Produkty Mistic - shit czy pech?

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
lifko lifko

Post26 paź 2011, 18:47

Ciekawi mnie czy jest wiele podobnych przypadków do mojego.
W ogóle nie jestem uprzedzony do tej firmy uważam że robią bardzo ciekawy i wygodny sprzęt , jednak troszkę gorzej w moim przypadku z ich trwałością.
1.Świetny trapez Mistic CODE 1 zaczął mi się pruć dali mi nowy na gwarancji
2.Pianka Star 5/3 guma rozkleiła mi się w paru miejscach po 1,5 tyg
3. Nowa pianka star 5/3 wytrzymała dwa tygodnie , zostały mi zwrócone pieniążki
Z gwarancja wszystko sprawnie i poprawnie

Mieliście podobne przeboje ?

Awatar użytkownika
peg
Deska: C.L.A.S.H
Latawiec: EVO, Rebel, Vegas
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post26 paź 2011, 20:58

Kupilismy z Michalem 3 pianki Mystica min crossfire i lenten i wszystkie sa do dupy - kazda sie rozkleila lub rozerwala na szwach (pomimo, ze jedna z nich byla rozmiarowo za duza wiec nie ma mowy o zbyt malych rozmiarach). Jak dla mnie pianki Mystica to porazka - na bank nie kupie juz sprzetu tej firmy. Co do trapezu - nie wiem. Swojego pat lova kupilem w 2006 roku i ABSOLUTNIE NIC sie z nim do tej pory nie dzieje pomimo, ze uzywam go na wodzie i na sniegu juz 6 sezonow...

wiec jesli o mnie chodzi to na takie pytanie odpowiem: SHIT

Awatar użytkownika
ni_knight
Deska: Laluz,Poison,Pescado 5'9
Latawiec: RPM,Bandit,Obsession,Passion
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post26 paź 2011, 21:37

Dołączam do kiepskiej opinii o piance. U mnie w Venom 5/3 na kolanach poodklejała się taka guma "wzmacniająca" od pianki. Jeszcze się nie przerwało, ale to pewnie kwestia czasu. Na wszelki wypadek suchara zamiast Mystica kupiłem GUL'a :)

lewch
Deska: Xenon Infra
Latawiec: Fuel, Torch
Dostał piwko: 2 razy

Post26 paź 2011, 23:18

Pianki tylko NPX :thumb:

Awatar użytkownika
andi
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post27 paź 2011, 09:37

we 2 z kumplem wyposazalismy sie w mystica

suchar- po roku szwy puszczaly- gwarancja na nowy
pianka 5x3 kumpla- po roku puscil szew na calych plecach- generalnie do wyrzucenia (jeszcze nie robil akcji z gwarancja)
buty te ich standardowe- po roku obie pary sie rwa

az dziw ze nowa piane i trapez tez mystica kupilem

prawda taka, ze cena niewygorowana a chlopaki z hydro robia co moga z gwarancjami...

ps. i jeszcze kupiony na szybko leash znajomego co linki przeciera...

Awatar użytkownika
bolec666
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post27 paź 2011, 11:32

moja dziewczyna ma pianke hypnotize 5/3 z 2010, po calym sezonie eksploatacji (2-3 razy w tygodniu) pianka dalej jest w super stanie,
mamy tez obydwoje impact vesty i tez sa generalnie ok po za gumka sciagajaca pod brzuchem w obydwoch sie zerwala - ale to malo istotny gadzet,

natomiast znajmi istruktorzy z kadynskiej szkolki kupili sobie w tym roku pianki mystica i tez im sie wszystkie porozklejaly,

sam myslalem by w przyszlym roku kupic mystica, teraz nie wiem :roll:

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post27 paź 2011, 11:42

Trapez Warior II - dwa pełne sezony (u mnie sezon to jakieś 4 miesiące na helu + Brazylia) nie nosi najmniejszych śladów zużycia.
Pianka Crossfire 5/3 - pływana od maja do 1 października - najmniejszych śladów zużycia
Pianka krótka Len10 3/2 - używana lipiec/sierpień głownie na wake'u - jak wyżej
Dwa wake'owe impacty - w jednym urwał się sznurek ściągający na dole.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post27 paź 2011, 13:42

Crossfire 5/3 po 4 latach intensywnego używania gdzieś tam cos zaczęło sie powoli rozklejać ale i tak jestem zdziwiony że dopiero teraz :)
Crossfire 4/3 nic sie nie dzieje po 2 latach używania
Razor 5/3 2 lub 3 lata i nic :)

Warrior chyba juz 4 roczek leci i mimo że naprawdę dużo przeszedł i zimą i latem to oprócz takiego pseudo skaju który sam obdarłem to wszystko działa jak ta lala.

Pady d3o jak nowe po 2 latach, w zasadzie z np LF nie m żadnego porównania bo tamte sie rozpadały po tygodniu.

Strapy trochę rzeczywiście już zużyły jednak nadal działają jak trzeba i są super komfortowe.

Kaptur działa nic się nie rozkleja :)

a jeszcze quiver :) daje rade mimo że przeżył lot z dachu samochodu w Brazil :)

Awatar użytkownika
Gargamel
Deska: Nope Legacy
Latawiec: Airush Razor

Post27 paź 2011, 14:56

Wg mnie to jeżeli chodzi o pianki to jakość mega spadła w porównaniu do modeli z przed 2 sezonów(miałem chyba przez 4 sezony Venoma)!!! Kupiłem cura 6x3 i reklamowałem jeszcze tego samego dnia!!! po pierwszym wejściu do wody się rozkleił, potem dostałem drugiego i to samo!!! po 2 czy 3 plywaniach, w koncu wymienili mi na lentena 5x3 bo jest dżerzejowy ale oczywiście tam gdzie są neoprenowe wstawki to się rozkleja a neopren wystarczy paznokciem zahaczyć i jest dziura!!!

Acha jeszcze trzeba dodać że rzepy na szyji przy każdej glebie odpinają sie i woda na maxa leje sie strumieniami do środka!!!! Poprzednie przynajmniej miały zabezpieczony rzep!!!!

Ale za to trapez warrior II jest mega dobry!!!

Awatar użytkownika
przemekskowron
Deska: -SharkENERGY-
Latawiec: -SharkENERGY-
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post28 paź 2011, 09:47

co do trapezów proponuje pat love z lewej strony wyrwała się plastikowa sprzączka teraz jest z czepione linką działa dalej, ale powoli czas na wymianę no i 6lat to chyba i tak dobry wynik , osobiście pat love :idea:
Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 09:35 przez przemekskowron, łącznie zmieniany 1 raz.

magic

Post28 paź 2011, 14:16

No to ja mam chyba innego warriora II ;), mój zaczął się łuszczyć już w pierwszym sezonie, teraz wygląda jak by go ktoś całego obdarł ze skóry. Wersja Len10 kolegi wygląda dokładnie tak samo.

surfer

Post28 paź 2011, 14:30

przemekskowron pisze:co do trapezów proponuje pat love mam siódmy sezon z lewej strony wyrwała się plastikowa sprzączka teraz jest z czepione linką działa dalej, ale powoli czas na wymianę no i 6lat to chyba i tak dobry wynik , osobiście pat love :idea:

:naughty: :naughty: :naughty: :naughty: spam!!

ja używam sprzętu mystica od samego początku, nic mi się nie łuszczy (może źle przechowujecie sprzęt? - trapezy się walają po chropowatych powierzchniach) .
co do pianek to mam razora drugi sezon i właściwie tylko rzep nie trzyma - ale po tylu odpięciach i zapięciach to wcale się nie dziwię.
znajomy mam warriora III od kwietnia, ciągłe wyjazdy egipty i polskie spoty i nic mu z nim się również nie dzieje.
może jakiegoś pecha macie?

lahantanka

Post28 paź 2011, 14:47

Ja też mam pecha - mój Warior II po roku się łuszczy - widocznie nie lubi słodkiej wody . Poza tym działa , choć podobno coś nie teges jest z hakami ?.

Awatar użytkownika
Gargamel
Deska: Nope Legacy
Latawiec: Airush Razor

Post28 paź 2011, 15:05

magic pisze:No to ja mam chyba innego warriora II ;), mój zaczął się łuszczyć już w pierwszym sezonie, teraz wygląda jak by go ktoś całego obdarł ze skóry. Wersja Len10 kolegi wygląda dokładnie tak samo.

No LenTeny tak mają!!! ale ja ma tego normalnego

Awatar użytkownika
Pinio
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 30 razy

Post28 paź 2011, 15:15

W garażu leży u mnie coś takiego
Obrazek
Len10 też potrafi zirytować :roll:
Co do pianek nie używam :wink:
Kilka lat temu wybrałem inną firmę i jestem w 101% zadowolony.

Wróć do „Recenzje & Opinie”