No i mniew Zdenerwowałeś Marcinek:D
Barosz21 pisze:Polak musi narzekać:D
to i caly ciag dalszy wypowiedzi swiadczy o tym ze chyba malo obserwujesz co sie dzieje na innych rynkach, a takze ze nie przeczytales poprzednich wypowiedzi. fajnie ze masz juz latawiec.[/quote]
Po 1.Twoje teksty które w niżej napisanym tekscie przytocze są jednoznaczne. Nie ma tu co rozumieć.
Po. Wyobraź sobie że szukałem latawca długi długi czas. Najpierw kupiłem jeden i był tylko on a w tym roku poszukiwałem wszędzie z zamiarem: jak sie trafi okazja biore i bedę miał dwa, nie to nie zostaje mi ten jeden. Nie zgadzam się z twoim osądem ze nie wiem co sie dzieje na innych rynkach. A takze poczytałem poprzednie wypowiedzi. Jeśli juz nawet dystrybuto właczył się w ten wątek aby wam powiedzieć jak wygladją sprawy z marżą to chyba on też odniósł wrażenie że marudzicie na temat cen o czym świadczą wyrzuty o marżach i o tym jakie to tanie są latawce za górami i za lasami.
Jeśli chcesz dyskutować to rób to ale nie wjeżdżaj na innych użytkowników z takimi tekstami. A jeśli sądzisz że czegoś nie zrozumiałem to wytłumacz o co chodzi bo wydaje mi sie że zrozumiałem dosć dokłądnie co mieliście na myśli. np tekst w stylu: ... z przyjemnoscia kupie u polskiego dystrybutora jak ceny beda lepsze.... do tegoz zdania się też odniosłem.
A oto kilka przykłądów dlaczego nei masz racji w kwesti zakupów za granicą
Fajnie że pokazałeś nam link do RPM-a który z barem kosztuje koło 1000dolców i to 7m. To dla mnie nie jesty przykład niskiej ceny poza tym wytłumaczyli ci juz dlaczego. Pomine dodatkowo fakt ż jak sie do nich pisze to nei odpisuja i nie chcą realizwoać wysyłek za granice (tak tak przerabiałem to). A nie wiem czy chciałoby mi sie pieprzyć z szukaniem ludzi którzy moze mi wyślą może nie.
Co do king of watersport to nie uważam zeby ceny były tam duzo nizsze:
1. crossbow 11 to koszt 999funtów - 4300 (SAM LATAWIEC)w polsce w bordzie masz za 5000zł KOMPLET. Także fajnie że cena jest niższa no ale niestety brak baru uniemozliwia latanie:P Myśle że nie poczytałeś za dobrze linka który tu wystawiłeś.
2.Obsession 9m 2010 950 z barem czyli 4085 potem pacze za 800funtów czyli 3400zł 2009r obsesji i chwalą sie wielkimi literami że to obnizka zajebiaszcza. Pacze na rodzime strony a tu rrd 2010 12 za 3900. no i niech ci będzie że różnica jest i kupisz za nia jeszcze trapez tak jak napisałeś:)
3.Naish charger- 799 plus 299 funtów czyli 4720zł a tera popaczmy jeszcze na kite 24. o nie:P znowu cie oszukali... za granicą nie jest taniej:P charger kosztuje jedyne 2650:D no dolicz bar za 1200. 3900. Swoja drogą kite 24 powinien zwiekszyć cene:P tylko wtedy nikt nie kupi:P
Ok zgodze sie że moze npiszesz za granice to o ile cie wysłuchają i bedą chcieli współpracować to dostaniesz z 10-15% rabatu. Szczerze jak kupuje sprzęt to jeszcze sie nei zdażyło żebym czegos nie wynegocjował bo sprzedawcy też maja jakieś swoje widełki cenowe. Wiedzą ze jak nie opuszczą nieraz w granicach rozsądku to większośc z nas nie stać i towar nie zejdzie.
A powiem więcej spójrz na ebay
http://cgi.ebay.com/2009-Slingshot-RPM- ... 4cec684c2f i potem do kite 24.
Stany Są wg mnie najgorszym miejscem gdzie można kupic kite w tym roku. Słabe ceny słaby kurs odległość.
Co innego Anglia niemcy. Tam bez problemu nie mniej jednak sprzedawcy staneli wg mnie na wysokosci zadania.
Jest pare rzeczy którą lepie kupic za granicą: Trapezy, kamizelki i bagi.
A poza tym szukac suzkać szukać a pewnie siez najdzie okazje w niektórych sklepach al z rególy w tedy rodzimi producenci też obnizają cenke.
Koncząc moje wypociny nie rób sobie takich wycieczek osobistych i nie kwestionuj czyjejś niepotrzebnej wiedzy rzucając stronami których nie przeczytałeś bo uraziłeś mnie:P. I wyrażaj sie jaśniej bo jeśli cytowane tu twoje zdania nie świadczą jednoznacznie o marudzeniu na wysokie ceny u polskich producentów to znaczy że ja jestem upośledzony.
Mam nadzieje że chłopaki od SS mi wybaczą za off:D tyle ciepłych słów poleciało z ust mych dziś:P