Takoon co sądzicie o latawcach

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Pawel
Deska: Chiatta 5'8
Latawiec: RRD Religion
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 mar 2009, 23:53

Pływam na TK od 3 sezonów - NOVA2 9, Furia 11 i 7. Mi pasuje -szybkie to, mega zakres, dużo możliwości regulacji, skoki OK, ale nie tak wysokie jak na CB czy SB i aby dobrze i wysoko skoczyć trzeba to zrobić technicznie, jak źle przytrzymasz krawędź będziesz miał skok w dal a nie wzwyż :) . Jakość wykonania latawców bardzo dobra. W przypadku latawców nigdy nie miałem problemów z pękającymi szwami, tubami itd, itp., a pompuje go mocno, walnie o wodę, zakotwiczenie na falochronie, mielonki w przyboju i nic.
Raz strzelił mi bar - pekł plastik trzymający linkę sterującą - wymiana na gwarancji.
Ten karbonowy bar nie jest cały karbonowy, a tylko środek baru jest z karbonu.
System bezpieczeństwa świetny, mam Max Bar z NTS, po zbiciu NTS (można regulować sobie siłe z jaką się go zbija) latawiec traci moc i gładko opada na krawędź okna i grzecznie czeka (miałem ze dwie sytuacje over overpower - spokojnie mogłem przeczekać z latawką na krawędzi okna). Po leashowaniu też nie miałem nigdy problemu z restartem.

To co mi sie jeszcze podoba to wielka torba - jakbyś niezwinał latawca to zawsze wejdzie. (i nie masz dylematu pana młodego w trakcie nocy poślubnej "tyle ślub i wesele kosztowało a teraz wejść nie chce" :lol: )

To co mi się nie podoba - to słabiutki serwis, oczekiwanie na nowy bar to była masakra, szkoda pisać ile czekałem, całe szczęście że było to w styczniu więc nie miałem takiego ciśnienia, ale, gdyby to miało tak zadziałać w sezonie, to bym się mocno wkur...

Wróć do „Recenzje & Opinie”