a nie mówiłem hahahahahaha
ja to nie wiem w czym jest problem
jak jeżdzę mercedesem to mam nienawidzić audi i odwrotnie?
Chyba każdy ma swój rozum.
Kupuje się to co się chce mieć a nie to co chcą mieć inni.
maski pisze:sorki przemass ale jest więcej parametrów wpływających na możliwości skutecznej żeglugi na wiatr twintipa niż wysokość rocker'a i grubość krawędzi.
sam przebieg rockera ma bardzo istotne znaczenie, nie wspominając o (b.istotnym) outline krawędzi jej skuteczniej długości, stosunku rockera do długości dechy....flexie, jego rozkładzie, stance'
dodatkowo o czym wspomniał rolnik concave i jego rozkład... o finach nie wspomnę bo można je wymienić ale też wpływ mają
to wszystko teoria którą i tak trzeba zweryfikować w praktyce,
maski pisze:przedstawiłem swoją opinie oraz zacytowałem innych którzy mieli deskę pod nogami, deska jeździ bardzo skutecznie na wiatr, jest stabilna na kursie , ma dobry pop i gładko idzie przez czop
wrobi94 pisze:....ktora deske kupic oto propozycje 132x41 Su 2 bambus 2010 135 Su2 prorider 2011 czy nobile t5 2010 137x 42 lub 131 x 40 ...
przemass pisze:
- średni rocker właśnie, ( tak dla powtórki jest najważniejszy jeśli chodzi o chodzenie deski na wiatr )…
maski pisze:wrobi94 pisze:....ktora deske kupic oto propozycje 132x41 Su 2 bambus 2010 135 Su2 prorider 2011 czy nobile t5 2010 137x 42 lub 131 x 40 ...
…..a z tego zestawu zdecydowanie najlepiej mi się pływa na proriderze 2011
wrobi94 pisze:Mam dylemat ktora deske kupic oto propozycje 132x41 Su 2 bambus 2010 135 Su2 prorider 2011 czy nobile t5 2010 137x 42 lub 131 x 40 z padami z 2011 roku model na zepy. Waze 80kg ale do wakacji troche schudne.
Prosił bym o jakies spostrzeżenia posiadaczy tych desek.
peg pisze:moja Nobile jest lepsza niż Twoja Nobile!
bart_dr pisze:przemass mozesz napisac co przemawia na korzysc t5 w prownaniu do nhp?
Jurgen pisze:bart_dr pisze:przemass mozesz napisac co przemawia na korzysc t5 w prownaniu do nhp?
Tak jak pisał przemass NHP twardsze i mocniej wybija z krawędzi. T5 mięciutkie, łatwe miłe i przyjemne na start a i później posłuży
bart_dr pisze:Jurgen pisze:bart_dr pisze:przemass mozesz napisac co przemawia na korzysc t5 w prownaniu do nhp?
Tak jak pisał przemass NHP twardsze i mocniej wybija z krawędzi. T5 mięciutkie, łatwe miłe i przyjemne na start a i później posłuży
pytanie brzmialo co przemawia na korzysc , a nie napisz po jednym prostym zdaniu ktore mozna wyczytac na stronie producenta............ ludzie spamujcie w dziale OFFTOPIC bo nie idzie tego czytac normlanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości