MArcinBe pisze:masz racje, w ionie nie plywalem.
mimo wszystko uwazam twoja recenzje niestety za "reklame sprzedawcy", szczegolnie tekst o bezpieczenstwie, rozcieciu i ogrzewaniu sie wody.
To rozetnij swój i popływaj, wtedy pogadamy.
MArcinBe pisze:masz racje, w ionie nie plywalem.
mimo wszystko uwazam twoja recenzje niestety za "reklame sprzedawcy", szczegolnie tekst o bezpieczenstwie, rozcieciu i ogrzewaniu sie wody.
evolutionVIII pisze:W to, że nigdy ci się woda nie nalała nie wierzę
A to, że w suchaczu Misica było zimno - nie jest to odosobniona opinia, na 4 używających u nas - 3 narzekało, że zimno.
W ION'ie nie czuję "orzeżwiających" cieków wodnych...
pozdrawiam
sirterminator pisze:Co do suchacza Mystic to jest to jakaś opcja, uzywałem tego suchara i niestety po konkretnych glebach woda dostawała sie przez kryzy, 2/po dłuzszym pływaniu z ciepłego polaru robił sie zimny kompres na klacie-słabe parametry membrany i oddychalność tego materiału niewielka-prawdę mówiąc cieplej jest mi w półsuchym ionie strike 5/3 niz w sucharze mystic w ciepłych polartecach-mystica sprzedałem, a co do nowego suchara ion to myślę że połaczenie obu pomysłow-suchara i grubej piany nie utrudniającej ruchu to może sie okazać trafionym pomysłem
macsurf pisze:evolutionVIII pisze:W to, że nigdy ci się woda nie nalała nie wierzę
A to, że w suchaczu Misica było zimno - nie jest to odosobniona opinia, na 4 używających u nas - 3 narzekało, że zimno.
W ION'ie nie czuję "orzeżwiających" cieków wodnych...
pozdrawiam
Czlowieku, o czym Ty wogole piszesz. Jaka woda ? Jakie zimno. Przeciez to z daleka widac ze w Mysticu to Ty nigdy nie plywales. Zakladasz pod spod bielizne termoaktywna, na to polarek i nie ma bata zeby bylo zimno, tym bardziej ze wiatru to on nie przepuszcza, wiec nie ma efektu wychladzania. Druga sprawa ze jak sie zle dobralo rozmiar, albo za duzo przycielo kryzy i sa za luzne to wtedy i sie moze woda wlewa. Sam plywam 2 sezon, w samym Szczecinie oprocz mnie ma go lekko 20 osob i nikt jakos nie narzeka ze mu sie cos wlewa albo jest zimno.
Sprzedajesz produkt, piszesz totalne bzdury o innych produktach zachwalajac tylko swoj. Ja bym napewno u Ciebie tego ION'a nie kupil, tym bardziej ze istota suche bolka jest to ze ma byc w srodku suchy i dzieki temu jest cieplo. A nie jakas wlewajaca sie woda, ktora zaraz sie ogrzewa i jest wchlaniana przez neopren. Bzdura totalna.
evolutionVIII pisze:. Dlatego zachęcam do przetestowania, by wyrobić sobie własne zdanie.
pozdrawiam
Ziomek. pisze:evolutionVIII pisze:. Dlatego zachęcam do przetestowania, by wyrobić sobie własne zdanie.
pozdrawiam
GDZIE i KIEDY można przetestować więc IONa ?
czy tam gdzie O'Neille?
pzdr
evolutionVIII pisze:
pzdr
Jurgen pisze:Ziomek. pisze:zamiast testów suchych pianek - wolę testować swój paszport
Taki to pożyjeChociaż ja bym się nie przyznawał
Zgraja zazdrośników już czeka
targetti pisze:Mały offtop.
Mam pytanie odnośnie doboru rozmiaru sucharka Mystic (po to aby zminimalizować wlewanie do niego wody).
Mam 182cm, waga 82kg, klatka 108cm, pas 83cm, rozmiar mojego sucharka M.
Czy nie jest on na mnie trochę za mały? Nie miałem okazji przymierzyć rozmiaru L więc nie wiem czy byłby lepszy :/ Lepszy rozmiar bardziej dopasowany czy luźniejszy?
Rozmiary jakie podaje producent:
M wzrost 174-180 klatka 95-100 pas 77-84
L wzrost 180-185+ klatka 99-104 pas 81-88
LS wzrost 174-180+ klatka 99-104 pas 81-88
XL wzrost 183-189+ klatka 103-108 pas 85-92
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości