co do nowego suchara ion to myślę że połaczenie obu pomysłow-suchara i grubej piany nie utrudniającej ruchu to może sie okazać trafionym pomysłem :idea:

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 16:39

sirterminator pisze:Co do suchacza Mystic to jest to jakaś opcja, uzywałem tego suchara i niestety po konkretnych glebach woda dostawała sie przez kryzy, 2/po dłuzszym pływaniu z ciepłego polaru robił sie zimny kompres na klacie-słabe parametry membrany i oddychalność tego materiału niewielka-prawdę mówiąc cieplej jest mi w półsuchym ionie strike 5/3 niz w sucharze mystic w ciepłych polartecach-mystica sprzedałem, a co do nowego suchara ion to myślę że połaczenie obu pomysłow-suchara i grubej piany nie utrudniającej ruchu to może sie okazać trafionym pomysłem :idea:

Wynika to prawdopodobnie ze zlego dopasowania, mozliwe ze Mystic nie jest dla wszystkich. Ja po dluzszym plywaniu i konkretnych glebach mam co najwyzej wilgotne rekawy jezeli plywam bez rekawiczek.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 16:44

tez nie narzekalem na mystica, dopoki po niecalych 10 miesiacach nie trafil do reklamacji.

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 18:44

macsurf pisze:
evolutionVIII pisze:W to, że nigdy ci się woda nie nalała nie wierzę
A to, że w suchaczu Misica było zimno - nie jest to odosobniona opinia, na 4 używających u nas - 3 narzekało, że zimno.
W ION'ie nie czuję "orzeżwiających" cieków wodnych...
pozdrawiam

Czlowieku, o czym Ty wogole piszesz. Jaka woda ? Jakie zimno. Przeciez to z daleka widac ze w Mysticu to Ty nigdy nie plywales. Zakladasz pod spod bielizne termoaktywna, na to polarek i nie ma bata zeby bylo zimno, tym bardziej ze wiatru to on nie przepuszcza, wiec nie ma efektu wychladzania. Druga sprawa ze jak sie zle dobralo rozmiar, albo za duzo przycielo kryzy i sa za luzne to wtedy i sie moze woda wlewa. Sam plywam 2 sezon, w samym Szczecinie oprocz mnie ma go lekko 20 osob i nikt jakos nie narzeka ze mu sie cos wlewa albo jest zimno.

Sprzedajesz produkt, piszesz totalne bzdury o innych produktach zachwalajac tylko swoj. Ja bym napewno u Ciebie tego ION'a nie kupil, tym bardziej ze istota suche bolka jest to ze ma byc w srodku suchy i dzieki temu jest cieplo. A nie jakas wlewajaca sie woda, ktora zaraz sie ogrzewa i jest wchlaniana przez neopren. Bzdura totalna.

Może Tobie się nie wlewa, jak widzisz zdania są podzielone. A w Mystic'u pływałem 2 sezony- zgodzę się z Tobą - nieodpowiednio dobrany rozmiar mógł być tu przyczyną problemu. Używałem rozmiaru L, teraz ION'a mam XL i jest wszystko ok. Dlatego zachęcam do przetestowania, by wyrobić sobie własne zdanie.
pozdrawiam

sirterminator
Kontaktowanie:

Post29 paź 2009, 19:38

......Tu nie chodzi o to ze Mystic nie jest dla wszystkich
wszystko ma swoje wady i zalety-jak widac i każdy moze stwierdzić co mu odpowiada a co nie, ale dlaczego nie przetestować sprzetu :?: test to chyba najlepszy sposób na stwierdzenie co jest lepsze, bezpieczniejsze i co pasuje albo nie... ale nie k.... Mystic i tyle :twisted: hahaha

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post30 paź 2009, 07:34

evolutionVIII pisze:. Dlatego zachęcam do przetestowania, by wyrobić sobie własne zdanie.
pozdrawiam

GDZIE i KIEDY można przetestować więc IONa ?
czy tam gdzie O'Neille? :wink:

pzdr

evolutionVIII
Kontaktowanie:

Post30 paź 2009, 08:29

Ziomek. pisze:
evolutionVIII pisze:. Dlatego zachęcam do przetestowania, by wyrobić sobie własne zdanie.
pozdrawiam

GDZIE i KIEDY można przetestować więc IONa ?
czy tam gdzie O'Neille? :wink:

pzdr

Nie wiem gdzie można przetestować O'Neille
ION'a w wiatrowy weekend na zatoce ( ale na "naszej" nie w kaledonii :wink: )

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post30 paź 2009, 22:49

evolutionVIII pisze:
pzdr

Nie wiem gdzie można przetestować O'Neille
ION'a w wiatrowy weekend na zatoce ( ale na "naszej" nie w kaledonii :wink: )[/quote]

no wlasnie w tym sęk że tych wzorowych na swiecie pianek
pod wzgledem technologii (O"neill :idea: :wink: ) NIE MA gdzie w PL testowac

co to "suchaczy" ION
TU w New Cal nie potestowalbym ich dłużej niz 1 minutę :lol:
z powodów oczywistych :wink:

zamiast testów suchych pianek - wolę testować swój paszport :wink:

pzdr

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post30 paź 2009, 22:59

Ziomek. pisze:zamiast testów suchych pianek - wolę testować swój paszport :wink:

Taki to pożyje ;) Chociaż ja bym się nie przyznawał :) Zgraja zazdrośników już czeka ;)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post31 paź 2009, 09:51

Jurgen pisze:
Ziomek. pisze:zamiast testów suchych pianek - wolę testować swój paszport :wink:

Taki to pożyje ;) Chociaż ja bym się nie przyznawał :) Zgraja zazdrośników już czeka ;)

mam ich w TAK głębokim "poważaniu"

manna z nieba nie leci NIKOMU - do pracy się wziąć proponuję "zazdrośnikom"

:lol:

Awatar użytkownika
targetti

Post31 paź 2009, 10:25

Mały offtop.
Mam pytanie odnośnie doboru rozmiaru sucharka Mystic (po to aby zminimalizować wlewanie do niego wody).
Mam 182cm, waga 82kg, klatka 108cm, pas 83cm, rozmiar mojego sucharka M.
Czy nie jest on na mnie trochę za mały? Nie miałem okazji przymierzyć rozmiaru L więc nie wiem czy byłby lepszy :/ Lepszy rozmiar bardziej dopasowany czy luźniejszy?

Rozmiary jakie podaje producent:
M wzrost 174-180 klatka 95-100 pas 77-84
L wzrost 180-185+ klatka 99-104 pas 81-88
LS wzrost 174-180+ klatka 99-104 pas 81-88
XL wzrost 183-189+ klatka 103-108 pas 85-92

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post31 paź 2009, 10:57

targetti pisze:Mały offtop.
Mam pytanie odnośnie doboru rozmiaru sucharka Mystic (po to aby zminimalizować wlewanie do niego wody).
Mam 182cm, waga 82kg, klatka 108cm, pas 83cm, rozmiar mojego sucharka M.
Czy nie jest on na mnie trochę za mały? Nie miałem okazji przymierzyć rozmiaru L więc nie wiem czy byłby lepszy :/ Lepszy rozmiar bardziej dopasowany czy luźniejszy?

Rozmiary jakie podaje producent:
M wzrost 174-180 klatka 95-100 pas 77-84
L wzrost 180-185+ klatka 99-104 pas 81-88
LS wzrost 174-180+ klatka 99-104 pas 81-88
XL wzrost 183-189+ klatka 103-108 pas 85-92
Pozdrawiam

Lepiej wziac mniejszy niz wiekszy (przynajmniej jesli chodzi o Mystic'a). Wychodza ciut wieksze w stosunku do rozmiarow. Jak masz dobrze dopasowany to nie dzieja sie zadne z powyzej opisanych tutaj dziwnych historyjek.

Wróć do „Recenzje & Opinie”