Slingshot Rally VS F-one Bandit 12m2

Recenzje, oceny, opisy, porady sprzętowe.
maksymilianp

Post22 kwie 2015, 22:39

Hej,
Waham się nad zakupem latawca w rozmiarze 12m2 między Slingshot Rally 2015, a F-one Bandit 2015.
Będę wdzięczny za pomoc w tej kwestii i Wasze opinie. Pływam głównie na Helu +Egipt, w tym roku 4 sezon, więc umiejętności średnio zaawansowane:)

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2015, 00:03

Z czystym sumieniem mogę polecić bandita 2013, 2014 a 2015 to już w ogole bajka.

Pływam kilka miesięcy w roku, nie ograniczam się tylko do freestyle, czy wave. Staram się pływać wszystko(z reguło to na co sa warunki), jak jest fala to z reguły ide na wave, jak nie ma fali to głównie unhooked, jak mam za dużo to hang time. Bandit do wszystkie sprawdza się super. Właśnie wróciłem z maroka gdzie po raz pierwszy plywałem na banditcie 2015, jak co roku niesamowity zakres górny i dolny, jak dla mnie idealnie wyważone siły na barze, nie za dużo, nie za mało. W tym roku r&d f-one mocno skupiło się na stabilności latawca na halsie i w szkwalistych warunkach, i moge tylko powiedzieć że efekty są bardzo fajne :thumb: Dodatkowo zmiany w budowie latawca, nowy kształt i wzmocniona krawędź spływu, wzmocniona krawędź natarcia, przebudowany system one pump.

Generalnie to jest to latawiec dla każdego :thumb:
jeżeli chcesz pływać tylko wave - to jest super rozwiązanie,
jeżeli chcesz pływać freeride i skakać przez zenit - to jest super rozwiązanie( bandit jest bardzo prosty i przyjazny w prowadzeniu)
jeżeli chcesz pływać freestyle(nawet na poziomie zawodniczym! - patrz Robinson Hilario i cały freestylowy team F-one) - to jest super rozwiązanie
jeżeli sam nie wiesz jak chcesz pływać i próbujesz wszystkie - to jest super rozwiązanie

Polecam :thumb:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2015, 10:16

bartekk pisze:jeżeli chcesz pływać freestyle(nawet na poziomie zawodniczym! - patrz Robinson Hilario i cały freestylowy team F-one) - to jest super rozwiązanie

bartek, weź już przestań z tym "super" freestylem na F-One :hand:
jest tak samo świetny do freestyle - jak Razor do Wave :thumb:
niektórym użytkownikom nie wypada pisać banialuków :idea:

peace

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2015, 10:27

Ziomek. pisze:
bartekk pisze:jeżeli chcesz pływać freestyle(nawet na poziomie zawodniczym! - patrz Robinson Hilario i cały freestylowy team F-one) - to jest super rozwiązanie

bartek, weź już przestań z tym "super" freestylem na F-One :hand:
jest tak samo świetny do freestyle - jak Razor do Wave :thumb:
niektórym użytkownikom nie wypada pisać banialuków :idea:

peace

Nie doradzam bandita osobie która jest nastawiona tylko na pływanie w butach, freestyle i katowanie trików na każdej sesji :hand: Poza tym ile jest taki osób w Polsce? 30, 50?
Pomimo tego że są dedykowane latawce, stworzone tylko do freestylu, we francji, czy hiszpani jest masa małolatów którzy cisną progres na tym latawcu :idea:

PS. Hilario wyglądał mega dobrze na banditcie w Dakhli :thumb:

Obrazek

Wróć do „Recenzje & Opinie”