Mikolpa pisze:Pinio pisze:Ziomek aż się popłakałam![]()
Najprostrza deska znanej firmy z Chin czy z ...... )
Trans jest made in germany
A jesteś pewny, że tam je robią

W dzisiejszych czasach zastanawiam się czy mój passat jest made in germany

Mikolpa pisze:Pinio pisze:Ziomek aż się popłakałam![]()
Najprostrza deska znanej firmy z Chin czy z ...... )
Trans jest made in germany
yanosik pisze:Nic ci nie obniży lowwind, ponieważ jest to goła decha! Sam blatJeśli przekręcisz z 50fifty (o ile się da) to będziesz miał za krótkie finy itp... Prawdopodobnie jednak będziesz musiał jeszcze dokupić całe okucie deski. Wtedy poczujesz wydajność w portfelu
![]()
Na pewno przyspieszy Twój progres i obniży lowwind decyzja o zakupie Session lub Prime 161 (lub 153) - zapraszam DO PRZEMYŚLENIA
Pozdr
Yano
P.S. Moja opinia może wydać się nieobiektywna, więc proszę przede wszystkim zasięgnąć opinii od osób, które już "ujeżdżają" lightwindy TRANS, m.in. "Wełniacz", "Mikolpa" Np. Tutaj....ale niestety większość nabywców nie udziela się na Kiteforum.pl lub w ogóle nie utożsamia się.
pawbuh pisze:No to pojechałeś, facet sprzedał tych desek na pewno więcej od ciebie, znam co najmniej 10 osób które kupiły (ja też), przekręcasz okucie z czego chcesz, i pływasz, mam finy 5cm i jest git, zresztą low costowo kupujesz okucie za 300 zł i za 850 masz komplet, zawsze to 500 zł w kieszeni.
yanosik pisze:Chętnie bym się spróbował porównawczo Spleene60 vs Trans Session60Jak by wyglądało ostrzenie i ogólna zwrotność.
Wydaje mi się, że Spleene jest twardsza i bardziej płaska, co może trochę ją zmulać przy zwrotach, zmianie krawędzi i wejściu w krawędź np. przed skokiem - ale nie wiem tego, nie miałem na nogach i nie widziałem.
P.S. Żeby nie było - nie jadę po Spleene! Fajnie by było po prostu porównać, skoro już w tym temacie mówimy o dużych dechach
mate102 pisze:Pytanie do tych którzy są w posiadaniu dużych desek. Na allegro znalazłem http://allegro.pl/decha-kitesurfing-spl ... 28089.html co sądzicie na jej temat. O ile tak realnie ta deska obniży mi lowend w porównaniu do 50fifty 138cm ?
yanosik pisze:
Pokaż mi filmik na którym robisz to samo na Spleene60 a uchylę czoła![]()
yanosik pisze: ogólna zwrotność.
Ziomek. pisze:yanosik pisze: ogólna zwrotność.
..tego słowa lepiej nie używać w tym wątku![]()
peace
yanosik pisze:
No, jakąś tam zwrotność muszą w końcu mieć![]()
stiv amoralny pisze:Ten Transit jest lepszy.., bo niemiecki ! wiadomoPo co się spierać
Też nie kumam "ogólnej manewrowości" ale mnie to nie stresuje. Używam akurat spleen'ów i zakładam do nich jak najkrótsze finy, na środek 4cm, na krawędź 1.5-3 cm, zależy jakie mam. Im krótszy, tym mniej bolesnych faceplantów na płytszej wodzie dla początkujących:idea: Deski same ostrzą, ostatnio taki naprawdę początkujący wyhalsował mi się na Rodos tak daleko po stronie wave, że zaczął wyjeżdżać za górę...., serio już się bałem czy z nim wszystko ok...
A w ogóle to PiS
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości