W tej chwili nie ma chyba pojęcia "najlepszych" desek jeśli chodzi o Nobile - na tym levelu liczy się już tylko przeznaczenie deski.
Miałem bardzo bezpośrednie porównanie tych 3 modeli - 50/50 139, Nhp 134, 2hd 137 (?) pływałem na nich w przeciągu godziny w lagoinhi - bardzo fajnie porównuje się deski w tak równych warunkach.
- 2 HD skoro o nią pytasz - najlepsze ostrzenie ( osobiście uważam że chyba W OGÓLE najlepsze ostrzenie z desek na których pływałem ), najlepszy pop, najgorsze lądowania na powerze, świetne wybicie w górę. Deska jest świetna, ale nie do freestyle/wakestyle, gdzie fajnie sprawdzają się deski z większym rockerem, może dla mnie indywidualnie również za twarda. Świetna do skakania w górę, wszystkich uh do pierwszych handle passów
- NHP - praktycznie brak zmian ( zauważalnych dla mnie ) z 2010, świetna deska do 3 style, łatwe wchodzenie w ślizg, bdb ostrzenie, bdp pop ( jeśli nie najlepszy znów ), bdb rozmiar - 134 w stosunku do szerokości, świetne lądowania na powerze. Nie pływam w tej chwili na nhp tylko dlatego, że mój rozmiar - 137 - jest trochę za szeroki ( 44)
- 50/50 - pływałem na niej na krótkich finach, teraz w mojej używam normalnych co zdecydowanie poprawiło jej ostrzenie i wybicie. Jak dla mnie - najlepsza deska 3style Nobile, idealne, długie i nie za szerokie rozmiary do dobrego "wrzucania" pedału gazu przy wybiciu, świetny pop, świetne lądowanie - bardzo dobra deska bez dwóch zdań. Musiałem tylko zmienić pady na miększe - kwestia ind. mojej wygody...W butach jeszcze na niej nie pływałem ale wyobrażam sobie co to będzie rrrr
Piszę może dość sucho, nie lubię przerostu formy - ale wszystkie te 3 modele to ŚCISŁA czołówka światowa, jeśli nie trendsetting już...
W tej chwili w Molo Surf mamy do dyspozycji wszystkie modele Nobile z wyjątkiem 2hd właśnie - powinna być w tym tygodniu.
zapraszamy
pzdr