Już w lutym 2010 Eska pisała o tym, że Blade Prime powalił ją na kolana:
eska pisze:... o ile zeszłoroczne kajty nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia, to tegoroczny PRIME po prostu powalił mnie na kolana (co nie zdarzyło się od 2005 roku i sławetnej Cabrinhy Switchblade model 1.0).
Otóż latawcem miałam okazję pomachać w Brazylii i były to kajty bez grafiki więc pływając na 9 myślałam że to 7ka - taka szybka bestia, a nie ma nic lepszego niż szybki kite
Pięknie też ciągnie w górę i tak samo miło opada na dół. Restart z wody banalny - to latawiec 4 linki więc nic się nie pląta (nigdy nie kupiłabym sobie czegoś co ma 5 linek). Moc jaką można wygenerować tym latawcem jest na prawdę duża, a do tego ostro idzie pod wiatr więc nawet przy dużym przeżaglowaniu łatwo wcisnąć krawędź i nie spada się bez sensu z wiatrem.
PRIME to kite typowy na freestyle o charakterystyce c-shape, więc kiteloopy obraca w maxymalnej osi przez tipa - początkującym nie polecam zaciągać w silnym wietrze, bo wrażenia równie silne ....
Ok myślicie sobie że w Brazylii pięknie latał, ale co w Polsce - otóż już je mamy w Polsce, już na nich lataliśmy na snowkite. Wiatr na początku nam nie dopisał, bo wiało 6 - 8 węzłów, ale jak już latawiec był w górze to ani razu nie przepadł i wisiał bez problemów, mimo że było za mało aby za nim jeździć. Potem warunki "przywaliły" i na 9m snowkite było opór. Zachowywał się dokładnie tak samo jak równym Brazylijskim wiaterku.
Zachęcam do testowania, bo na moim przykładzie wiem, że jeden hals w prawo i jeden w lewo może zaowocować kupnem całego setu z decyzją wykonalności NATYCHMIAST, a do tego na nowo kitesurfing staje się fajny![]()
Pozdrawiam - eska.
Od tego czasu minęło 5 lat i wiele się zmieniło... między innymi model Prime został zastąpiony przez Mista.
Nie zmieniło się za to z pewnością jedno - Blade produkuje wyśmienity sprzęt, którego jakość wykonania oraz osiągi klasyfikują się do absolutnego topu w branży... był to dla nas zasadniczy warunek, przez który zdecydowaliśmy się zostać przedstawicielem Blejda na Polskę.
Te słowa na pewno nikogo nie zaskakują - to mówią wszyscy dystrybutorzy

W ostatnim okresie (kwiecień 2015) jesteśmy często w Rewie.
W sezonie, już wspólnie z Króliczkami Blejda, planujemy odwiedzić większość z najbardziej znanych u nas spotów.
Blade Kites Polska poza dostarczaniem Wam doskonałego sprzętu stawia sobie za cel bycie z Wami i wśród Was.
Wywodząc się z samych początków kajta znamy to nasze środowisko doskonale. Znamy jego mocne i słabe strony. Dlatego jesteśmy przekonani, że nasze działania i usługi wyróżnią nas pozytywnie na "kajtowej mapie" Polski.
Zapraszamy do kontaktu: info@blade-kites.pl
Na stronkę: http://www.blade-kites.pl
I na Fejsika: https://www.facebook.com/pages/Blade-Kites-Polska/433261230157641
Starczy gadania - wbijajcie na wodę!

- foto poczynione w Rewie (marzec 2015) -