C L A S H KITEBOARDS ! Genialne deski wywodzące się z rodziny BALANCE - Alvaro pro model - ktoś ma/zna?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Czaro
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 10 razy

Post15 sie 2014, 01:25

Rzep zevvvnetrzny sie odpina ,ale nie ma to vvplyvvu na trzymanie stopy.Raz vvyregulovvane strapy trzymaja i się nie rozjeżdzają!!Tylko ten je*** rzep zevvnętrzny się odpina!!!!Po za tym pady reelacyjne!!Można plyvvać cały dzień i komfort gvvarantovvany.

śnieży

Post15 sie 2014, 12:47

dokładnie - luzować się nie luzują, ten górny rzep to tylko "kosmetyka", ale jakże irytująca

Awatar użytkownika
zasz83
Deska: Momentum
Latawiec: Naish Park
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post01 wrz 2014, 23:25

Witam, ktoś może doradzić czy 138 będzie rozsądnym rozmiarem pod buty ?? Ważę ok 82kg. Pytam bo akurat na wake śmigam na 141cm a nie mam doświadczenia w doborze deski z butami pod kite :) Z góry dzięki za pomoc pozdro :thumbsup:

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2014, 08:26

zasz83 pisze:Witam, ktoś może doradzić czy 138 będzie rozsądnym rozmiarem pod buty ?? Ważę ok 82kg. Pytam bo akurat na wake śmigam na 141cm a nie mam doświadczenia w doborze deski z butami pod kite :) Z góry dzięki za pomoc pozdro :thumbsup:

Większej nie ma, więc pola manewru nie masz. Podjedź do wake i przetestuj.

Awatar użytkownika
Maxx
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 30 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2014, 09:58

zasz83 pisze:Witam, ktoś może doradzić czy 138 będzie rozsądnym rozmiarem pod buty ?? Ważę ok 82kg. Pytam bo akurat na wake śmigam na 141cm a nie mam doświadczenia w doborze deski z butami pod kite :) Z góry dzięki za pomoc pozdro :thumbsup:

Zdecydowanie tak

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 wrz 2014, 18:31

Maxx pisze:
Zdecydowanie tak

zgadza się :thumb:

peace

Michu.
Deska: Clash v2+Ronix Code55
Latawiec: Razor 11m 2014/obsession 7/12
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post05 wrz 2014, 09:58

Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem clasha v2 138 i butków ronixa code 55 :twisted: . Deskę opływałem na kablu, pop nieziemski w porównaniu do desek na których pływałem (nie było ich wiele) i co było dla mnie mega miłym zaskoczeniem przy wyższych skokach lądowania są mięciutkie. 136 testowałem na kite w strapach i byłem zadowolony :) Interesuje mnie czy ktoś z Was śmigał na przeszkodach w wake parku i mógłby powiedzieć jak ten "Grind Base" bottom ? Można katować kickery/slidery ? Może ktoś wstawi fotki jak wygląda dno po sezonie śmigania na przeszkodach. Nie mam serca samemu przetestować :roll:
Ps. Deskę kupowałem z rideclash . com za 750 euro z wiązaniami i jak na razie nie żałuję ani złotówki wydanej na ten sprzęt :) (A truskawek w Norwegii to się nazbierałem żeby ją kupić :lol: )

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2014, 23:16

Alvaro wraz z swoim Clashem połakomił się na Wainmana http://www.wainmanhawaii.com/news/wainm ... nieva-team :shock: Gdzie jego przywiązanie do Razora :?:

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2014, 08:16

Kubs0n pisze:Gdzie jego przywiązanie do Razora :?:

Przecież on nigdy sponsorowany nie był przez Airusha. Jego kolega z Clasha Bakker też przeszedł do WH. Desek WH już nawet nie ma na ich stronie, więc może się dogadali na wspólną sprzedaż?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 wrz 2014, 12:28

Michu. pisze:Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem clasha v2 138 i butków ronixa code 55 :twisted: . Deskę opływałem na kablu, pop nieziemski w porównaniu do desek na których pływałem (nie było ich wiele) i co było dla mnie mega miłym zaskoczeniem przy wyższych skokach lądowania są mięciutkie.

..to standard w tej desce :hand:

Kubs0n pisze:Alvaro wraz z swoim Clashem połakomił się na Wainmana http://www.wainmanhawaii.com/news/wainm ... nieva-team :shock: Gdzie jego przywiązanie do Razora :?:

"połakomił się" , "przywiązanie" :doh:
nie myślałeś by startować się na pismaka do FAKTu? (Bo "Skandale" już nie istnieją.. :hand: )

Zarówno Alvaro jak i Baker oraz ich wielka ekipa pływająca na CLASH & Razor nie dostawali darmo latawców - kupowali je :idea:

nie "łakomili się" na udające C Cabrinie, F-one i inne freeridowe wynalazki
nowy Maniac Wainmana jak wiadomo jest PRAWDZIWYM radykalnym C
który na pewno nie zmniejszy mocy ich pływania w przeciwieństwie do bołowatych namiastek C

jeśli dostali jakiś układ na te celujące w ich potrzeby latawce, to trudno się dziwić, że się"połakomili" ..

peace

Kubs0n
Deska: Xenon Laluz
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 40 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2014, 03:31

jedi1 pisze:
Kubs0n pisze:Gdzie jego przywiązanie do Razora :?:

Przecież on nigdy sponsorowany nie był przez Airusha. Jego kolega z Clasha Bakker też przeszedł do WH. Desek WH już nawet nie ma na ich stronie, więc może się dogadali na wspólną sprzedaż?

Ziomek. pisze:
"połakomił się" , "przywiązanie" :doh:
nie myślałeś by startować się na pismaka do FAKTu? (Bo "Skandale" już nie istnieją.. :hand: )

Zarówno Alvaro jak i Baker oraz ich wielka ekipa pływająca na CLASH & Razor nie dostawali darmo latawców - kupowali je :idea:

peace

Sory z tego filmiku skumałem że alvaro jest sponsorowany przez ariusha(7:58) :oops:
phpBB [video]

bobek_h
Deska: Xenon LaLuz
Latawiec: North Neo
Postawił piwka: 43 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2014, 10:52

Bo był sponsorowany ale nie w internationalu tylko lokalnie ;)

koto

Post07 wrz 2014, 15:54

Alvaro jest też skaterem i czy ktoś tu z wypowiadających się może porównać deche clash do feelingu decka? To, że jest miękka to wiem ale czy dokręcanie trikaczy jest również na miękko i wyjście z popa wymaga dużego powera przy wybiciu ? Wybacza błędy ? Będzie deską progresywną dla nowicujasza UH? 5! All!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

śnieży

Post07 wrz 2014, 16:39

przejeździłem mnóstwo lat na wrotce, nie porównywałbym deski kite do deskorolki w ogóle, do snowboardu jeśli już. jak chcesz żeby deska miała "buttery feel" weź ją koniecznie z wakestylowymi finami, będziesz zadowolony. możesz też alternatywnie sprawdzić slingshot asylum, która bardzo trafia w Twój opis oczekiwań

koto

Post07 wrz 2014, 16:54

Dzieki za rade, a na decku też sporo lat mam za sobą i na bowlach czuje surf feeling ;) 5!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wróć do „Recenzje & Opinie”