Deska nowa czy używana?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
kodi
Deska: nobile, lf, north, cab...
Latawiec: lf, north, nobile
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 10:43

patron pisze:chodzi po prostu o to ze thorn jest mega twardym killerem kolan i jeśli go nie potrzebujesz...
...to go nie potrzebujesz:P

no kolana wole oszczędzać. od wielu lat motocross jest grany wiecz już swoje przeszły. czyli thorn odpada

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 10:50

patron pisze:chodzi po prostu o to ze thorn jest mega twardym killerem kolan i jeśli go nie potrzebujesz...

dokładnie... a dodatkowo SOL nawet nie wygląda jakby miał dobrze działać :hand:
nowsze pomijam, bo z wątku wynika, że nie chcesz za dużo wydawać.
ciężko jest tak doradzić, bo każdemu po prostu co innego leży...
ale skoro chcesz usłyszeć SUBIEKTYWNE zdania, to wg mnie przy tej T5 mógłbyś zostać :wink:

Awatar użytkownika
kodi
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 11:02

kowalm pisze:

dokładnie... a dodatkowo SOL nawet nie wygląda jakby miał dobrze działać :hand:
nowsze pomijam, bo z wątku wynika, że nie chcesz za dużo wydawać.
ciężko jest tak doradzić, bo każdemu po prostu co innego leży...
ale skoro chcesz usłyszeć SUBIEKTYWNE zdania, to wg mnie przy tej T5 mógłbyś zostać :wink:

Też o tym myślałem żeby znów T5 kupić, tymbardziej ze cena modelu 09 jest w zasięgu.
Ale z drugiej strony kusi żeby czegoś nowego spróbować...

nold

Post11 lut 2011, 11:32

Kodi podaj adres.

Awatar użytkownika
kodi
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 11:38

nold pisze:Kodi podaj adres.

kodi@plusnet.pl

Awatar użytkownika
kodi
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 12:00

nold pisze:Kodi podaj adres.

Jestem jak najbardziej zainteresowany. Proszę tylko o opinię o twardości tej deski. Jak czytałem wcześniej mozna sobie kolanka zjechać na twardej. Jeśli ktoś pływał na takiej proszę o info. Dzięki

trabant

Post11 lut 2011, 14:22

Takoon to klasyka. Nie robią desek lepszych droższych i tańszych gorszych. Wszystko na najwyższym poziomie. U nas trochę mało popularne ze względu na wysoką cenę. Jak masz ofertę poniżej 2 tysiące to bierz śmiało. Ten model jest mega wypasiony i z pewnością spełni twoje oczekiwania. Na złej desce można stracić ochotę do sportu a na tym takonnie będziesz śmigał kilka sezonów i o kolana to się nie martw.

Awatar użytkownika
kodi
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 15:01

trabant pisze:Takoon to klasyka. Nie robią desek lepszych droższych i tańszych gorszych. Wszystko na najwyższym poziomie. U nas trochę mało popularne ze względu na wysoką cenę. Jak masz ofertę poniżej 2 tysiące to bierz śmiało. Ten model jest mega wypasiony i z pewnością spełni twoje oczekiwania. Na złej desce można stracić ochotę do sportu a na tym takonnie będziesz śmigał kilka sezonów i o kolana to się nie martw.

cisza... cisza...Potem odpowiedz od użytkownika który dołączył dziś do forum... podejrzana sprawa :)

Moze ktoś jeszcze ma jakieś przemyślenia co do deski Takoon Source

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post11 lut 2011, 17:03

w twoim budżecie to widziałem ostatnia na stronie abc, rrd placebo nowa z 2010 mam taka i jak najbardziej polecam

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 18:03

takoon miał zawsze niezłe deski, ale ta moim zdaniem trochę duża jak na deskę na większość warunków...
jak chcesz pływać komfortowo to rzeczywiście bierz su2 - to łatwa przyjemna decha chociaż po nobile możesz się trochę zawieść. Ale nie wiem jak najnowsze su2.

Awatar użytkownika
Blajsero

Post11 lut 2011, 18:37

Może Skywalker jakiś? Produkt POLSKI. Sam mam dimitri pro i jestem zadowolony, aczkolwiek nie mam żadnego porównania :?

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 18:43

Blajsero pisze:Może Skywalker jakiś? Produkt POLSKI. Sam mam dimitri pro i jestem zadowolony, aczkolwiek nie mam żadnego porównania :?

skywalkery bardzo przyjemne..
jedyne co można się przyczepić (nie znam najnowszych modeli) to wytrzymałość i śliskie pady (ale to akurat można zmienić, no i nie trzeba po wszystkich kamieniach jeździć)
su-2 i nobile też polskie więc średni argument ;)

trabant

Post11 lut 2011, 21:57

Takoon i Nobile to najlepsze deski, ale nie jestem zwolennikiem kupowania używanych desek tych firm z opisem stan bardzo dobry, bo na tych deskach się pływa aż do zajeżdżenia. Tylko lanserzy je wymieniają ze względu na nową grafikę a cała reszta to szajs i nie ma co kupować dorżniętej dechy. Lepiej dołożyć pare stówek i mieć extra sprzęt, który posłuży kilka sezonów niż kupować cerowane latawce (oczywiście gdy się już potrafi pływać). Rozmiar deski ma znaczenie dla bardzo początkującego i dla experta a cała reszta pływa doskonale na 135-145 bez większej różnicy. Najlepiej jest potestować ale na to trzeba poczekać do maja a i ceny wtedy będa odpowiednio wyższe. Teraz możesz liczyć tylko na naszą opinię. Każdy będzie zachwalał swój sprzęt nawet Thorna sol, tylko że w tym sporcie dobre są tylko drogie marki :wink:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post12 lut 2011, 14:59

tylko drogie marki :wink:
takoon :doh: :lol: starych filmow sie kolego naogladales a mieli pare lat temu sprzet ...gdzie sie podzialy tamte......takoony

Piotrekb
Deska: Squad 5,9/SU2 Prorider
Latawiec: LF NRG 12/ SB 8
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post12 lut 2011, 15:46

trabant pisze:Takoon i Nobile to najlepsze deski,

Najlepsze... "bo tak" czy możesz to jakoś uargumentować...
ale nie jestem zwolennikiem kupowania używanych desek tych firm z opisem stan bardzo dobry, bo na tych deskach się pływa aż do zajeżdżenia.

Owszem można ale czy to jest reguła? :think:
Tylko lanserzy je wymieniają ze względu na nową grafikę a cała reszta to szajs i nie ma co kupować dorżniętej dechy.

Znowu generalizujesz...
Lepiej dołożyć pare stówek i mieć extra sprzęt, który posłuży kilka sezonów niż kupować cerowane latawce (oczywiście gdy się już potrafi pływać).

Cerowane nie znaczy zużyte :idea: PS Dzięki Koniu za wszystkie łatki na moim secie ;)
Rozmiar deski ma znaczenie dla bardzo początkującego i dla experta a cała reszta pływa doskonale na 135-145 bez większej różnicy.

Im lepiej pływasz tym wiekszą czujesz różnicę między modelami, ich rozmiarem, twardoscią itd...
Najlepiej jest potestować ale na to trzeba poczekać do maja a i ceny wtedy będa odpowiednio wyższe.

Z testami zgadzam się w 100% :thumbsup:
Teraz możesz liczyć tylko na naszą opinię.

... uważaj tylko kto Ci doradza bo może mieć mniej godzin wypływanych niż Ty :lol:
Każdy będzie zachwalał swój sprzęt nawet Thorna sol,

Thornasol?... a czy to można nabyć bez recepty? :twisted:
tylko że w tym sporcie dobre są tylko drogie marki :wink:

:doh:

Wróć do „Recenzje & Opinie”