Ziomek. pisze:stiv amoralny pisze:
Ziomek - ale czy ja napisałem, że 12m2 Vector ma rewelacyjny dół? Nie ma. Za to ma taki dół 12m2 Switchblade. W twojej ocenie - jest to najważniejsza cecha, a w mojej jest BARDZO WAŻNA
..to precyzyjniej:
Ziomek - żeby było precyzyjnie, to nie wycinaj części mojej wypowiedzi wpół zdania

Ziomek. pisze:b) świetnie, że się już obaj zgadzamy, że Vector 12 nie ma rewelacyjnego dołu, ...
Lubię ogólnie się z Tobą zgadzać

Mam jeszcze jedną uwagę, która może Ciebie zaskoczy. Póki co jest jedno rozwiązanie, które mi się w Cabrinha nie podoba niezmiennie od lat, w kwestii odległości krętlika i rozwidlenia nośnych linek(w Cabrinha obecnie już go nie ma nawet w ogóle). Patent ze Slinga uważam pod tym względem za idealny i wygodniejszy do odwinięcia linek baru spowrotem - po przewinięciu latawca, co przyznasz nie jest rzadkością. W Cabrinha, szczególnie przy silnym wietrze jest już to raczej niemożliwe/niebezpieczne do samodzielnego wykonania i trzeba zejść na brzeg, albo przepinać linki przy latawcu.
Ziomek. pisze:c) chyba nie dziwi mnie to , że nic o tej "cesze" (nazwijmy to nadal dyplomatycznie) nie piszesz w recenzji - bo jest ona do wychwycenia na poziomie początkującym ( a co dopiero Twoim) - choć tej grupie można powiedzieć? że .."nie wieje"?
..chyba , że po RPMach , których używałeś przyzwyczajony jesteś, że latawce nie posiadają dlnego zakresu , co również mnie nie dziwi - przyznasz? (góra i owszem - świetna
)
A nie przyszło Ci nigdy do głowy, że nie każdy jest tak wyczulony jak Ty na każdą "subtelną" różnicę i w globalnej ocenie latawca jako całości, będzie to miało znaczenie marginalne? Bo nie zawsze pływa się w tak granicznych warunkach, bo są jeszcze rozmiary większe, bo KTOŚ przedkłada INNE niewątpliwe cechy tego latawca ponad sam tylko DÓŁ i jeszcze kilka innych bo bo bo...
pozdrawim
stiv a