KRUSH na 2011 od Zeeko

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
andrek
Deska: PocketAir/AirWave&Race/Bhoot
Latawiec: NOTUS Rev&Air
Postawił piwka: 16 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2010, 20:27

wieloryb pisze:ups ... trzeba się na tym koniecznie karnąć
http://vimeo.com/14645010

daj to na pełen ekran ;)
phpBB [video]

:thumb:

właśnie wróciłem z pierwszymi barami. 8) Krótki opis: sam drążek nieco grubszy i pokryty masywnym gripem, bardzo solidnie to wygląda. Linki - nie widziałem takich wcześniej :shock: siakieś sztywne jak struny i wyglądają bardzo porządnie... próbowałem zrobić zdjęcia żeby Wam pokazać ale one tego nie oddają... w czwartek na live :?: :roll: Dziura w barze dużo większa więc mimo 3 linek wszystko baaardzo gładko chodzi :idea: Wszytsko nadal sprytnie porobione że jakakolwiek wymiana jest bardzo prosta. aaaa i są też pływaki :lol: już się nie mogę doczekać wody :twisted:

pozdróweczka

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post17 wrz 2010, 13:19

Kitey na wodzie sa genialne lataja cicho bez zadnego furgotania i w szkwalach zachowuja sie jak by byly zrobione z blachy -zadnych niespodzianek .Nie chce widziec juz kiteow z bloczkami . Zakresy gigantyczne na 7mkw swobodne plywanie przy 16kt i komforcik przy 30 depowera narazie nie dotykalem ,o szybkosci nie bede pisal bo ile mozna ....sa bardzo szybkie w calej rozmiarowce takze 12 . Lataja wysmienicie zarowno uh jak i hook . Ktos pisal czy to petarda wiec po czterech dniach konkretnych warunkow moge tylko napisac ze tak w kazdym calu. Troche je wymoczylem w falach :hand: i narazie nie uzywalem ERA albo ustawiaja sie do startu jak wainman na jednym tipie albo jakj sie juz wyloza ciagnie sie za bar i blyskawicznie wstaja .Do notusow 2 ktore takze sa swietne maja delikatnie mniejsze sily na barze i sporo szybciej ciagna do gory WYSOKO bardzo :thumb:

Obrazek

doktorek mroz
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2010, 06:37

pytanko do rolnika :?:
zakresy gigantyczne... a waga twoja ,jaka jest jesli spytac mozna? :D
bo trudno mi uwierzyc ze na 7m mozna latac zarowno przy 16 i 30knts i to jeszcze swobodnie!jezeli to prawda to mamy do czynienie z jakims mega dzielem!

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2010, 11:31

doktorek mroz pisze:jezeli to prawda to mamy do czynienie z jakims mega dzielem!

Poplywasz tyle lat co Rolnik to nie bedziesz nazywal tego cudem. W jego rekach kazda 7-ka bedzie ciagala od 16kts.
16kts - czytaj: wietrze nie spadajacym ponizej tej granicy.
Wczoraj na Switchblade 8m z 2008 roku ujezdzilem sie do nieprzytomnosci wlacznie z wyhalsowaniem sie 3km (25min) - wpadlem do centrum O'Neila w Blankenberg na kawke :lol: Przecietnie jezdzacy rajderzy nie byli w stanie utrzymac wysokosci na 10-12m latawkach (probowali nabierac wysokosci w przyboju - blad :lol: ). Wialo prawie onshore 12-18kts, bylem na wave 5'9''.

andrek
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2010, 18:01

doktorek mroz pisze: mamy do czynienie z jakims mega dzielem!

BraCuru pisze:nie bedziesz nazywal tego cudem.

Mega dzieło a cud dwie różne rzeczy :wink: , pewnym jest że dolny zkakres kite'a dużo zależy od umiejętności rider'a(których Rolnikowi nie brakuje) ale są latawce z gorszym i są te z lepszym dolnym zakresem. No i deska ma nie małe znaczenie :idea: Poczekaj Bracuru aż spróbujesz Krusha :thumbsup:

dziś niezły dzionek na 9m Krush i Bhoot XS nie wiem ile wiało :lol:

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2010, 19:22

doktorek mroz pisze:pytanko do rolnika :?:
zakresy gigantyczne... a waga twoja ,jaka jest jesli spytac mozna? :D
bo trudno mi uwierzyc ze na 7m mozna latac zarowno przy 16 i 30knts i to jeszcze swobodnie!jezeli to prawda to mamy do czynienie z jakims mega dzielem!

Bo 7-mki to najlepsze latawce i to z poteznym zakresem ;)

Awatar użytkownika
rolnik

Post18 wrz 2010, 22:33

Tak jak koledzy pisali 16kt na 7 to zaden wyczyn nawet przy wadze ridera 86 kg .Chcialem napisac ze daje spokojnie rade .Na 9 35kt tez nie robi wiekszego wrazenia ale to takze w dobrych kiteach jest norma.Problem polega na tym ze mam pelna rozmiarowke dla dwoch osob :doh: stad MUSZE sprawdzic zakresy kiteow
:mrgreen:

Awatar użytkownika
kaczor
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2010, 11:43

Wlasnie wrocilem z Francji, i kilka dni temu widzialem na zywo jak lataja te kajty.
Mysle ze wszystko juz zostalo napisane odnosnie tego latawca, dodam od siebie tylko tyle ze na zywo chlopaki tez daja rade, bo z filmikami i fotkami to roznie bywa :D No to teraz musze sprobowac tej 9:)

andrek
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2010, 12:04

kaczor pisze:Wlasnie wrocilem z Francji, i kilka dni temu widzialem na zywo jak lataja te kajty.
Mysle ze wszystko juz zostalo napisane odnosnie tego latawca, dodam od siebie tylko tyle ze na zywo chlopaki tez daja rade, bo z filmikami i fotkami to roznie bywa :D No to teraz musze sprobowac tej 9:)

i 9 i 7 i 12 ;) , to w końcu zjechałeś na południe :thumbsup: szkoda że nie podbiłeś do chłopaków tam, skoro trafiłeś na ekipę ZE na pewno z przyjemnością użyczyli by Ci Krusha do testów.

andrek
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2010, 22:11

rzut oka na latawiec :wink:
phpBB [video]

Awatar użytkownika
kaczor
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post23 wrz 2010, 22:17

Andrzej Ty to masz dar dreczenia ludzi takimi filmikami :evil:

Awatar użytkownika
rolnik

Post29 wrz 2010, 11:00

Obrazek

Po dwutygodniowym meczeniu Crush-ow nie mam zadnych watpliwosci. :thumb: :thumb: :thumb: czy to mega dzielo nie wiem . Bez zadnych watpliwosci jest to super udana konstrukcja , uniwersalny kite dla wzystkich ulatwiajacy progres poczatkujacym i dajacy mega frajde zaawansowanym .Lata swietnie hook i unhook do wave tez niczego sobie . Po raz pierwszy nie znalazlem wad . Prostocie sila !!!!!!! Wlasciwie zastanawiam sie teraz czy mozna cos wiecej wymyslic i poprawic .

Obrazek

andrek
Kontaktowanie:

Post30 wrz 2010, 22:54

ale cieplutko na tych fotkach :evil:

opis krush'a dodany na kite-planet ,zapraszam.
http://www.kite-planet.pl/cms/index.php ... &Itemid=84

Pierwsza partia zniknęła z magazynu głównego w mgnieniu oka :shock: w ciągu tygodnia kolejne :thumbsup:

pozdrówka
edit: poprawiony link
Ostatnio zmieniony 01 paź 2010, 22:05 przez andrek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rolnik

Post01 paź 2010, 16:59

Notus, przeznaczonym dla średnio-zaawansowanych rider'ów i ekspertów.
:think:
Andrzej mysle ze to stwierdzenie wprowadza nieco w blad uzytkownikow . Nie wiem jaki bedzie nowy Notus :hand: ale Krush jest wymarzonym latawcem takze dla poczatkujacych (latwy restart ,megadepower,liniowe oddawanie mocy itd). Natomiast jego zalty w pelni docenia eksperci .To take moje zdanie poza tym opis jest super :thumb: :D

Awatar użytkownika
rolnik

Post02 paź 2010, 23:35

Bez zadnych watpliwosci jest to super udana konstrukcja

Dopelnieniem calosci jest nowy bar zeeko jakze odmienny od poprzedniego. Dopiero dzisiaj mialem przyjemnosc rozdziewiczyc prosty a jednoczesnie doskonaly . Jak pisalem wczesniej ciezko bedzie cos zmienic na przyszly rok :clap:
Troche akcji z Zeeko
http://www.vimeo.com/15484720

Wróć do „Recenzje & Opinie”