Opiszcie latawke Best Waroo

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post23 lip 2009, 12:30

Kurczę, muszę chyba pisać innym językiem bo nie do końca się rozumiemy...

"Burza medialna" - była wyrażeniem w cudzysłowiu i żartem jak Twoje zdjęcie jak rozumiem.

Pod pojęciem "inwertowania" starałem się przedstawić problem latawca niekontrolowanie zmieniającego kształt na latający "brzuchem do góry" w warunkach NIERÓWNEGO SZKWALISTEGO wiatru - przykładem mogą być latawce niedopompowane.Jest to oczywiście niebezpieczne dla użytkownika.

Sugestie że to zdarzyło się w przypadku tego latawca jest śmieszne, bo w powyższym rozumieniu pojęcia inwertowania, było to niemożliwe. Nazwijcie to jak chcecie, latawiec spadł nie z powodu szkwału tylko wręcz przeciwnie, braku wiatru lub umiejętności ridera. NIe ma to NIC wspólnego z inwertowaniem o jakim z taką lubością dyskutowaliście w przypadku waroo 06. Mam nadzieję że tym razem zrozumieliśmy swój punkt widzenia.

"ze nemesis 14 nie uzywa sie powyzej 12 welzow Laughing" - nie wklejaj mi proszę nie moich słów. NIe ma potrzeby używania 14 na zawodach jeśli jest wiatr na 12, tylko tyle miałem na myśli.

Awatar użytkownika
Lukasz
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 12:01

Witam, zakupiłem waroo w sierpniu 2008 nówkę, plus bar, po intensywnym użytkowaniu na urlopie pojawił się problem w barze. Linka depowera zaczyna się mocno przecierać, a szczególnie na łączeniu gdzie zaznaczyłem. Czy macie taki sam problem??, ponieważ gdy byłem u jednego u dystrybutorów stwierdził że ten typ tak ma. Uważam że jest to wada konstrukcyjna na łączeniu za mała "dziurka" :) za gruby sznurek Nie pisałbym tego gdyby ten kawałek sznurka kosztował grosze, ale oryginał kosztuje 100 :shock: porażka
Obrazek Obrazek

I tak to już lepiej wygląda bo troszkę to poobcinałem. Ewentualnie ma ktoś dostęp do zamiennika??

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post27 lip 2009, 12:24

Właśnie jestem w trakcie załatwiania takiej linki na m.
To dynema 6mm bezrdzeniowa. Ile chcesz m napisz na priva.

Jurgen
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 12:33

Lukasz pisze:...ponieważ gdy byłem u jednego u dystrybutorów stwierdził że ten typ tak ma.

Jak już zamontujesz nowa linkę wysmaruj ja sex wax'em i nie powinna się tak szybko przetrzeć :)

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post27 lip 2009, 12:35

i kto by pomyślał, że w sex shopach można kupić akcesoria do serwisowania kajta :wink:

Awatar użytkownika
robinm
Deska: Nobile, North
Latawiec: Nemesis, Bandit
Dostał piwko: 5 razy

Post27 lip 2009, 13:07

Jurgen pisze:Jak już zamontujesz nowa linkę wysmaruj ja sex wax'em i nie powinna się tak szybko przetrzeć :)

Pomysł przerabiany przez jednego z kolegów, niestety stoper przestaje działac, nie polecam.
Bar 08 przeciera niestety przeciera linkę, źle wykonana przelotka w barze. Temat wielokrotnie przerabiany na forum.

przemass
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 12:41

bartesso pisze:i kto by pomyślał, że w sex shopach można kupić akcesoria do serwisowania kajta :wink:

Akurat TEN sex wax o którym wydaje mi się że pisze Jurgen chyba ciężko dostać w sex shopie :twisted: :lol:

Awatar użytkownika
Felix

Post28 lip 2009, 14:50

przemass pisze:
bartesso pisze:i kto by pomyślał, że w sex shopach można kupić akcesoria do serwisowania kajta :wink:

Akurat TEN sex wax o którym wydaje mi się że pisze Jurgen chyba ciężko dostać w sex shopie :twisted: :lol:

No wyszedł, bo sezon jest ;D

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 15:10

przemass pisze:
MArcinBe pisze:Ziomek mnie olal jak go o to spytalem, niestety nie jestem na jego poziomie wiedzy o kajcie, wiec moze ty mi wytlumaczysz po czym poznajesz, ze tam bylo 10 wezlow? (aha, nie 10, tylko max 10)

3.Około, około 10 knts. Poznaję to po na przykład po tym, że spędziłem w RSZ ok 4 mieszków i wiem
- że chłopaki mają na bazie cały set nowiutkich nemi i waroo ( do testów zresztą ) - więc nie braliby 14 gdyby wiało choć trochę więcej na 12, a zakres 12 zaczyna się od równiutkich 12 knts
- że Litwini nie skakaliby poza strefą, gdyby mogli się do niej wyostrzyć
- że wystarczy spojrzeć na wodę żeby wiedzieć że sztorm to to nie był.

widzę że mimo "tysięcy mil morskiej żeglugi" - rozumiemy się bez słów..

po TYM SAMYM wnosiłem

ale luuz - moja mama też by nie wywnioskowała tego z powyższego zdjęcia :lol: :shifty:

pzdr :]

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 15:29

Lukasz pisze: w sierpniu 2008 nówkę, plus bar, po intensywnym użytkowaniu ....

Czy macie taki sam problem??, ponieważ gdy byłem u jednego u dystrybutorów stwierdził że ten typ tak ma. Uważam że jest to wada konstrukcyjna ..

..taka sama wada jak 90% WSZYSTKICH INNYCH KAJTÓW :idea:
(pozostałę 10% to te z depowerem w otulinie z PCV - które wytrzymywały z 5 razy dłużej - ale których już się nie stosuje - bo bar ciężko po tym chodził..)

podobną "wadę konstrukcyjną" :doh:
ma mój samochód - walę raptem po 40 tysiaczków rocznie
a w ciągu 3 lat już dwa razy KLOCKI HAMULCOWE mi się wytarły
o! + JEDEN RAZ OPONY :twisted: .."wadliwe"
o oleju nie wspomnę
.. "dziadostwo" z wadami konstrukcyjnymi...

jeśli Ci "jeden z dystrybutorów" :wink:
który zęby zjadł na kitesurfingu :lol:
TAK powiedział - to niewykluczone, iż coś w tym jest :idea:
i nie szukałbym dziury w całym
jeśli jak napisałeś kupiłeś kajta ROK TEMU
i INTENSYWNIE go użytkowałeś :idea:
to o co i do kogo masz żal?

jeśli najtańsze linki depowera jakie znam - czyli Naish
kosztują 60 pln a są niemal połowę krótsze
to "możesz" ewentualnie dwa "tańsze zamienniki" zastosować :wink:
przy dwóch mooooże dostaniesz rabat - to Ci wyjdzie na jedno :wink:
ale ODRADZAM :idea:

albo przeszukaj kiteforum - to znajdziesz dziesiątki
tematów o urwanych, przetartych linkach depowera od 2002 roku
z Ozonami 2008 i 2009 , Northami i SS na czele...

KOLEJNY WADLIWY?
----------> http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=25519

Obrazek

pzdr
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 17:00 przez Ziomek., łącznie zmieniany 2 razy.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 16:05

Linka depowera jest czescia zamienna taka jak linki, depower strap, czerwona linka w barze 09 redline czy bloczki lub bridle. Kazda czesc ma swoj cylk i dana ilosc godzin normalnego uzytkowania. Przez widoczny stan sprzetu intensywnego uzytkowania lub wplywu warunkow atmosferycznych mozna ocenic kiedy lepiej ta czesc wymienic i czuc sie bardziej bezpiecznym.

Staramy sie w BEST by cykl zyciowy produktow oraz czesci zamiennych byl dosc dlugi. Przelotka zostala polepszona w barach 09 i bar zdecydowanie bedzie ulepszany. Jednak z czasem warto wymienic czesci zamienne takie jak np. linka depowera. W ten sposob zapewniamy sobie wieksze bezpieczensto.

przemass
Kontaktowanie:

Post28 lip 2009, 21:45

Ziomek. pisze:
przemass pisze:
MArcinBe pisze:Ziomek mnie olal jak go o to spytalem, niestety nie jestem na jego poziomie wiedzy o kajcie, wiec moze ty mi wytlumaczysz po czym poznajesz, ze tam bylo 10 wezlow? (aha, nie 10, tylko max 10)

3.Około, około 10 knts. Poznaję to po na przykład po tym, że spędziłem w RSZ ok 4 mieszków i wiem
- że chłopaki mają na bazie cały set nowiutkich nemi i waroo ( do testów zresztą ) - więc nie braliby 14 gdyby wiało choć trochę więcej na 12, a zakres 12 zaczyna się od równiutkich 12 knts
- że Litwini nie skakaliby poza strefą, gdyby mogli się do niej wyostrzyć
- że wystarczy spojrzeć na wodę żeby wiedzieć że sztorm to to nie był.

po TYM SAMYM wnosiłem

ale luuz - moja mama też by nie wywnioskowała tego z powyższego zdjęcia :lol: :shifty:

pzdr :]

Nie, myślę, że Twoja mama by się domyśliła...;) :twisted:

Od siebie w temacie urwanej linki mogę dodać tylko, że bardzo przedłuża jej żywot mycie z piasku, zwłaszcza PRZED pływaniem, kiedy np mokry bar leżał w piasku, a później ociera o zapiaszczoną linkę. Warto przed startem latawca chociaż zanurzyć bar w wodzie.

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post28 lip 2009, 22:06

oka, to niech bedzie na wesolo 8)

ze wy dwaj sie bez slow rozumiecie i zgodni jestescie to juz od dawna wiadomo :lol:

po TYM SAMYM wnosiłem

ja tez po tym samym wnioslem, bo nawet Camel wstawil cala serie zdjec z tego popierdywania dziesieciowezlowego, np:
Obrazek
tutaj tez musialo max 10 wezlow przywiac bo woda na obu wyglada tak samo :roll:

Nie, myślę, że Twoja mama by się domyśliła... :wink: :twisted:

dobry pomysl, spytam moja mame, albo lepiej babcie, zobaczymy co one w tym temacie mysla :?:

Awatar użytkownika
Lukasz
Kontaktowanie:

Post29 lip 2009, 08:55

Ziomek. pisze:
Lukasz pisze: w sierpniu 2008 nówkę, plus bar, po intensywnym użytkowaniu ....

Czy macie taki sam problem??, ponieważ gdy byłem u jednego u dystrybutorów stwierdził że ten typ tak ma. Uważam że jest to wada konstrukcyjna ..

Darek napisałem po intensywnym użytkowaniu NA URLOPIE czyli jakieś 2 tygodnie , wcześniej pływanie na jeziorach może 3, 4 razy w miesiącu. Nie mam doświadczenia w tym zakresie i napisałem tego posta z ciekawości czy w innych barach też tak się dzieje, i jak sobie z tym poradzili.
I nie interesuje mnie czy to samo jest w innych firmach w ozonach, naish itp.
Z zresztą sprawa już załatwiona.

przemass
Kontaktowanie:

Post29 lip 2009, 12:43

MArcinBe pisze:
po TYM SAMYM wnosiłem

ja tez po tym samym wnioslem, bo nawet Camel wstawil cala serie zdjec z tego popierdywania dziesieciowezlowego, np:
Obrazek
tutaj tez musialo max 10 wezlow przywiac bo woda na obu wyglada tak samo :roll:

No widzisz jak Nemesis 14 nosi przy 10 węzłach ? Dokładnie TAK :twisted: :twisted: :twisted:

Co do zrozumienia się, tu akurat nic dziwnego, bo jakoś tylko TY widzisz problem w tym, z czym nikt inny się nie spina ;) Więc OK, ciśnij dalej :roll: :wink:

Wróć do „Recenzje & Opinie”