adamo pisze:Przemas,
a co z tym górnym zakresem w Waroo 09
jak wiesz w czasie pływania na Eko wydawało mi że ma słabą górę
(na mojej 9tce 07’ miałem Ok., a na 9tce z 09r musiałem na max. odpuścić taśmę)
... może to była tylko kwestia ustawienia kita

Pamiętam trochę ... choć to było z miesiąc temu, a "troszkę" wody upłynęło
Jeśli musiałeś odpuścić taśmę depowera, to znaczy, że raczej miałeś za mało na nowej 9, więc nie był to problem z górnym zakresem.
Wydaje mi się, że ja miałem 9tkę ustawioną na 2 supłach, może dlatego było Ci troszkę słabiej, a może pod wieczór przysiadło wtedy - zależy.
Co do góry, nie mam zastrzeżeń, zwłaszcza gdy na 13 udało mi się spokojnie zejść z wody przy ponad 40 knts. Natomiast mniejsze rozmiary, co często bestom wytykano są SUPER stabilne w warunkach overpower, nie wykazują tendencji meduzowania, są łatwe, płynne i przewidywalne. Już modelowi 08 nie można było nic zarzucić, ale 09 naprawdę potrafi mile zaskoczyć. Po trzech tygodniach pływania w 90% na małych rozmiarach mogę stwierdzić że jest to jeden z lepszych latawców jakie miałem w rękach.
To jest naprawdę latawiec który "nie przeszkadza" pływać - a to jest najważniejsze na etapie rozwoju, przynajmniej dla mnie. Od nauki kursantów "od zera", przez pierwsze skoki, uh, kiteloopy, hp - jest więcej niż dobrze, i to jest największa zaleta tego latawca.
Zawodnicy, którzy mają różne "myki obcykane"

zapewne wybiorą Nemesisa, który jest w tym roku bardziej hardcorowy, ale przez to również trudniejszy niż w 08.