Slingshot KEY HD - hybrydowa delta

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 15:55

march_in pisze:
jedi1 pisze:
Pamiętaj, że sklep kupuje od producenta latawiec zwykle 50% taniej niż sam potem sprzedaje, .

swoja droga niezla marza, jak na malo jakich produktach.

PAnowie to chyba conajmniej po 3 sklepami surferskimi zarządzacie :?:
bo pojęcie o marży macie "spooooreee" :lol:

ja póki co prowadzę jeden, za to od 8miu lat
i w tym czasie spotkałem się z marżami uwaga-uwaga: od minimalnie 23% do max 40%
z tym że 40 % to na firmy "sztrucle" które mnie W OGÓLE nie interesuja (dlatego TAKIE marże dają :lol:)
i logicznie - najmniej marży dają firmy najchętniej kupowane
i jeśli macie np do zamrożenia 50 tys euro lub więcej na 3 miesiące przed odbiorem sprzętu - to możecie uzyskac kilka 5-7 dodatkowych punktów procentowych
..jednak jeśli się pomylicie co do wahań kursów walut lub zamówicie modele/rozmiary/KOLORY które po prostu nie schodzą..
to wtopa.. i wakacji w danym sezonie nie będzie :lol:
o podatkach i vatach nie wspominam , bo po co..."ZNACIE SIĘ" przecie na handlu :wink: jak i działalności.. :wink:

tyle w temacie "wilków o gwiazdach"

pzdr

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 18:17

Ziomek. pisze:i w tym czasie spotkałem się z marżami uwaga-uwaga: od minimalnie 23% do max 40%

rozumiem ze cena katalogowa to 40% marży?

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post31 mar 2010, 19:03

te 23% marzy to chyba takie minimum, albo pojedyncze firmy, bo (przynajmniej w Austrii, gdzie ceny sa porownywalne z polskimi)
na dziendobry 10-15% rabatu to nie jakas rewelacja...i mowa raczej o firmach mocno cenionych w kajcie.

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 21:33

f-one bandit 2010 rok 9m uniwersalny rozmiar cena 1,149$ + bar 400$ = 1,549 $ przy kulawym dla nas kursie dolara 3zl 4,647 PLN :shock: czyli ponad 1000zl taniej niz widzialem w jednym ze sklepow internetowych, ktory wydawal mi sie na tle innych dosc przyzwoity jezeli chodzi o ceny..
na tej samej stronie best waroo 2010 9m po przeliczeniu wyniesie nas komplet ok 3600zl :!: znow prawie 1000 taniej niz w krajowym sklepie :!:
wiec jak u nas jakis sklep da mi taka cene to biore od reki :D

trapez warrior II 475 zeta :thumbsup: i takei ceny powinny byc u nas a nie 650 zeta :?

a te cudowne ceny sa tutaj http://www.kingofwatersports.com/kitesurfing-c14.html ktos wyzej tez chyba podal link do tej stronki ;) wysylka gratis na cala europe

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 21:47

Polak musi narzekać:D
Panowie nie jest tak źle. Popatrzcie na anglie. SS RPM CZY inne cuda około 800 funta musicie wywalić i to też zależy gdzie bo to jest najniższa cena jaką znalazłem. 800 funta razy 4.3 se nawet liczmy i już masz 3440. W poland dokłądasz do tej ceny 1200 czyli koszt nowej suni i masz pełny zestaw a dostaniesz od nich jeszzce trapeza.

Poza tym nie wspomne juz o tym że w stanach SS to jakis kosmos albo po prostu mało ofert oglaałem ale na ebay us koło 1000euro szykuj również aby kupić.

Nowa cabrinha crossbow w niemczech koło 1200 czyli prawie jak w boardsporcie.

Wiadomo jak dobrze poszukasz w całej europie to znajdziesz dobrą ofertę ale jest jeszcze kilka innych rzeczy choćby gwarka które będą cieżko przeprawą jakby co. No i zawsze jest to małe ryzoko.

Poza tym weźmy pod uwage że nie które rzeczy opyla sie bardziej kupic u nas np deski. No mamy to swoje su które cenowo dobrze ciagnie a i chyba jakosć jest nienajgorsza. jak patrze po stronkach zagranicznych to ceny sa jednak wyzsze.

Moim zdaniem tę dyskusje powinnismy sprowadzic do zapytania:D DLACZEGO KAWAŁEK SZMATY KOSZTUJE ......?????? Skoro chinka robi go za 5 doalrów a materiał kosztuje jakieś grosze. No ale niestety producent narzuca swojacene a my za taką kupujemy:D Nawołuje do bojkotu:P Od dziś nie kupujmy żadnych latawców:P jak bieda im spoojrzy w oczy to spuszczą z tonu:P
Pzodrawiam

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 21:55

Bartosz ale zwroc uwage ze 800 funtow dla angola nie jest rownowazne do 800 zl dla szarego polaka.. powiedzmy srednia pensja anglika 2 tys funtow polaka 2 tys zl.. wiec z tej pensji kup sobie latawiec..anglikowi 1,200 funtow zostanie a polak musi jeszcze pol kolejnej wyplaty dolozyc...

Barosz21
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 22:21

No dobra ale producent nie sprzedaje do polski za 3000 bo tu jest bieda a do angli za 5000 bo jest dobrobyt:P Czy sprzedawca w polsce ma sprzedać kite i zarobic na nim 300zł bo tu jest bieda?? Postaw sie w jego sytuacji. Kogo nie stać ten nie kupuje. Tak samo jak nie wszyscy jeździmy nowymi audicami tylko mamy 10 letnie VW. Brutalne to ale prawdziwe. Jeśli sprzedawca w angli czy polsce kupi kite od producenta za 2500zł to wystawi go za 3500 i tu i tam. a nie w angli za 3500 a w poslce za 3000 bo bida:P

Ceny moim zdaniem są takie jak wszędzie. Jak psiałem przeszukujac cała europę znajdziesz latawiec w lepszej cenie ale nawet w gupiej cytowanej tu angli cena SS fueal nowego w różnych sklepach: różnica siega 150-200 funtów ale wszyscy podajemy ten sklep np S2AS w którym jest po 790 i twierdzimy że w angli jest taniej.

Gupia ta dyskusja. Wiadomo to nie jest tani sport a nieraz też ceny w poslce są wysokie bo nei mówie że nie, sprzedawca cie troche testuje ile mozesz dać. Nieraz są z kosmosu. Ale zawsze zostaje jeszcze troche ponegocjować, pogadać wziac zestaw i wtedy juz nie jest źle.

Pzodro
Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, 22:27 przez Barosz21, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
terranborn

Post31 mar 2010, 22:25

Barosz21 pisze:Nawołuje do bojkotu:P Od dziś nie kupujmy żadnych latawców:P jak bieda im spoojrzy w oczy to spuszczą z tonu:P
Pzodrawiam

Bojkotujcie bojkotujcie :P Więcej miejsca na wodzie :lol:

Kisiel pisze:Bartosz ale zwroc uwage ze 800 funtow dla angola nie jest rownowazne do 800 zl dla szarego polaka.. powiedzmy srednia pensja anglika 2 tys funtow polaka 2 tys zl.. wiec z tej pensji kup sobie latawiec..anglikowi 1,200 funtow zostanie a polak musi jeszcze pol kolejnej wyplaty dolozyc...

A takiego kolesia w Zimbabwe nigdy nie będzie stać nawet na plecak do kite: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperinflacja#Zimbabwe_po_zako.C5.84czeniu_apartheidu
;)

Barosz21
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 22:30

Ja mam swojego crossbowa juz kupionego to bedziemy sobie we dwóch latać jak reszta nie kupi:P Tylko mów gdzie jedziesz zebyśmy na ten sam spot sie nie wybrali. 2 do lansu to lekka przeginka, a poza tym byśmy sie mogli zderzyć:P

Awatar użytkownika
terranborn

Post31 mar 2010, 22:42

Nabijam się po prostu, bo takie rozmowy czemu coś jest tak drogie mnie trochę śmieszą...
Są tak drogie bo po pierwsze ludzie są skorzy tyle zapłacić, a po drugie to nie jest sport masowy bo tak naprawdę cena latawca to tylko część
całych kosztów jakie trzeba ponieść, aby móc ten sport uprawiać. Niech się zgłosi ten kto dojeżdża na spot autobusem... Już o poświęconym czasie nie wspomnę.

Barosz21
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 22:50

No tośmy sie pośmiali:D a teraz wracam na forum latawce bo mi ktos wykupi mega dorgiego kita na którego sie tak zasadzam:P Wiesz którego? tego za 5000 z 50% marżą. takie lubie najbardziej:D

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 22:50

terranborn pisze:Niech się zgłosi ten kto dojeżdża na spot autobusem...

Ja tak robiłem :)

Barosz21
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 22:55

Szacun w te krzary autobusem dojechać:P

Awatar użytkownika
terranborn

Post31 mar 2010, 22:59

jedi1 pisze:
terranborn pisze:Niech się zgłosi ten kto dojeżdża na spot autobusem...

Ja tak robiłem :)

No ale rewa obsługuje prawie wszystkie kierunki :P
Nie liczy się ;D

A co do marży 50% ... ten kogo stać kupuje kite-a za 5k, mnie nie stać to kupuje z zeszłego sezonu za 3000zł szukając okazji ;) Proste.
Chyba szalony lub naiwny jest ten kto myśli, że firma mogła by wyżyć sprzedając w roku kilkadziesiąt kite-ów z marżą powiedzmy 5-10%

Barosz21
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 23:01

no śmiałem się
:)
Też znalazłem okazje i kupiłem crossa 2009 nówke bo też szkoda mi kasy na nowy za 5k.
Gdyby mnie było stać nie marudziłbm tylko brał.

Wróć do „Recenzje & Opinie”