11stką ogarniesz od 12 do 30 węzlow ... 7mka ogarniesz od 18 - 40 węzlow... Zależy jakie masz umiejętności i jak często pływasz przy wietrze większym niż 30 węzłów

9tka tez może być dobra, ale polecam Ci najpierw kupić sama 11stke i sprawdzić swój sweet spot dla tego latawca. U mnie (troszku ponad 90 kilo )najfajniej jest przy 20-25 węzłach. U Ciebie zapewne najlepszy wiaterek to 16-22 węzły ( zależy od upodobań i umiejętności )
C4 to także świetny latawiec - jeśli lubisz większe siły na barze i masz ciągotki UH to będzie lepszy niż Edge. Jeśli natomiast wolisz polatać dłużej i wyżej ( oczywiście w zależności od umiejętności ) to weź edka. Nie kupuj niczego zanim się nie przepłyniesz - nie bierz naszych opinii jako wyroczni. Najważniejsze żeby Tobie pasował latawiec. I jeden i drugi wg mnie jest rewelacyjny. Edek bardziej Hangtime BigAir / C4 bardziej New School ( co nie znaczy, że nie można na nim wyyyysooooko polecieć). Jestem na etapie pussy loopów i wg mnie C4 lepiej kręci pussyloopy niż edek - jakoś prościej i równiej - bez niespodzianek i nagłych szarpnięć - równo po całej pętli. Z pewnością w innych markach także znajdziesz świetne szmaty o podobnych parametrach - wybór jest ogromny. Napisz na jakim jesteś etapie - co robisz co Cię kręci w KS. Sporo ludzi dziwi się dlaczego nie kupiłem sobie ozona sporta, albo C4 - sam nie wiem - edek tak mi pasuje, że nie chcę niczego zmieniać:)
Panowie ( posiadacze jednocześnie zarówno edków jak i ceczwórek ) rzućcie proszę kilka słów.
EDIT - GURU - od którego roku są C4 parzyste ?