Mnie osobiście waga jakoś tam bardzo nie podnieca, ale najbardziej podoba mi się to, że Cabrinha zadbała wyjątkowo o wygodę i jakość wykonania. But w środku jest bardzo przyjemny i miękki. To dla mnie wielki plus. Jak widać H3 jest zapinany na 3 rzepy i jest to rozwiązanie wygodne, szybkie i dla większości pływających bardzo praktyczne. Nie ma problemu z luzującymi się sznurówkami i nic nie ma prawa się tam zepsuć (pływam od 2 tygodni i wszystko jest jak najbardziej CACY).
W porównaniu do sznurówek jest może delikatna różnica w trzymaniu pięty. Jeżeli nie dopnę ich sobie drugi raz mocniej po zrobieniu kilku tricków czuję minimalny luz. Piszę minimalny, bo jest to tak naprawdę drobiazg, na który większość osób pewnie nie zwróciłoby nawet uwagi. Ja czasem to olewam, a czasem dopinam je mocniej już w sumie tak bardziej dla komfortu psychicznego niż jakieś poprawy w pływaniu.
Kolejna rzecz to twardość butów. Wiem, że tu ludzie mają bardzo różne opinie- jedni lubią miękkie buty, inni jak najtwardsze. Swoją drogą dlaczego ci fani miękkich flaków nie mogą poluzować sobie góry i spiąć mocno dół? Zupełnie tego nie rozumiem (ja oczywiście jak każdy porządny rider ubóstwiam buty jak najtwardsze). Lekcja na dziś- miękkie kluchy to jakiś chyba tylko desperacki zamiennik do strapów. Twarde buty są „debest”. W przypadku Cabrinhy jest fajnie. Materiał z którego są zrobione mocno je trzyma i jeżeli zapniemy porządnie górnego rzepa to buty można uznać za sztywne. Nic wielkiego, ale w skali od 1 do 6 dałbym im 4.
Podsumowując jestem naprawdę bardzo zadowolony, bo nie wierzyłem, że Cabrinha (która dopiero zaczyna robić taki sprzęt) wypuści już tak dobry but. Bez owijania w bawełnę jest to dobry produkt zarówno dla amatorów jak i bardziej wymagających. Rzepy, które nie są może lubiane przez większość osób tu sprawdzają się świetnie i skoro ja nie mam z nimi problemów po dwóch tygodniach to nie widzę powodu, żeby inni nie byli zadowoleni. Każdy ma swój ulubiony typ wiązania, ale moim zdaniem (po tych testach) można spokojnie zaufać Cabrinhy, że H3 to świetny but.

tu macie link do strony producenta:
http://www.cabrinhakites.com/footstraps/h3.html