BLADE - Wietrzny Łowca

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
Travel On Board
Deska: Blade Deuce 135x41
Latawiec: Blade Mist,Trigger, Fat Lady
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2015, 14:35

W związku z tym, że po kilku latach marka Blade powraca na polski rynek - w pierwszym rzędzie chcielibyśmy się przywitać i pozdrowić wszystkich pasjonatów kitesurfingu!

Już w lutym 2010 Eska pisała o tym, że Blade Prime powalił ją na kolana:
eska pisze:... o ile zeszłoroczne kajty nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia, to tegoroczny PRIME po prostu powalił mnie na kolana (co nie zdarzyło się od 2005 roku i sławetnej Cabrinhy Switchblade model 1.0).

Otóż latawcem miałam okazję pomachać w Brazylii i były to kajty bez grafiki więc pływając na 9 myślałam że to 7ka - taka szybka bestia, a nie ma nic lepszego niż szybki kite

Pięknie też ciągnie w górę i tak samo miło opada na dół. Restart z wody banalny - to latawiec 4 linki więc nic się nie pląta (nigdy nie kupiłabym sobie czegoś co ma 5 linek). Moc jaką można wygenerować tym latawcem jest na prawdę duża, a do tego ostro idzie pod wiatr więc nawet przy dużym przeżaglowaniu łatwo wcisnąć krawędź i nie spada się bez sensu z wiatrem.

PRIME to kite typowy na freestyle o charakterystyce c-shape, więc kiteloopy obraca w maxymalnej osi przez tipa - początkującym nie polecam zaciągać w silnym wietrze, bo wrażenia równie silne ....

Ok myślicie sobie że w Brazylii pięknie latał, ale co w Polsce - otóż już je mamy w Polsce, już na nich lataliśmy na snowkite. Wiatr na początku nam nie dopisał, bo wiało 6 - 8 węzłów, ale jak już latawiec był w górze to ani razu nie przepadł i wisiał bez problemów, mimo że było za mało aby za nim jeździć. Potem warunki "przywaliły" i na 9m snowkite było opór. Zachowywał się dokładnie tak samo jak równym Brazylijskim wiaterku.

Zachęcam do testowania, bo na moim przykładzie wiem, że jeden hals w prawo i jeden w lewo może zaowocować kupnem całego setu z decyzją wykonalności NATYCHMIAST, a do tego na nowo kitesurfing staje się fajny :)

Pozdrawiam - eska.

Od tego czasu minęło 5 lat i wiele się zmieniło... między innymi model Prime został zastąpiony przez Mista.

Nie zmieniło się za to z pewnością jedno - Blade produkuje wyśmienity sprzęt, którego jakość wykonania oraz osiągi klasyfikują się do absolutnego topu w branży... był to dla nas zasadniczy warunek, przez który zdecydowaliśmy się zostać przedstawicielem Blejda na Polskę.

Te słowa na pewno nikogo nie zaskakują - to mówią wszyscy dystrybutorzy :) ... dlatego musicie nas sprawdzić!
W ostatnim okresie (kwiecień 2015) jesteśmy często w Rewie.
W sezonie, już wspólnie z Króliczkami Blejda, planujemy odwiedzić większość z najbardziej znanych u nas spotów.

Blade Kites Polska poza dostarczaniem Wam doskonałego sprzętu stawia sobie za cel bycie z Wami i wśród Was.
Wywodząc się z samych początków kajta znamy to nasze środowisko doskonale. Znamy jego mocne i słabe strony. Dlatego jesteśmy przekonani, że nasze działania i usługi wyróżnią nas pozytywnie na "kajtowej mapie" Polski.

Zapraszamy do kontaktu: info@blade-kites.pl
Na stronkę: http://www.blade-kites.pl
I na Fejsika: https://www.facebook.com/pages/Blade-Kites-Polska/433261230157641

Starczy gadania - wbijajcie na wodę!

Obrazek
- foto poczynione w Rewie (marzec 2015) -

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2015, 20:15

Tak z ciekawosci, czyli jest nowy dystrybutor?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2015, 21:56

Crazy Horse pisze:Tak z ciekawosci, czyli jest nowy dystrybutor?

czyli Freeway (DaKine w PL) odpuścił?

peace

Awatar użytkownika
dziara82
Deska: Shinn Gintronic
Latawiec: Blade Trigger
Dostał piwko: 1 raz

Post07 kwie 2015, 09:03

Witam
Trigger - mój pierwszy latawiec. Super do nauki i nie tylko...Śmigam cały czas.
Pozdro

Travel On Board
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2015, 18:13

Crazy Horse pisze:Tak z ciekawosci, czyli jest nowy dystrybutor?

Koniku - przecież piszą jak byk, że zdecydowali się zostać przedstawicielem na Polskę :)

Ziomek. pisze:czyli Freeway (DaKine w PL) odpuścił?
peace

Tak - na kajtach interes marny, trzeba mieć zajawkę - na GoPro - wiadomo :)
dziara82 pisze:Witam
Trigger - mój pierwszy latawiec. Super do nauki i nie tylko...Śmigam cały czas.
Pozdro

Siemka Dziara - Trigger to tak wszechstronny latawiec, że dla 80% pływających to idealna maszyna na wiele, wiele lat. Którą masz generację?

A do tego - jak mówili dziś sami testujący - 10tka szybka jak 7mka... i wyrywa z krawędzi mega...i nosi mocno ... i hangtime ma...

Awatar użytkownika
acn
Kontaktowanie:

Post07 kwie 2015, 18:49

Blade nie zniknął z Polski ani na chwilę. Od kilku lat latawce sprzedaje Energysport ze Szczecina, który jest oficjalnym DEALEREM w Polsce (dystrybucji chyba nie ma?). Triggery widać z wodzie w zachodnio pomorskim cały czas:D

Miło, że będą też widoczne w okolicach półwyspu bo to bardzo uczciwe kajty:)

dasnsad
Deska: Clash 138
Latawiec: Razor
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 16 razy

Post07 kwie 2015, 19:12

Dzisiaj, miałem okazję testować Blade'a chyba Triggera w Rewie.
Przesiadłem się z 9 Razora na 10 Blade'a, pierwszy kontakt z latawcem pozytywny, przyjemny na barze, lekki i dobrze się prowadzi w porównaniu przypominał mi Besta TS'a .
10m okazał się BAAARDZO szybki nie byłem w stanie się przystosować sam osobiście uwielbiam wolne latawce, które wręcz stoją w oknie, jednak dla wielu jest to zaleta.
Przy wybiciu z krawędzi w haku szarpnął mocno i konkretnie tak jak rasowy C, co spowodowało ciężki szok. Skoki przez zenit proste, przyjemne i wysokie. Blde.u zaskoczyły mnie swoją łatwością i prostą i mogę je polecić średniozaawansowanym, którzy jeszcze nie czują sie na męski latawiec. Ogólnie Blade, zaskoczył mnie jako no-name nieznany w Polsce i jest dobrą alternatywą dla znanych marek.
Dziękuje bardzo za pożyczenie latawca i możliwość testu... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Godny sprzęt :)

Awatar użytkownika
felo82
Deska: SU-2 Prorider 3D i Yeti
Latawiec: Edge 13m/Apollo 10m
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post07 kwie 2015, 21:13

Witam

Ja mam Triggera 9m 2010 i jest super. Bardzo go lubie i na nim spedzilem wiekszosc czasu w przedziale pazdziernik 2014 - marzec 2015. To byl moj pierwszy sezon i jestem bardzo zadowolony. Chetnie bym przeplynal sie na nowszym dla porownania :D

Awatar użytkownika
dziara82
Deska: Shinn Gintronic
Latawiec: Blade Trigger
Dostał piwko: 1 raz

Post08 kwie 2015, 08:19

Ja mam Triggera 10m z 2013r. Wszechstronny i najlepszy dla początkujących. Teraz dokupiłem sobie 8m z 1014, chociaż jeszcze nie przetestowałem.. :P

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2015, 08:50

Nadal nie wiemy czy dalej zostaje Energy czy blade ma jyz 3 dystrybutora?
Kilku klientow nagrzanych widze jest po tych kilku latach

Awatar użytkownika
Jasiu
Deska: Shinn SS
Latawiec: Blade, Naish

Post08 kwie 2015, 09:43

Tez mam triggera 10m 2013, kupiony potestowy we wrzesniu 2013 z energy i latam na nim non-stop 15-25(30) wezlow miod malina. Fajny szybki kajt, nosi w haku niezle, wstaje lekko, dolny zakres tez w miare (sprawdzalismy z kolega na 10m switchu podobna waga i dechy i zawsze pierwszy jestem na wodzie ;) Najpierw ostrzenie, potem zenit, pierwsze raley, sbendy na nim, teraz blind i czuje ze jeszcze mnie nie ogranicza, jedynie bar troche sie zuzywa (duzy plus jak dla mnie za prostote budowy i niskie Y), ale kajt sie dzielnie trzyma, mimo ze w kazdej sesji laduje w wodzie kilkadziesiat razy.

Bardzo fajny Bow wg mnie - porownujac do switcha 2012 i 2014 i bandita.

Mam jeszcze torcha 7m i ostatnio plywalem na razorze 11m 2015 i wiadomo do UH to trigger do nich nie podchodzi, ale naprawde jest ok

Awatar użytkownika
chrisfromgreece
Deska: SU-2
Latawiec: Peter Lynn,Cabrinha
Postawił piwka: 5 razy

Post08 kwie 2015, 15:51

phpBB [video]

phpBB [video]

phpBB [video]

kiedy poznamy ceny?

SHINN_POLSKA
Deska: SHINN
Latawiec: BLADE
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2015, 16:58

Blade nie zniknął z Polski:)
Cały czas jest sprzedawany przez Energysports.pl ze Szczecina
Latawce dostępne w sprzedaży od reki.
Nie wirtualne czy na zamówienie.
Zostało jeszcze kilka latawców kupionych taniej w ubiegłym roku w bardzo konkurencyjnych cenach
Zapraszam

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2015, 20:22

:) jak zrzuce kilogramy to wpadne polatac na nowych blade kite :) choc do sierpnia to juz moze caly naklad sie sprzeda skoro taka reklama idzie :)))))

Travel On Board
Kontaktowanie:

Post08 kwie 2015, 22:24

dasnsad pisze:Dzisiaj, miałem okazję testować Blade'a chyba Triggera w Rewie...
Godny sprzęt :)

Przyjemność po naszej stronie... a to na pamiątkę dla Ciebie.

Obrazek

Wróć do „Recenzje & Opinie”