LOU WAINMAN HAWAII

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
maniek1975
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post09 paź 2011, 10:40

Bar wygląda nieźle ale ja chyba pozostanę przy ozonowskim.. A tak wogóle może ktoś sie pokusi o szczegółowe opisy nowych wainmanów. Może jakies szczególowe zdjęcia zmian? Jak to tylko kosmetyka pozostaje przy moim niezniszczalnym boosie...

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2011, 13:59

Jeśli ktoś się nie może doczekać szczegółów dotyczących nowego baru 2012 a jeszcze się nie doszukał to zapraszam do przejrzenia tego wątku - http://www.kiteforum.com/viewtopic.php?f=1&t=2372889

z tego co widze w necie (bo w łapkach jeszcze nowego baru nie miałem) to:

- bardzo dobrze że zmienili krętlik bo często się blokował (jak się zapomniało go rozruszać przed pływaniem)
- fajnie że zintegrowali mini piątą linkę bo często pakowała się w knagę depowera czasem uniemożliwiając jego zaciągnięcie.
- zmieniły się całkowite długości linek i szerokości barów, dobrze czy źle to się okaże przy testach latawców :) (pewnie spowoduje większe różnice w charakterystyce zachowania różnych rozmiarów latawców)
- krótszy chickenloop, może i lepszy dla niższych osób, ale mi stary odpowiada
- reszta jak pływaczki, inne kolory linek, kolory oznaczeń na końcach linek itp to zmiany kosmetyczne

Niestety (według mnie) pozostał ten sam irytujący system w knadze depowera. Zaciągnąć bajecznie prosto, ale odpuścić już nie zawsze.

Nie znalazłem natomiast informacji czy nowe bary będą pasowały do starych latawek. Gdyby tak było to co prawda same zmiany w barze jakoś mnie nie przekonują do wymiany baru, ale ciekawie może wyglądać zmiana zachowania latawca na nowej długości linek i szerokości baru. No zobaczymy, jak się trafi okazja do testów to się przekonam.

A ma już ktoś może jakieś doświadczenia na temat latania na rabitach 2.0? Szczególnie interesuje mnie Mr. Green i Smoke.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2011, 15:29

smk pisze:- bardzo dobrze że zmienili krętlik bo często się blokował (jak się zapomniało go rozruszać przed pływaniem)

Nie licz na to, że ten nie będzie :wink: Tzn to jest najlepszy możliwy, ale to nie znaczy, że zawsze będzie działał. Slingshot ma od dwóch sezonów identyczny i też trzeba rozruszać bo się po prostu zapiaszcza.

kamszot
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post21 gru 2011, 11:27

trzeba po prostu od czasu do czasu przeplukac w slodkiej wodzie - to zupelnie normalny zabieg.

tutaj jest 10 powodow, dlaczego WH, a nie inna marka:
http://www.airpadrekiteboarding.com/new ... kites.html

acha, strona baru jest wreszcie on-line! :thumbsup:
http://www.wainmanhawaii.com/carrot-bar/features

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post28 gru 2011, 21:32

No i filmik z nowymi królikami
phpBB [video]

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post04 sty 2012, 23:19

Świeżutki miły przerywnik... :pray: :wink:
phpBB [video]

Pozdro

smk
Deska: Clash 134cm / Wainmann 5'9"
Latawiec: Ozone C4 7/9/12m
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post18 sty 2012, 02:21

W grudniu w Hamacie udało mi się potestować przez chwilę nowego rabbita 7.5m i 10,5. Pośmigałem w sumie na nich godzinkę, więc tylko liznąłem, ale wiem już na który latawiec odkładać do "świnki skarbonki" :D .
Wiało ok 23-25knots (ważę 80kg).

Mr Green 7.5m. Moim zdaniem z szybkością coś trochę blizej smoke'a 9m niż diabelnie szybkiego Gypsy 6,5, ale moc naprawdę nieźła też coś bliżej smoke'a. Gdy brakowało chwilowo wiatru, można było się szybciutko podratować spokojnie wachlując, gdy przyszkwaliło ładnie odpuszczał. Szybki z dobrym dołem i dużą mocą (jak na ten rozmiar). Na moim 6,5 żeby polatać musi wiać min. 28-30knots, na Mr Green świetnie szło przy 22-25knots. Byłem zachwycony tym latawcem i w przyszłości na pewno zamienię moje Gypsy na dużo bardziej uniwersalnego Mr Greena.

Punch 10,5m. Austryjak który przyjechał z całą rozmiarówką nowych Rabitów, właśnie ten latawiec najbardziej wychwalał. Latawka faktycznie fajna, ale w porównaiu do smoke'a, moim zdaniem zdecydowanie wolniejszy, ze sporo większą mocą. Jak kto woli. Może gdybym ważył więcej to Punch zastępował by mi Smoke'a. Ja jednak wolę mniejsze, szybsze rozmiary, więc po kilku halsach wróciłem do Mr Green'a.

Jak dla mnie spośród Rabitów najlepszy i najbardziej uniwersalny jest nadal Smoke (choć nowej wersji 2.0 nie testowałem), zaraz za nim świetny, nowy Mr Green i potem długo nic i Boss (którego wyciągam jak już zupełnie nie ma szans na smoke'a).

Co do nowych barów. Wyglądają na wykonane z dużą jakością (choć to wiadomo że wyjdzie tylko w praniu), strasznie pstrokate (wolałem starą kolorystykę), ale za to linki widać z daleka :) . Bardzo przyjemny jest mniejszy chicken loop i dużo lepszym rozwiązaniem jest zintegrowanie mini piatej linki wewnątrz obudowy chickenloopa. Największe nadzieje pokładałem w nowym krętliku, bo stary mnie doprowadza do szału. Nowy jest dosyć duży, ale działa bardzo sprawnie i spełnia swoje zadanie (ale to czy się będzie blokował czy nie to też trzeba ocenić po kilku miesiącach korzystania). Odniosłem wrażenie że sam bar jest grubszy niż stare bary. Dodatkowa kulka depowera faktycznie pomaga go zaciągnąć jak masz zmarznięte, mokre ręce. Knaga i patent z depowerem taki sam kijowy jak w starym barze. Ogólnie bar przyjemny, choć żeby były jakieś rewolucje to nie powiedziałbym. Jednym słowem dobry, ale dupy nie urywa :D

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post15 mar 2012, 21:40

No to mamy powtórkę z rozrywki Smoke się obronił i został latawcem 2011 roku wg iksurfmag
http://www.iksurfmag.com/kitesurfing-readers-awards-2011/best-kitesurfing-kite-of-2011/

Joke 2 msce :idea: http://www.iksurfmag.com/kitesurfing-readers-awards-2011/best-kitesurfing-board-of-2011/
Szacunek :clap: :clap: :thumb:
Pozdro

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2012, 12:09

Co roku pojawiają się zdjęcia prototypów C w różnych serwisach. I tym razem tak jest...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niektórzy twierdzą że jak Wainman wypuści C-shape-a to stanie się kolejnym zwykłym brandem kitesurfingowym i magia zniknie..

Ja tego zdania nie podzielam i z niecierpliwością czekam na C od wainmana :)

Wygląda zacnie :twisted:

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post18 mar 2012, 12:35

I co roku nic z tego C shape nie ma :D

Fajnie wyglada wszyta tasma z xxx podpieciami do trymu :D . Nie widac tez 5 linki, ale za to widac podpiecie do 2 punktow na krawedzi natarcia - cos ala obsesja pro, ale bez bloczka.

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post18 mar 2012, 14:08

bartekk pisze:Niektórzy twierdzą że jak Wainman wypuści C-shape-a to stanie się kolejnym zwykłym brandem kitesurfingowym i magia zniknie..

A co jest niezwykłego w Wainmannie :?: Poza nadawaniem rozmiarom latawców nazw :wink:

Awatar użytkownika
M_aciej
Dostał piwko: 1 raz

Post18 mar 2012, 21:18

jedi1 pisze:
bartekk pisze:Niektórzy twierdzą że jak Wainman wypuści C-shape-a to stanie się kolejnym zwykłym brandem kitesurfingowym i magia zniknie..

A co jest niezwykłego w Wainmannie :?: Poza nadawaniem rozmiarom latawców nazw :wink:

Jak co ??!! Cena :twisted: prawie 6 tysi za "odświezonego" kitea :naughty:

paralizator
Deska: Joke
Latawiec: Razor 13,11,9
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2012, 10:25

Wrogu pisze:I co roku nic z tego C shape nie ma :D

Fajnie wyglada wszyta tasma z xxx podpieciami do trymu :D . Nie widac tez 5 linki, ale za to widac podpiecie do 2 punktow na krawedzi natarcia - cos ala obsesja pro, ale bez bloczka.

Mi tam on wygląda jak fuel.

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post19 mar 2012, 11:29

paralizator pisze:
Mi tam on wygląda jak fuel.

Zapomniałeś dopisać że wygląda też jak razor, hadlow.... :roll: :roll: :roll:

Uwielbiam takie wpisy :doh: :doh: :doh:

Awatar użytkownika
kowal
Kontaktowanie:

Post19 mar 2012, 20:23

M_aciej pisze:
jedi1 pisze:

Jak co ??!! Cena :twisted: prawie 6 tysi za "odświezonego" kitea :naughty:

"odświeżony" ??? Ile pływałeś na nowych WH ?? Testowałeś nowy bar ? Punch'a ?
Ja jeszcze za mało, żeby coś mądrego napisać więc się nie wypowiadam :hand:
C się już dość sporo testuje ale ma to być porządny zupełnie nowy latawiec więc jeśli chłopaki zdecydują, że są już z niego zadowoleni i nie ma wstydu :thumb: to go wypuszczą :pray:
Ja czekam z niecierpliwością :D
Ps uważam, że C shape w rodzinie królików będzie doskonałym uzupełnieniem a gang stanie się KOMPLETNY :twisted: :twisted:
Pozdro

Wróć do „Recenzje & Opinie”