Jaki latawiec według Ciebie jest najbardziej uniwersalny najprzyjemniejszy itp. ?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post01 cze 2015, 13:27

boldek pisze:
JanuszD pisze:Jakie są najpopularniejsze w Polsce firmy kajtowe? Zastanawiam się po co byłaby mi taka informacja...

Może Pinio pisze pracę doktorską :wink:

Jak zwykle teoria spiskowa :arrow: ale UFO Cię nie porwało :wink:

A nie można normalnie po prostu napisać, jak nie chcesz to nie pisz :!:
Proszę Cię :idea:

Nie jesteś tu sam tu są jeszcze tacy ludzie którzy chcą coś napisać, podpowiedzieć, podzielić się swoimi spostrzeżeniami :thumb:
Zapraszam do pisania ta temat.
Aloha :wink:

Awatar użytkownika
boldek
Deska: Shinn Ronson, Sling Celeritas
Latawiec: Eleveight RS 8, 10, 12
Postawił piwka: 50 razy
Dostał piwko: 72 razy

Post01 cze 2015, 15:07

Jeśli to było do mnie, to sorry ja nie miałem absolutnie nic złego na myśli :hand: zdziwiła mnie tylko trochę ciekawość JanuszaD :)
Odnośnie tematu - lubię latawce Cabrinhy, od Converta, przez Switchblade po Crossbow'a. Każdy jest trochę inny ale na każdym mi się fajnie pływa. Poprzez swoją różnorodność nie są nudne, bo spełniają się w nieco innych warunkach.

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post01 cze 2015, 18:11

JA ceniąc sobie wygodę,stabilność,przewidywalność,małe siły na barze, soczyste skoki.Pływając głównie na śródlądziu, uwielbiam swoje Waroo 13 i 11 z 2009r z 2007r też było bardzo ok.
Testuje cały czas,inne szmatki, ale jak na razie godnego następcy nie znalazłem. Być może wynika to z przyzwyczajenia do moich ulubieńców i dość lakonicznego opływania innych latawców, ale zawsze znalazły się niuanse,przez które dalej męczę moje "Nieloty" :wink: Nadmienię, iż żeby moje szmatki mi pasowały,trochę je pozmieniałem,tzn osprzęt. Inny bar,krótsze linki, Na oryginalnym ,bardzo słabo się pływało. Tyczy się to również starszego modelu, po zmianie długości linek ,latawiec zmienił sie na plus i to znacznie.

Travel On Board
Deska: Blade Deuce 135x41
Latawiec: Blade Mist,Trigger, Fat Lady
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2015, 23:21

:spam: //Admin

Wszystkim początkującym i średnio zaawansowanym polecam przetestować uniwersalny/allaroundowy model Blejda - Blade Trigger.

Obrazek

Wszystkie osoby, które były u nas na testach oceniły ten model lepiej niż bardzo dobrze.
Jednymi z głównych zalet Triggera są: stabilność w powietrzu, równe generowanie ciągu podczas zwrotów, szybkość przy skrętach, bardzo szeroki zakres wiatrowy oraz świetne noszenie.
Dużą część z tych zalet latawiec zawdzięcza cienkim tubom - zmniejsza to tak zwany drag, turbulencje wokół krawędzi natarcia a także wagę latawca.
Dodatkowo specyficzny wierzchołek/tip tego kajta wraz z dynamicznym profilem zapewniają bardzo dobre zachowanie podczas skoków.

W najbliższy weekend będziecie (jak wiatr pozwoli) mogli porównać ten jak i inne modele Blejda na dniach testowych w kite.pl - zapraszam bo nikt lepiej wam nie doradzi jak testowa jazda.

pzdr
Doktor

:spam: //Admin

Awatar użytkownika
Pinio

Post02 cze 2015, 06:04

Jak taki fajny to może niech się wypowie ktoś kto nie sprzedaje tej marki bo takie wpisy blade-o wyglądają :wink:

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post02 cze 2015, 07:30

A już myślałem, że tylko mi ,mocnym spamem zaj :doh: ało. Jakoś nie widzę związku ,tej reklamy z tematem :?

Awatar użytkownika
dziara82
Deska: Shinn Gintronic
Latawiec: Blade Trigger
Dostał piwko: 1 raz

Post02 cze 2015, 09:06

Witam
Pływam dopiero drugi sezon. Naukę zaczynałem na Blade Trigger 10m2. Jak na pierwsze kroki, latawiec ten jest super. Łatwy do opanowania, szeroki zakres wiatrowy (a jak się posiada jeden latawiec to dość ważne), szybki i lekki. Nie spodziewałem się, że mój progres będzie tak szybki (chociaż nie wiem czy to ja,czy latawiec). W tym roku rozszerzyłem swój asortyment o Blade Trigger 8m2 i nie zawiodłem się. Skoki przez zenit już mam opanowane (hangtime super), a plan jest taki, żeby w tym roku jakieś konkretniejsze tricki przyswoić.
Fakt, jest to prawie jedyny typ latawca, na którym jeździłem (nie licząc 30min na Slingshot RPM i Airush DNA) i moja wypowiedź jest subiektywna. Ale jak na wrażenia początkującego i (teraz już) drugoroczniaka to latawiec ten wydaje się być najlepszym wyborem do nauki i wczesnego progresu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pinio

Post02 cze 2015, 18:57

Jak już robisz to o czym piszesz to czas spróbować czegoś innego :idea:
Może być fajnie :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2015, 19:12

Pinio pisze:Marek to może zróbmy ankietę taką jak kiedyś :?:

Jestem za. Zrobisz? Ale już chyba bez konkursu, co?
Sama lista latawek i desek?

Awatar użytkownika
Pinio

Post02 cze 2015, 19:43

BraCuru pisze:
Pinio pisze:Marek to może zróbmy ankietę taką jak kiedyś :?:

Jestem za. Zrobisz? Ale już chyba bez konkursu, co?
Sama lista latawek i desek?

Deski może nie ale latawce ok myślę, że lista laureatów listy oprócz 2-3 marek się nie zmienia znajdę czas to ogarnę :thumb:

Awatar użytkownika
kukus
Deska: HM Split / 50fifty
Latawiec: Obsession 5/7/10.5/13.5
Postawił piwka: 14 razy
Dostał piwko: 22 razy

Post02 cze 2015, 21:44

Jak to jest ze RRD nikt nie poleca a na spocie ich pelno?

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2015, 21:53

kukus pisze:Jak to jest ze RRD nikt nie poleca a na spocie ich pelno?

CCC :wink: Chociaż widzę, że są teraz tańsze latawce.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2015, 21:59 przez jedi1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziara82
Deska: Shinn Gintronic
Latawiec: Blade Trigger
Dostał piwko: 1 raz

Post02 cze 2015, 21:53

Jak już robisz to o czym piszesz to czas spróbować czegoś innego :idea:
Może być fajnie :wink:

Bardzo chętnie...Jak ktoś da mi się karnąć,albo trafię na jakieś testy...
Może w następnym roku...
Pozdro

Awatar użytkownika
Mikolpa
Deska: SU-2 Prorider 140, Trans 153
Latawiec: Rebel 10,12,14, Addiction 18
Postawił piwka: 126 razy
Dostał piwko: 142 razy

Post02 cze 2015, 22:07

Pisałem o swoim RRD. Jak jest w weeken mocna prognoza to są obssesion, vision czasami passion.
Dzisiaj mocno nierówno. Na wodzie 5 latawek, 5xRebel. 10, 12 i 3x14 w różnych rocznikach :wink:
Z ankietą może być różnie, żadnego z tych o których piszę nie ma na forum, czasami ktoś coś napisze ale raczej w jednym wątku. Przerzucili się do zamkniętego grona na FB, szkoda :?

Awatar użytkownika
Pinio

Post04 cze 2015, 12:12

Dla mnie z RRD obsession jak najbardziej pozytywnie najlepszy ich latawiec i to nie tylko moja opinia :!:
Reszta :think: passion też ujdzie :D

A inni np spleene taka firma z NRF-U to mieli kiedyś takie coś jak x19 poza barem który nie ma knagi tylko taśmy których nie lubię to bydle było jak szybowiec czułem się jak za fotelem merca 124 ;-) ale ogólnie komórki to inna baśń.
Mam jeszcze kilka typów większość firm ma coś fajnego. Po Waszych postach widać, że większość lubi to co ma ;-)

jedi1 pisze:

CCC :wink: Chociaż widzę, że są teraz tańsze latawce.

Już zapomniałeś jak kupiłeś ode mnie ccc ht 10.5m młodszy trochę byłeś bo towarzyszyli Ci rodzice ;-)

Wróć do „Recenzje & Opinie”