NOBILE 2011

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post20 wrz 2010, 19:39

przemass pisze:Surfbabe: Mega luuuuz :) :hand: Dobrze że się znamy na żartach :P Ale skoro już się tak licytujemy to ja ją widziałem przedwczoraj (?) w różu i też było OK...a nawet bardzo OK :thumb:

jezuuu, przemass, nie-nie-nie chciałam się licytować... nic a nic!!! nie śmiałabym... w życiu!... no co ty?! :wink:
spoko, na starcie zakładałam, że jesteś lepiej updatowany :)

i żeby było jasne... straaaaaaaasznie chętnie się przejadę na tej nowej (znów) różowej NHP na 2011... tak, żeby poczuć różnicę, czy zmiana konstrukcyjna z uwzględnieniem damskich preferencji daje dziewczynom większą frajdę z jazdy.
bardzo chętnie ją spróbuję jak tylko będzie mi dane!

cheers 2u :thumbsup:

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 11:36

phpBB [video]

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 15:08

macsurf pisze:A czy ktos cos wie na temat regulacji strapow, czy cos sie zmienilo w tym temacie, czy dalej po staremu ?

Nobile wraca do sprawdzonego patentu strapów na rzepy. Zmienił się także profil pada, zdecydowanie lepiej wygląda i jest lepiej wyprofilowany. Kolor pomarańczowy i czarny.

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post21 wrz 2010, 18:34

Smokie pisze:Nobile wraca do sprawdzonego patentu strapów na rzepy. Zmienił się także profil pada, zdecydowanie lepiej wygląda i jest lepiej wyprofilowany. Kolor pomarańczowy i czarny.

Jak masz gdzies pod reka foty nowych padow to zapodaj linka, chodzi mi glownie o te pomaranczowe.

Smokie
Kontaktowanie:

Post22 wrz 2010, 20:52

Jeszcze nie mam bo narazie sa tylko prototypy. Beda gotowe juz niebawem...

Smokie
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2010, 18:27

Zerknijcie na blog Nobile Kiteboarding -> http://nobilekiteboarding.wordpress.com/ i nowy film Asi Litwin z Rodos.

Smokie
Kontaktowanie:

Post05 paź 2010, 12:03

Awatar użytkownika
cex
Deska: Nobile 50/50
Latawiec: Vapor 10, Flexifoil Atom 12 15
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 paź 2010, 21:28

Moze te beda bardziej solidne.
Nie lubie swoich 2010 pro bo mam szczupla stope i nawet jak zacisne na maxa i zaczynam skakac to wypadaja z nog :/ denerwuje mnie to latem bo musze smigac w butach.
Zobaczymy jak zalozymy :D

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post06 paź 2010, 10:50

cex pisze:Moze te beda bardziej solidne.
Nie lubie swoich 2010 pro bo mam szczupla stope i nawet jak zacisne na maxa i zaczynam skakac to wypadaja z nog :/ denerwuje mnie to latem bo musze smigac w butach.
Zobaczymy jak zalozymy :D

Polecam zajrzeć tutaj: viewtopic.php?f=4&t=31477 będzie Pan zadowolony!

evolutionVIII
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Kontaktowanie:

Post15 lis 2010, 12:43

W sobotę udało mi się w końcu opływać NHP 2011 wraz z nowymi strapami Nobile.
Strapy i pady - bardzo mocno wyprofilowane, myślę że na gołą nogę będą super - w butach to trudno cokolwiek ocenić - takie pływanie w kaloszach. Co istotne - nie luzują się jak zeszłoroczne - prosty system regulacji i mega łatwy montaż.
Sam blat - różnice kosmetyczne w stosunku do zeszłorocznego modelu - deska dla mnie bomba - nie wiem co się będzie działo na mazurski czopie - w warunkach zatokowych- spoko.
Jak popływam więcej to i więcej napiszę.
Aha - super wykonanie - :thumb: , bardzo wysoka jakość powłoki lakierniczej - a trochę się chyba na tym znam :oops: ( TO DLA ESTETÓW, WIEM ŻE DESKA MA PŁYWAĆ A NIE WYGLĄDAĆ) -

Awatar użytkownika
TomekG
Kontaktowanie:

Post15 lis 2010, 14:09

przydałaby sie akcja wymiany starych padów znaczy sie ifs pro 2010 na te nowe :)
albo jakas promo cena na nowe z racji posiadania poprzedniego niezbyt udanego modelu dla ludzi z wąską stopą :D

czy twardość a właściwie miekkość jest taka sama jak ifsów 2010 ?

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2010, 17:28

TomekG pisze:czy twardość a właściwie miekkość jest taka sama jak ifsów 2010 ?

Wydaje mi sie ze sa troszke miekksze od poprzednich, za to wygoda i trzymanie - nie ma nawet co porownywac.

lewch
Deska: Xenon Infra
Latawiec: Fuel, Torch
Dostał piwko: 2 razy

Post05 cze 2011, 09:42

Odświeżam temat, ktoś może pływał na NOBILE 2HD?. To najdroższa deseczka z calego katalogu, według mnie najładniejsza ever made za to czy najlepsza?
Ktoś sie pokusi o jakąś opinie/wiekszą recenzje?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2011, 10:53

W tej chwili nie ma chyba pojęcia "najlepszych" desek jeśli chodzi o Nobile - na tym levelu liczy się już tylko przeznaczenie deski.

Miałem bardzo bezpośrednie porównanie tych 3 modeli - 50/50 139, Nhp 134, 2hd 137 (?) pływałem na nich w przeciągu godziny w lagoinhi - bardzo fajnie porównuje się deski w tak równych warunkach.

- 2 HD skoro o nią pytasz - najlepsze ostrzenie ( osobiście uważam że chyba W OGÓLE najlepsze ostrzenie z desek na których pływałem ), najlepszy pop, najgorsze lądowania na powerze, świetne wybicie w górę. Deska jest świetna, ale nie do freestyle/wakestyle, gdzie fajnie sprawdzają się deski z większym rockerem, może dla mnie indywidualnie również za twarda. Świetna do skakania w górę, wszystkich uh do pierwszych handle passów
- NHP - praktycznie brak zmian ( zauważalnych dla mnie ) z 2010, świetna deska do 3 style, łatwe wchodzenie w ślizg, bdb ostrzenie, bdp pop ( jeśli nie najlepszy znów ), bdb rozmiar - 134 w stosunku do szerokości, świetne lądowania na powerze. Nie pływam w tej chwili na nhp tylko dlatego, że mój rozmiar - 137 - jest trochę za szeroki ( 44)
- 50/50 - pływałem na niej na krótkich finach, teraz w mojej używam normalnych co zdecydowanie poprawiło jej ostrzenie i wybicie. Jak dla mnie - najlepsza deska 3style Nobile, idealne, długie i nie za szerokie rozmiary do dobrego "wrzucania" pedału gazu przy wybiciu, świetny pop, świetne lądowanie - bardzo dobra deska bez dwóch zdań. Musiałem tylko zmienić pady na miększe - kwestia ind. mojej wygody...W butach jeszcze na niej nie pływałem ale wyobrażam sobie co to będzie rrrr :twisted:

Piszę może dość sucho, nie lubię przerostu formy - ale wszystkie te 3 modele to ŚCISŁA czołówka światowa, jeśli nie trendsetting już...

W tej chwili w Molo Surf mamy do dyspozycji wszystkie modele Nobile z wyjątkiem 2hd właśnie - powinna być w tym tygodniu.

zapraszamy

pzdr

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2011, 11:37

przemass pisze:.

W tej chwili w Molo Surf mamy do dyspozycji wszystkie modele Nobile z wyjątkiem 2hd właśnie - powinna być w tym tygodniu.

..no to na WSZYSTKIE , WŁĄCZNIE z kilkoma rozmiarami 2HD zapraszamy do WAKE.PL :wink: ..od ponad miesiąca już :-P

pzdr :hand:

Wróć do „Recenzje & Opinie”