Slingshot KEY HD - hybrydowa delta

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 23:08

terranborn pisze:
A co do marży 50% ... ten kogo stać kupuje kite-a za 5k, mnie nie stać to kupuje z zeszłego sezonu za 3000zł szukając okazji ;) Proste.
Chyba szalony lub naiwny jest ten kto myśli, że firma mogła by wyżyć sprzedając w roku kilkadziesiąt kite-ów z marżą powiedzmy 5-10%

dlatego zostaja duze sklepy "sztrucle", ktore maja szeroki asortyment produktow oraz szkolko-sklepy.

Barosz21 pisze:Polak musi narzekać:D

to i caly ciag dalszy wypowiedzi swiadczy o tym ze chyba malo obserwujesz co sie dzieje na innych rynkach, a takze ze nie przeczytales poprzednich wypowiedzi. fajnie ze masz juz latawiec.

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post31 mar 2010, 23:28

Kisiel pisze:Bartosz ale zwroc uwage ze 800 funtow dla angola nie jest rownowazne do 800 zl dla szarego polaka.. powiedzmy srednia pensja anglika 2 tys funtow polaka 2 tys zl.. wiec z tej pensji kup sobie latawiec..anglikowi 1,200 funtow zostanie a polak musi jeszcze pol kolejnej wyplaty dolozyc...

A takiego kolesia w Zimbabwe nigdy nie będzie stać nawet na plecak do kite: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperinflacja#Zimbabwe_po_zako.C5.84czeniu_apartheidu
;)[/quote]

a Zimbabwe to nad morzem czy tam oceanem jest ?? :D chyba ze sand-kite nowy sport latawiec i ucieczka przed dzidami i plemieniem tubylcow po pustyni :D

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post31 mar 2010, 23:37

Wiecie co? przeczytalem kawalek tych wywodow i powiem tak nigdy nie mialem czasu na poszukiwania TANICH kiteow za granica bo pewnie okazaly by sie drogie w efekcie .Zdazaly mi sie reklamacje i w rrd i w fone w ozone i w notrhcie wszystk0o zalatwiane pozytywnie bez problemowo .Ciesze sie ze sa ludzie ktorym chce sie za drobne zyski sprzedawac kitey bo jak dla mnie to wiecej z tym problemu jak zarobku .
Ja szanuje naszych rodzimych dystrybutorow marze maja jakie maja i jesli kogos to boli nic nie stoi na przeszkodzie zajac sie tym BIZNESEM i sprzedawac po kosztach ale smiesznym jest komentowanie ze za oceanem jest tanio kupuj za oceanem proste ......
Ja jakos zawsze sie dogadalem i ceny byly troche inne jak w katalogu moze nie takie jak w e-bay za zeszloroczny model ale dobre jak na nowosc :thumbsup:

Ps; nie ma nic gorszego jak siedziec u kogos w kieszeni .......

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2010, 00:02

rolnik pisze:nigdy nie mialem czasu na poszukiwania TANICH kiteow za granica bo pewnie okazaly by sie drogie w efekcie.

szczesciarz z ciebie

rolnik pisze:Zdazaly mi sie reklamacje i w rrd i w fone w ozone i w notrhcie wszystk0o zalatwiane pozytywnie bez problemowo .Ciesze sie ze sa ludzie ktorym chce sie za drobne zyski sprzedawac kitey bo jak dla mnie to wiecej z tym problemu jak zarobku .
Ja szanuje naszych rodzimych dystrybutorow marze maja jakie maja i jesli kogos to boli nic nie stoi na przeszkodzie zajac sie tym BIZNESEM i sprzedawac po kosztach ale smiesznym jest komentowanie ze za oceanem jest tanio kupuj za oceanem proste ......

rowniez szanuje i dobrze ze sie cos zmienia w tym temacie, kiedy zaczynalem musialem sprowadzic kajty z zagranicy bo ceny byly naprawde spore. nastepne 2 byly juz kupione w PL, jak i deski, takze i suchy kombinezon mystica kupiony w pl i super reklamacja, tak wiec nie narzekam na pl dystrybutorow.

rolnik pisze:Ja jakos zawsze sie dogadalem i ceny byly troche inne jak w katalogu moze nie takie jak w e-bay za zeszloroczny model ale dobre jak na nowosc :thumbsup:

doba masz widac gadane :)

rolnik pisze:Ps; nie ma nic gorszego jak siedziec u kogos w kieszeni .......

nie to bylo moim zamiarem.
po pierwsze ceny katalogowe sa z reguly dla ludzi nazwijmy to z zewnatrz, nie watpie ze ty skoro jestes na tym forum od 2003 oraz jako taki, ktory ma sporo doczynienia z tym biznesem masz inne ceny, natomiast fakt cen katalogowych "zaciemnia" dla mnie rynek. duzo bardziej podoba mi sie polityka besta. mozesz kupic od nas za tyle dolkow, albo znajdz sobie dystrybutora w pl i kup od niego, mamy go tu na stronie. PROSTE
po drugie, co nawiazuje bezposrednio do tego tematu to ruch slingshota i wyprodukowanie latawca z duzo nizsza cena jest znaczacy i tylko on tak naprawde wywolal ta dyskusje a nie chec zagladania komus w kieszen.fajnie by bylo jakby znikly ceny "katalogowe".

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2010, 03:05

No i mniew Zdenerwowałeś Marcinek:D

Barosz21 pisze:Polak musi narzekać:D

to i caly ciag dalszy wypowiedzi swiadczy o tym ze chyba malo obserwujesz co sie dzieje na innych rynkach, a takze ze nie przeczytales poprzednich wypowiedzi. fajnie ze masz juz latawiec.[/quote]

Po 1.Twoje teksty które w niżej napisanym tekscie przytocze są jednoznaczne. Nie ma tu co rozumieć.

Po. Wyobraź sobie że szukałem latawca długi długi czas. Najpierw kupiłem jeden i był tylko on a w tym roku poszukiwałem wszędzie z zamiarem: jak sie trafi okazja biore i bedę miał dwa, nie to nie zostaje mi ten jeden. Nie zgadzam się z twoim osądem ze nie wiem co sie dzieje na innych rynkach. A takze poczytałem poprzednie wypowiedzi. Jeśli juz nawet dystrybuto właczył się w ten wątek aby wam powiedzieć jak wygladją sprawy z marżą to chyba on też odniósł wrażenie że marudzicie na temat cen o czym świadczą wyrzuty o marżach i o tym jakie to tanie są latawce za górami i za lasami.
Jeśli chcesz dyskutować to rób to ale nie wjeżdżaj na innych użytkowników z takimi tekstami. A jeśli sądzisz że czegoś nie zrozumiałem to wytłumacz o co chodzi bo wydaje mi sie że zrozumiałem dosć dokłądnie co mieliście na myśli. np tekst w stylu: ... z przyjemnoscia kupie u polskiego dystrybutora jak ceny beda lepsze.... do tegoz zdania się też odniosłem.

A oto kilka przykłądów dlaczego nei masz racji w kwesti zakupów za granicą

Fajnie że pokazałeś nam link do RPM-a który z barem kosztuje koło 1000dolców i to 7m. To dla mnie nie jesty przykład niskiej ceny poza tym wytłumaczyli ci juz dlaczego. Pomine dodatkowo fakt ż jak sie do nich pisze to nei odpisuja i nie chcą realizwoać wysyłek za granice (tak tak przerabiałem to). A nie wiem czy chciałoby mi sie pieprzyć z szukaniem ludzi którzy moze mi wyślą może nie.

Co do king of watersport to nie uważam zeby ceny były tam duzo nizsze:
1. crossbow 11 to koszt 999funtów - 4300 (SAM LATAWIEC)w polsce w bordzie masz za 5000zł KOMPLET. Także fajnie że cena jest niższa no ale niestety brak baru uniemozliwia latanie:P Myśle że nie poczytałeś za dobrze linka który tu wystawiłeś.
2.Obsession 9m 2010 950 z barem czyli 4085 potem pacze za 800funtów czyli 3400zł 2009r obsesji i chwalą sie wielkimi literami że to obnizka zajebiaszcza. Pacze na rodzime strony a tu rrd 2010 12 za 3900. no i niech ci będzie że różnica jest i kupisz za nia jeszcze trapez tak jak napisałeś:)
3.Naish charger- 799 plus 299 funtów czyli 4720zł a tera popaczmy jeszcze na kite 24. o nie:P znowu cie oszukali... za granicą nie jest taniej:P charger kosztuje jedyne 2650:D no dolicz bar za 1200. 3900. Swoja drogą kite 24 powinien zwiekszyć cene:P tylko wtedy nikt nie kupi:P

Ok zgodze sie że moze npiszesz za granice to o ile cie wysłuchają i bedą chcieli współpracować to dostaniesz z 10-15% rabatu. Szczerze jak kupuje sprzęt to jeszcze sie nei zdażyło żebym czegos nie wynegocjował bo sprzedawcy też maja jakieś swoje widełki cenowe. Wiedzą ze jak nie opuszczą nieraz w granicach rozsądku to większośc z nas nie stać i towar nie zejdzie.

A powiem więcej spójrz na ebay
http://cgi.ebay.com/2009-Slingshot-RPM- ... 4cec684c2f
i potem do kite 24.
Stany Są wg mnie najgorszym miejscem gdzie można kupic kite w tym roku. Słabe ceny słaby kurs odległość.
Co innego Anglia niemcy. Tam bez problemu nie mniej jednak sprzedawcy staneli wg mnie na wysokosci zadania.

Jest pare rzeczy którą lepie kupic za granicą: Trapezy, kamizelki i bagi.

A poza tym szukac suzkać szukać a pewnie siez najdzie okazje w niektórych sklepach al z rególy w tedy rodzimi producenci też obnizają cenke.

Koncząc moje wypociny nie rób sobie takich wycieczek osobistych i nie kwestionuj czyjejś niepotrzebnej wiedzy rzucając stronami których nie przeczytałeś bo uraziłeś mnie:P. I wyrażaj sie jaśniej bo jeśli cytowane tu twoje zdania nie świadczą jednoznacznie o marudzeniu na wysokie ceny u polskich producentów to znaczy że ja jestem upośledzony.
Mam nadzieje że chłopaki od SS mi wybaczą za off:D tyle ciepłych słów poleciało z ust mych dziś:P

surfer

Post01 kwie 2010, 11:35

a nie sądzicie że ceny sprzedaży narzuca producent?? oczywiście w pewnych widełkach.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Kontaktowanie:

Post01 kwie 2010, 11:44

surfer pisze:a nie sądzicie że ceny sprzedaży narzuca producent?? oczywiście w pewnych widełkach.

ale temat o cenach sprzetu juz byl walkowany na KF, wystarczy poszukac - ten temat dotyczy chyba konkretnego latawca

Pablo
Deska: Slingshot Dwarf Craft 3'6"
Latawiec: Slingshot SST 2017 6/8/10
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 62 razy
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2010, 23:44

bigfoot gt pisze:
surfer pisze:a nie sądzicie że ceny sprzedaży narzuca producent?? oczywiście w pewnych widełkach.

ale temat o cenach sprzetu juz byl walkowany na KF, wystarczy poszukac - ten temat dotyczy chyba konkretnego latawca

dokładnie, proszę więc trzymać się tematu bo to już jest offtopic :!:

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2010, 08:26

Pablo pisze:
bigfoot gt pisze:

dokładnie, proszę więc trzymać się tematu bo to już jest offtopic :!:

co racja to racja.
pewnie bedzie jeszcze walkowany niejednokrotnie. moze by przewalic ten offtop gdzies? np do polityka firm, a ceny dystrybutorow.

w tym offtopie zginelo moje pytanie.
moze sie ktos orientuje jak z zakresem tej delto hybrydy.czy tabelka podaje faktyczny? na tle innych delt wyglada to blado.

Awatar użytkownika
bigfoot gt
Latawiec: czerwony
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2010, 09:20

[quote="march_in] w tym offtopie zginelo moje pytanie.
moze sie ktos orientuje jak z zakresem tej delto hybrydy.czy tabelka podaje faktyczny? na tle innych delt wyglada to blado.[/quote]

ciezko i opinie jak nikt nie mial tego pewnie w rączkach :)

ale w tabelki bym nawet nie patrzyl bo po Revie widze ze tabelka ma niewiele wspolnego z zyciem - raczej blizej jej Sweet spot latawca .
bo mozna spokojnie kilka węzełkow dodac zarowno w dol jak i w gore ( a waze pewnie z 15kg wiecej od "idealnego kitesurfera-tabelkowego")

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 15:58

Kisiel pisze:f-one bandit 2010 rok 9m uniwersalny rozmiar cena 1,149$ + bar 400$ = 1,549 $ przy kulawym dla nas kursie dolara 3zl 4,647 PLN :shock: czyli ponad 1000zl taniej niz widzialem w jednym ze sklepow internetowych,

a KTÓRY to sklep europejski kasuje w USD?
bo jeśli to stany to śmiało dolicz
-PRZESYŁKĘ
- CŁO
-VAT

march_in pisze: duzo bardziej podoba mi sie polityka besta. mozesz kupic od nas za tyle dolkow, albo znajdz sobie dystrybutora w pl i kup od niego, mamy go tu na stronie. PROSTE
.

o TYM SAMYM BEST'cie mówimy?
bo tego co JA znam , to:

Obrazek

więc.. ??

pzdr

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 18:39

march_in pisze:......
moze sie ktos orientuje jak z zakresem tej delto hybrydy.czy tabelka podaje faktyczny? na tle innych delt wyglada to blado.

od jakiegos czasu slingshot w zakresech podaje sweetspot dla mocno przecietnego ridera niż możliwe min / max
o ile wczesniej odpalisz to bardziej kwestia techniki niz tabelki :) niezależnie co napisał producent :)

Awatar użytkownika
rolnik

Post06 kwie 2010, 19:15

slingshot w zakresech podaje sweetspot

nie tylko slingshot chyba wszyscy producenci tak wlasciwie to nie wiadomo po co wogole podaja te zakresy chyba od kad latam nigdy nie zagladalem w te tabelki .Kazdy raczej ma je w glowie dla swojej wagi .

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2010, 19:51

no wlasnei nie kazdy.
z rysunkow slingshota z zakresem wynika ze taki hd 10m bedzie wstanie pod wzgledem zakresu zamienic octana 11 a nie 13.
natomiast np core riot xr podaje dla 10m podaje zakres 11-28knt. wiec tak sie zastanawiam jak to jest z tymi deltami.

Awatar użytkownika
rolnik

Post06 kwie 2010, 20:00

March_in i wierzysz w to??????

Wróć do „Recenzje & Opinie”