Slingshot KEY HD - hybrydowa delta

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 13:25

No lata chyba całkiem nieźle. Deska też nie najgorsza. Jeśli faktycznie cena bedzie taka to pierwszy na testy przyjade:)

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 14:15

A ja mam takie pytanie - koszt budowy latawca w chinach to pewnie grosze, promil ceny latawca w UE.
A jednak SS decyduje się na wydanie kompletu z deską w cenie - ca. 3.500 pln, gdy tymczasem cena samej szmatki od SS to prawie 5.000
Więc jak?
Albo dumping, albo dużo gorsze materiały, albo co?
Bo robocizna przecież ta sama...

Żeby nie było, nie mam nic do SS i mega się cieszę - o ile wypali - że będzie taki mega komplet, ale ciekawy jestem jak SS uzasadni istnienie *o tyle* tańszego produktu. Nie powie przecież, że jest on gorszy, tańszy i nadaje się tylko do pierwszych kroków, a po sezonie wypadałoby zmienić.

Awatar użytkownika
targetti

Post22 mar 2010, 16:55

Co do ceny to raczej bym nie liczył na to że będzie niższa niż 3,5k za komplet.... pozostaje czekać, być może się miło zaskoczę :)

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Kontaktowanie:

Post22 mar 2010, 18:18

Okej, czy to będzie 3.000 czy 4.000, nieważne, ale nie chce mi się wierzyć, że producent zrezygnuje ze swojej marży, procentowo zarobi więc tyle samo, ale SS ma w swojej ofercie jeszcze 3 latawce i 2 deski za gruuubbboooo więcej. Ciekawi więc mnie w jaki sposób zamierza reklomować Key w porównaniu do pozostałych produktów.

ps.I żeby nie było wątpliwości - uważam ruch Slinga za krok w bardzo właściwym kierunku.

Awatar użytkownika
primo04
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2010, 09:56

ted pisze:A ja mam takie pytanie - koszt budowy latawca w chinach to pewnie grosze, promil ceny latawca w UE.
A jednak SS decyduje się na wydanie kompletu z deską w cenie - ca. 3.500 pln, gdy tymczasem cena samej szmatki od SS to prawie 5.000
Więc jak?

Żeby nie było, nie mam nic do SS i mega się cieszę - o ile wypali - że będzie taki mega komplet, ale ciekawy jestem jak SS uzasadni istnienie *o tyle* tańszego produktu. Nie powie przecież, że jest on gorszy, tańszy i nadaje się tylko do pierwszych kroków, a po sezonie wypadałoby zmienić.

Też mi to chodzi po głowie czy jednak nie odbędzie się to wszystko kosztem użytych materiałów.

A może SS opuści na wszystkich swoich produktach :twisted:

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post23 mar 2010, 20:10

Slingshot KEY to przede wszystkim latawiec typu hybryd-DELTA dla początkujących i średnio zaawansowanych. Natomiast latawce RPM i Octane to hybrydy-C-shape dla średnio-zaawansowanych i ekspertów. Nie widziałem jeszcze na żywo KEY, ale na pewno będzie miał nieco inny bar niż dodawany przy RPM i Octanie. Poza tym cena KEY to cena rynkowa :!:

waldace1904

Post25 mar 2010, 20:19

Awatar użytkownika
ebol
Deska: Nobile
Latawiec: only Flexi

Post28 mar 2010, 15:57

ted pisze:A ja mam takie pytanie - koszt budowy latawca w chinach to pewnie grosze, promil ceny latawca w UE.
Więc jak?

Zgodze sie ze robocizna taka sama natomiat nalezy zwrocic uwage na to ze: sa oferowane tylko 3 rozmiary czyli zamiast szerokiego asortymentu rozmiarow ( podejrzewam ze nie ma tez za duzo konfiguracji kolorow ),powoduje ze mozna bylo zapewne kupic wieksza partie materialu po lepszej cenie ulatwiony proces produkcji - mniejsze naklady na nie wiem maszyny, pracownikow. skraca sie tez proces R&D. Bardziej jednorodny produkt jest latwiejszy w "obsludze" transporcie i tak dalej. w kazdym etapie tworzenia produktu sa ulatwienia ktore ZAPEWNE przekladaja sie nizsza cene prodkucji. to ciekawy ruch bo do tej pory producenci zeby przyciagnac klientow dodawali funkcje kolorki pierdolki podkrecajac cene. Latwiej jest tez przewidziec wyniki sprzedazy bo i tak najwiecej latawcow jest sprzedawanych w "srednich" rozmiarach wiec na nich jest najwiekszy zysk. latawki 5 m pewnie zalegaja w magazynach i ciezko je opchnac, ale latwo wyprodukowac ich tez za malo. Tutaj jest krok w przeciwna strone wiec sprawa rozbija sie o marketing szeptany - czyli opinie rynkowe. inni producenci moga forsowac front - niskiej jakosci produktu i tak dalej zeby zdyskredytowac produkt. czas pokaze. osobiscie nie mam pojecia ale latawce 2010 i 2009 ogolnie lataja, niespadaja - dzialaja. teraz to juz sie sprowadza to brandu.
z punktu A do B przejedzie sie kazdym autem ale w Range'u zrobi sie to w stylu.

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post29 mar 2010, 15:30

cena ze strony ss:
2010 Key HD 7m - $1,349.00
2010 RPM 6m - $1,579.00
wiec az tak duzej roznicy to chyba nie ma.
swoja droga tyle o robociznie itd a teraz rpm 2009 w stanach jest wyprzedawany 40% taniej.
to ile kosztuje ta robocizna :doh:
tak samo pewnie jest z innymi latawkami tylko u nas nie ma wyprzedaży, bo niektorzy maja ja caly rok, a niektorzy pewnie nigdy.

Awatar użytkownika
Krzaq
Deska: SU-2 FREESTYLER
Latawiec: Ozone Sport+ 11m
Kontaktowanie:

Post29 mar 2010, 19:47

march_in pisze:...to ile kosztuje ta robocizna :doh: ...

Przysłowiową miseczkę ryżu zapewne...

zal

Post29 mar 2010, 21:33

Wczoraj odebralem Key Hd w wersji 13 m
kolor tylko jeden w ofercie wiec to moze byc przyczyna ceny
wykonanie dobre z tego co zauwazylem, wzmocnienia, pierdziuly itp
no a przy pakowaniu z powrotem do plecaka (wiatru nie bylo prawie wcale wiec o wejsciu w wode tez mowy nie bylo) ujrzalem magiczny napis "Made in China" i nie mam wiecej pytan :)
wrazenia inne beda jak wiatr bedzie :)
pozdr

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post29 mar 2010, 21:45

zal pisze:[...]
no a przy pakowaniu z powrotem do plecaka (wiatru nie bylo prawie wcale wiec o wejsciu w wode tez mowy nie bylo) ujrzalem magiczny napis "Made in China" i [...]

A jakie nie są szyte w chinach? :hand:

patron
Postawił piwka: 6 razy
Kontaktowanie:

Post29 mar 2010, 22:20

Ozone w Wietnamie bodajże :D

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post29 mar 2010, 22:36

bobek_h pisze:A jakie nie są szyte w chinach? :hand: