Cabrinha Chaos 2013 !!

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Nomad
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post23 sty 2013, 17:15

Siema!
Wpadł mi ostatnio w ręce nowy Chaos od Cabrinhy. Chciałbym zdać wam relacje i krotki opis wyjazdu, i testów.
Może jeszcze krotko o mnie.
Nazywam się Wiktor Kun, mam 13 lat, moja przygoda z kitem zaczęła się w 2006 roku za sprawa mojego wujka i oczywiście Łukasza Końskiego, który poświęcił wiele czasu i okazał wiele cierpliwości 6-scio latkowi. Triki które robię to: blind judge, raley 2 blind, sbend 2 blind, raley 2 wrapped, back 2 blind i kiteloop 2 blind.
Testowałem nowego Chaosa w Dahabie w czasie swiąteczno-noworocznym. Pogoda i wiatr dopisały, przez 11 dni wiało dobrze, idealnie a 11m. Woda była mega płytka, mimo tego spot mile mnie zaskoczył. Przez moja cala „karierę” przetoczyło się juz kilka kejnów. Zacząłem na Cabrinha, krótki epizod z Naish’em, później Flexi, ale nic nie może się równać z Chaosem. Jestem zachwycony tym kajtem. Chaos jest kajtem typowo freestyle’owym. Charakteryzuje się dużą szybkością, fajną winda i latwym Re-launch’em. Zaskoczyło mnie również łatwość unhooked. Zawsze sprawiało mi problem przyciągnięcie baru do biorda. Na Chaosie jest to dosyć łatwe i po dwóch próbach w końcu usiadł mój pierwszy blind Judge!! Osoby średniozaawansowane , również poradzą sobie na nim bez problemu. Ma super zakres de-poweru. Cabrinha do latawców z 2013 roku wymyśliła idealny bar. Idealnie opracowany jest zaczep na leasha, dobra wielkość chicken loopa pozwala na bardzo łatwe wypięcie z haka. Ma sztywniejsze linki, dzięki czemu mniej się plączą ( coś dla mnie bo na Małym nazywają mnie „supełek”). W Dahabie wiele osób pytało się mnie jak sprawuje się kajt. Kilka osób testowało. Opinie były bardzo dobre.
Generalnie polecam go każdemu, niezależnie od umiejętności. Ja jestem zafascynowany. Zachęcam do testów, wiadomo ze trzeba zgłosić się do Konia!
Pozdro!

Foty dodam na dniach

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post23 sty 2013, 18:32

Napisz coś więcej jeśli możesz i przenieś post do działu recenzje i opinie.

Nomad

Post24 sty 2013, 13:45

To znaczy co chcialbys wiedziec?

Awatar użytkownika
Sonix
Deska: SU-2
Postawił piwka: 32 razy
Dostał piwko: 14 razy

Post24 sty 2013, 17:57

Jakieś porównania z innymi latawcami wady jak i zalety itp.

paralizator
Deska: Joke
Latawiec: Razor 13,11,9
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 16 razy
Kontaktowanie:

Post24 sty 2013, 21:28

Ale z jakimi latawcami chcesaz porównywać Sonix ? Może z Vectorem :lol: Zadaj jakieś sensowne pytanie bo poprzednie nic nie wnoszą do dyskusji.

Ja się zapytam. Jaki to ma zakres w porównaniu do hadlow pro fuela itp. c Jak wstaje z wody w porównaniu do tych latawców i czemu jest taki wspaniały w porównaniu do radykalnego c? Bo linki z twojego pierwszego posta rozumiem że ładnie luzuje :wink: Aaaa no i co to za konstrukcja bo to totalna nowość u Cabr.
Dzięki

Nomad

Post25 sty 2013, 14:53

To znaczt tak. Hadlow Pro nie ma jakiegos mega guzego zakresu, jest to stara konstrukcja C z listwami no i cienko wstaje. Hadlow nie ma opcjijakis ustawien typu wakestyle itd. Chaos ma opcje zeby byl wolniejszy/szybszy jak kto woli. Wstaje bez problemu. Wystarczy ze pociagniesz za linke i leci do gory bez problemu. Do Fuela nie moge porownac bo nigdy nie plywalem.

Nomad

Post25 sty 2013, 17:09

Super wstaje, wszystko super. Trzeba samemu sprawdzic. Trzeba wiadomo zglosic sie do Konia.

Famay
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 17 razy

Post25 sty 2013, 17:54

Wiemy , że to następca Nomada , a jakie widzisz różnice miedzy tymi dwoma kitami ( po za kształtem ) :?: Jest lepszym kitem do freestylu czy też nie ?

Nomad

Post25 sty 2013, 18:22

Oczywiscie ze jest lepszy. Nomadbyl bardzo dziwny z tego co kojarze. Bylo go ciezko podniesc w slabszym wietrze i byl gorszy do przyciagniecia baru do biodra. Chaos jest natomiast C, tak? Typowy freestyle a nie jakas hybryda. Chaos jest jak dotad najlepszym kajtem Cabrinhy na jakim pływalem, a plywalem na wszystkich modelach.

paralizator
Kontaktowanie:

Post25 sty 2013, 19:33

Chaos to C ? On nie ma przypadkiem bloczków bridli itp. A jak się ma w dolnym zakresie i czy depowerujesz go jak typowe c czyli deską czy na depowerze? Że hadlow dupnie wstaje to wiedziałem ale dzięki Fuel jak by co to wstaje git majonez(ale to już off :wink: )

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post25 sty 2013, 20:25

paralizator jedno nie wyklucza(chyba) drugiego nie pierwsze to c z bridlem i pewnie nie ostatnie

Nomad

Post25 sty 2013, 21:04

Tak, dokladnie ma bloczki itd. o Fuelu wiedzialem ze wstaje normalnie. Chaos jest naprawde najlepszym kajtem nie tylko Cabrinhy. Wedlug mnie jest generalbie The Best !

Nomad

Post25 sty 2013, 21:05

W dolnym super. Znaczy, o co ci chodzi paralizator? Normalnie sie depoweruje. Na tasmie

paralizator
Kontaktowanie:

Post25 sty 2013, 23:26

Nie widziałem KLASYCZNEGO :!: C z bloczkami no chyba że rrd obs pro :wink: A depowerowanie deską to zbijanie mocy latawca ostrym krawędziowaniem( nie wiem jak to inaczej nazwać) użytkownicy KLASYCZNEGO C pewnie wiedzą o co chodzi. Trzeba się będzie przepłynąć. Argument że jest the best jakoś do mnie nie przemawia :wink:

sersciuch
Deska: north freestyle fish
Latawiec: rpm
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 8 razy

Post26 sty 2013, 00:56

fakt klasyczne C tylko bez bridla ale nauka poszła do przodu wielu producentów zakłada bridle do C i chyba to działa bo się tego trzymają
a to że jakiś latawiec jest the best jest bardzo sugestywna tak więc może dla niektórych chaos jest the best
ale :hand: oftop

Wróć do „Recenzje & Opinie”