Smokie pisze:maniek1975 pisze:A tak wogóle su 2 z Nobile nie powinna być porównywana..
Ani
każda inna deska
Co by się nie rozpisywać to deski z BIELSKA BIAŁEJ są technologicznie, a co za tym idzie ich właściwości nautyczne, co najmniej 2 lata przed resztą konkurencji od ładnych kilku lat.
Ale wiadomo że każdy ma różne preferencje, kontakty, znajomości i wybierze co mu będzie pasowało, podobało się lub będą pływali na nich prozawodnicy...
..nie do końca
faktem jest że Nobile SĄ napakowane technologiami jak
żadne inne

faktem jest też jednak, że mimo swej doskonałości, któą potwierdzam - nie każdemu mogą leżeć
osobiście mam akurat "kontakty i znajomości"

w tej materii
i zawsze, neizależnie cz w PL czy na wyjeździe mam pod ręką aktualnie najświeższy komplecik zabawek Nobile..

w ostatniej Bra sporo popływałem na każdym modelu NOBILE 2012

jednak osobiście mi nie do końca podchodzą
zarówno twardość jak i szejp

od ponad 3 lat OSOBIŚCIE :Idea:

preferuję BALANCE / ARMADY BEST'a
nie dlatego że są BEST'a

- BEST robi deski niemal "od początku" swej działalności - weszły od 2005? i przez wiele lat były "niepływającymi sztruclinami"
zresztą do dziś większość modeli desek BEST'a TAKA jest..

więc..
KAŻDEMU WEDLE POTRZEB 
nie ma jedynej słusznej deski dla każdego - a kto jej nie ma = za droga i nie ma dojść
mi też się w głowie nie mieści, że ktoś może chwalić przykładowe SU-2 cy Brunotti
tak dalece TE deski mi nie pasują
ale.. JEDNAK mają swoich zwolenników, może niekoniecznie z racji TYLKO ceny, więc.. damy im "żyć"
pozdro