BEST Waroo 2010

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post31 maja 2010, 16:11

"Niby" z tym dołem tak. Ale z drugiej strony ja pływałem na 10 m Nemi, kiedy lżejsze instruktorki brały 11m ozone - i nie twierdzę że 10m Nemi jest lepszy od Ozone, tylko że to kwestia przyzwyczajenia i zgrania z latawcem, niektórzy pływają tylko na 9m Yardze ;P ( serio :))...

Do tych trików o których kiedyś pisałeś wydaje mi się że jak najbardziej możesz liczyć na Nemesisa, może do Twojej wagi bardziej rozmiar 10 by leżał? Ja pływam na 10, większą mam już tylko 13m yargę na PL i mi bardzo leży. Dużą rolę odgrywa przyzwyczajenie, na pewno jest zupełnie inny niż poprzednie Nemesisy.

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post31 maja 2010, 16:17

moze... chociaz przy 90kg najwiekszy latawiec nie chcialbym miec 10 metrow, stare nemi mialy renome tych 'szybkich' dlatego tez tak mi sie podobala stara 12tka.

p.s.
juz prawie myslalem, ze przypadkiem sie poznamy 'live', slyszac "przyjezdza Aloha", ale kierownikiem wycieczki ktora spotkalem w trakcie mojego 'dlugiego lykendu' byla Pani Paulina 8)
milo bylem zaskoczony kolorowym xenonem, ale to juz mocny offtop, wiec stop i koniec, ha ha!

przemass
Kontaktowanie:

Post31 maja 2010, 16:23

Może next time ;) Jakoś nigdy na to Rodos nie mogę trafić :)

no tak, 12m Nemi 08 to była klasa sama w sobie - jak dla mnie najlepszy latawiec tamtego sezonu, i w ogóle jeden z lepszych na jakich pływałem - specjalnie kupiłem w sezonie 09 7mkę 08 i jestem meega zadowolony....

No ale ale - skoro to temat o waroo, to może poproś tego dystrybutora żeby dał Ci powiedzmy 11/13 m Waroo lub Kahoonę ? - kształt zmieniony na deltę,dony zakres jeszcze lepszy, a nuż Ci przypasuje? No i zawsze jest kontynuacja b.dobrego moim zdaniem waroo09 - bularoo...

RAFAŁ

Post31 maja 2010, 21:30

To jak to jest, jest dużo opinii że warooo 2010 jest gorsze od 09
nemi 2010 gorszy od 08 i 09 , kahoona jest cienka i w porównaniu
do innych konstrukcji Delta wypada bardzo blado ,jedynie
bularoo jest O.K ale czy warto przepłacać za model 2010
jak waroo2009 to to samo? :wink:
Oczywiście to opinie osób nie związanych z .....
I teraz pytanie gdzie można po testować te zabawki?

przemass
Kontaktowanie:

Post31 maja 2010, 21:59

RAFAŁ pisze:To jak to jest, jest dużo opinii że warooo 2010 jest gorsze od 09
jak waroo2009 to to samo? :wink:
Oczywiście to opinie osób nie związanych z .....
I teraz pytanie gdzie można po testować te zabawki?

Pytasz jakbyś nie wiedział GDZIE :)

"Dużo" to pojęcie względne - czy TY dużo opinii ludzi testujących słyszysz czy JA czy KTOŚ tam inny jeszcze ;) Także pisanie że coś jest cienkie itd. bo "DUŻO" ludzi ma takie opinie jest akurat kiepskim pomysłem :)

Nie wiem czy testowanie jest potrzebne skoro i tak masz już wyrobione zdanie - więc po co Ci to...

RAFAŁ

Post31 maja 2010, 22:30

przemass pisze:
Nie wiem czy testowanie jest potrzebne skoro i tak masz już wyrobione zdanie - więc po co Ci to...

Chętnie popływam żeby wyrobić sobie własną opinię.Jak mam do wyboru to wolał bym potestować u Ciebie
niz u Z..... bo chociaż się czasami spieramy to jesteś normalny( szacunek), wpadnę niedługo do rewy może uda się potestować.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post01 cze 2010, 08:57

Ziomek. pisze:- ja i Smokie :lool: uwielbiamy YARGE

ja uwielbiam.... stać od niej z daleka ;)

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Kontaktowanie:

Post01 cze 2010, 10:55

Smokie pisze:
Ziomek. pisze:- ja i Smokie :lool: uwielbiamy YARGE

ja uwielbiam.... stać od niej z daleka ;)

że ja tego kiteloopa przegapiłem :/

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post02 cze 2010, 15:39

RAFAŁ pisze:To jak to jest, jest dużo opinii że warooo 2010 jest gorsze od 09

hehe
"obcykany" jesteś jakbyś WSZYSTKIE te modele opływał
a stawiam zakład że ANI JEDNEGO w rękach nie miałeś :lol:

NEMI 2010 "gorszy" :lol:
KAhoona "cienka" :lol:
Waroo "gorsze" :wink:
coś Ty jadł ? :clap:

wiesz co? schowaj się pod swoje Cabrinie spowrotem :lol:
bo właśnie wyjechał od nas jeden "pan z Polsatu" :wink: :hand:
który poza swoją Cabryśką świata nie widział ..dopóki na Waroo się nie karnął
po sesji zszedł z wody nabuzowany jakby się nawciągał czegoś i stwierdził że na nowo odkrył kitesurfing

..ja już Ciebie kojarzę - Ty byłeś kiedyś w tym samym czasie co WAKE.PL w Colonie, miales piekną brazylijską edycję CAbrini? :wink:
stąd moje pytanie: NAUCZYŁEŚ SIĘ JUŻ PŁYWAĆ? czy tylko klikanie w klawisze Ci "idzie" :wink:

RAFAŁ

Post08 cze 2010, 09:52

Ziomek. pisze:
RAFAŁ pisze:
..ja już Ciebie kojarzę - Ty byłeś kiedyś w tym samym czasie co WAKE.PL w Colonie, miales piekną brazylijską edycję CAbrini? :wink:
stąd moje pytanie: NAUCZYŁEŚ SIĘ JUŻ PŁYWAĆ? czy tylko klikanie w klawisze Ci "idzie" :wink:

W egipcie miałem czerwonego Crossbow :wink: i o moje pływanie się nie martw, pływam lepiej niż większość twoich
instruktorów :lol: :lol:

Wracając do tematu:
waroo 10
Nie wiem czemu best poszedł z waroo z w stronę delty? przecież mają kahoonę? Waroo było fajnym latawcem dla początkujących i chących cośtam na powerze polatać. A teraz to jakoś tak średnio.

Wczoraj popływane na waroo 9 010 i pozostaję przy waroo09 albo bularoo ;)

nemi10:
czy mi sie wydaje, czy moze nemesis 12 z 2010 jest strasznym mulem w porownaniu do nemesis 12 z 2008-2009???

- latawiec jest dużo bardziej C niż bowem - mamy więc niestety mniejszy zakres wiatrowy ( na pewno nie tak super jak w Nemi08 ), podobnie jest z odpuszczaniem szkwałów. Ostrzenie na wiatr być może trochę gorzej, jednak jak dla mnie niezauważalnie.

kahoona:
Ze wzgledu na ilosc poprzeczek serdecznie radze sie zastaonwic nad tym to owym wspanialym kitem.

W malych rozmairach rzeczywiście brakuje srodkowej tuby i w granicznie silnym szkwalistym wietrze latawiec przedmuchuje i traci profil .Chyba Przemas kiedys pisal ze jesli kahooa to tylko w duzych rozmiarach.

kahoonę dla tych co się boją wiatru ;)
Monika, Agnieszka czy Julek ma KAHOONE :lol: :lol:

Wszystkie pozytywne komentarze odnośnie tych latawców to opinie osób z wiązanych z firmą Best.
Znajdz mi chodziarz jeden pozytywny komentarz osoby niezwiązanej z firmą.
A takich cytatów jak wyżej słychać dużo na spotach.
Pozdrawiam..

przemass
Kontaktowanie:

Post08 cze 2010, 15:38

Czyli nawet biorąc pod uwagę Twój post

- Bularoo - spoko latawiec zarówno dla tych co pływają i na powerze, jak i "dyndają" przez zenit

- Waroo - to samo, tylko może trochę bardziej w stronę początkujących, za to lepszy zakres

- Kahoona - dla początkujących i bardzo dobry latawiec na słabszy wiatr, jak również dla tych freestylerów którzy wolą mieć 2 latawce niż 3..

- Nemesis - freestyle i big air, mniejszy zakres ale za to prawdziwy C-feeling a jednocześnie znajdziesz depower z hybrydy.

- Yarga - power handlepassy i kiteloopy.

...dla każdego coś miłego :wink:

Na pewno niektóre latawce mogą podobać się bardziej, niektóre mniej - podobnie jak dla mnie są marki na których nie chciałbym pływać...i już :)

NIe da się jednak ukryć że Best przygotował ofertę która trafia do wszystkich praktycznie grup klientów, bez względu na poziom zaawansowania - dlatego nic dziwnego że są chętni na kupno i zadowoleni.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2010, 10:03

RAFAŁ pisze:kahoona:
Ze wzgledu na ilosc poprzeczek serdecznie radze sie zastaonwic nad tym to owym wspanialym kitem.

W malych rozmairach rzeczywiście brakuje srodkowej tuby i w granicznie silnym szkwalistym wietrze latawiec przedmuchuje i traci profil .Chyba Przemas kiedys pisal ze jesli kahooa to tylko w duzych rozmiarach.

kahoonę dla tych co się boją wiatru ;)
Monika, Agnieszka czy Julek ma KAHOONE :lol: :lol:

Ciekawe jak piszesz, ze Kahoona to latawiec dla ludzi, ktorzy boja sie wiatru. Mysle, ze duzo ludzi na Neusiedlersee nie boi sie wiatru oraz maja dosc szkwaliste warunki i wiem, ze duzo ludzi plywa tam na wlasnie Kahoonach. To tak jak bys napisal, ze pianki 5/3 lub suche bolki, sa dla ludzi ktorzy boja sie zimna, albo rower marki x jest dla ludzi bojacych sie predkosci. Zawsze mozna znalesc cos lepszego! A Kahoona nie jest topowym latawcem BESTa. Tylko drugim po pierwszym kontakcie z Guroo czy latawcem treningowym.

MArcinBe

Post24 cze 2010, 10:30

na Neusiedlersee [...]i wiem, ze duzo ludzi plywa tam na wlasnie Kahoonach.

a skad o tym wiesz? 8) ja bym rzekl -> max pare osob plywa tu na Kahoonach, w stosunku do calkowitej ilosci kajciarzy to raczej malo.

ALE: rozmawialem z dwoma dziewczynami ktore plywaja na Kahonach V2 i bardzo sobie chwala, sa bardzo zadowolone i twierdza, ze lepsze niz stara Kahoona i stare Waroo. Czyli zgadzaloby sie, ze do rekraacyjnego plywania dobry kajt.

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post24 cze 2010, 10:37

Mozeliwe, ze w porownaniu do ilosci wszystkich kajciarzy to malo ale zdecydowanie wiecej niz w Polsce. Wiem dlatego bo mam bdb kontakt ze szkolka.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2010, 12:07 przez mkmiec, łącznie zmieniany 1 raz.

MArcinBe

Post24 cze 2010, 10:47

Hangon -> Florian jest niezle zakreconym gosciem... w kazdym tego slowa znaczeniu 8) weldug niektorych pozytywynie, wedlug innych negatywnie :twisted:, ale ogolnie sympatyczny facet.

Wróć do „Recenzje & Opinie”