zatoka kamienska

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
rapanui
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 mar 2006, 16:37

Orientuje sie ktos czy na zatoce kamienskiej jest jakies dogodne miejsce do odpalenia latawca? Moze sa gdzies jakies wieksze plycizny, bo z tego co widzialem raczej gleboko i mase rybackich sieci.. :?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
wlad

Post09 kwie 2006, 16:12

a gdzie jest zatoka kamienska?

Awatar użytkownika
rapanui
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2006, 17:12

niedaleko szczecina.. łączy sie z zalewem szczecinskim.. nad nia lezy kamien pomorski, miedzywodzie, dziwnow...

Awatar użytkownika
wlad

Post11 kwie 2006, 13:27

no to chodzi o zalew kamienski.
jest tam jedno miejsce ktore nadaje sie do plywania, (przynajmniej ja tam bylem raz)
wystartowac mozna z Wrzosowa, dojezdza sie (z drogi kamien-dziwnowek) szutrowa droga do zatoczki i tam mozna wystartowac. woda jest plytka, najkozystniejsze wiatry to polnocno zachodni i zachodni.

no i oczywiscie nad morzem sa nieograniczone mozliwosci

Awatar użytkownika
rapanui
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2006, 15:48

No to pieknie bo bede tam od czwartku do poniedzialku.. wiec we wrzosowie napewno zagoszcze.. dzieki :D

Awatar użytkownika
rapanui
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2006, 16:24

Jeszcze jedno pytanie! spot dziala przy kierunkach poludniowych?

pozdrawiam

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 07:43

wlad pisze:no to chodzi o zalew kamienski.
jest tam jedno miejsce ktore nadaje sie do plywania, (przynajmniej ja tam bylem raz)
wystartowac mozna z Wrzosowa, dojezdza sie (z drogi kamien-dziwnowek) szutrowa droga do zatoczki i tam mozna wystartowac. woda jest plytka, najkozystniejsze wiatry to polnocno zachodni i zachodni.

no i oczywiscie nad morzem sa nieograniczone mozliwosci

wybieram sie do dziwnowa za 2 miesiace wiec mam mala prosbe
czy ktos moglby wrzucic jakies mapki dojazdu na ten spot albo jakis dokladniejszy opis dojazdu
no i jeszcze pytanie do dziwnowa czy jest tam nad morzem w sezonie letnim jakies miejsce w ktorym mozna bez stresowo(brak turystow, wiekszych niespodzianek na brzegu no i tych holernych falochronow, a jakby wmiare duza plaza byla tezby super bylo) a jak nie ma to gdzie jest najlepsze
no i jezeli tych spotow nie polecacie to gdzie najlepiej jechac poplywac w nie duzym obszarze oczywiscie
pozdrawiam

Awatar użytkownika
infidelity
Deska: Nobile 555
Latawiec: Best Waroo

Post05 cze 2008, 10:35

Dojazd od strony Dziwnowa: jedziesz na Dziwnówek, tam na rondzie zjadz na Kamień Pomorski i Szczecin. Pierwsza wioska za Dziwnówkiem to Wrzosowo, mijasz znak ograniczenia do 40 i tuż przed sklepem i przystankiem autobusowym które są po Twojej lewej skręcasz ostro w prawo w brukowana uliczkę. Jedź prosto, z nierównego bruku droga zmieni się na ubitą ziemię, jak dojedziesz do plaży to na pewno jej nie przeoczysz :) Uwaga na drzewa, kilka rośnie zaraz przy plaży więc trzeba uważać przy starcie. Woda jest daleko płytka, jedyna przeszkoda którą stwierdziłam w zeszłym roku to jakieś żelastwo wystające trochę po lewej stronie przy trzcinach (stojąc twarzą do zalewu). Jak wieje to można spotkać miejscowych z Kamienia i Dziwnowa na ks i ws, w sezonie również przyjezdnych.
Wg google maps współrzędne to mniej więcej 54.009484, 14.803391.

kowalm
Kontaktowanie:

Post05 cze 2008, 17:22

dzieki wielkie

kowalm
Kontaktowanie:

Post01 sie 2008, 16:51

mam takie pytanie...
jaki wmiare blisko (od dziwnowa) spot obsluzy mi kierunki nne ne ene ? raczej chodzi mi o latwy spot ;)
i czy w dziwnowie jest jakies miejsce w ktorym plywaja na morzu? jesli nie to gdzie najlepiej wmiare blisko?
pozdrawiam z gory dziekuje ;)

Wróć do „Spoty”