Wroclaw - spoty

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post01 sie 2008, 08:03

Kolo jest z wrocka i podobno tam nie ma gdzie plywac to prawda?
Wiem o mietkowie ale czy sa inne spoty?

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post02 sie 2008, 10:53

Najbliżej Wrocka jest Mietków bo ok 30min jazdy i jak wieje to jest naprawdę super pływanie.. Podobno ktoś pływał na zalewie Bukówka, ale nie byłem tam i nie wiem jak to wygląda. Dalej już jest Jezioro Nyskie, Otmuchowskie, Zbiorniki Topola i Kozielno ale to już jest daleko

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post02 sie 2008, 11:37

:beer: dzieki

Awatar użytkownika
sander
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post06 sie 2008, 18:54

Na Bukówce można pływać przy wiatrach S-SW, zalew bardzo ładnie położony z płaską i czystą wodą lecz z uwagi na położenie w górach chłodniejszą niż gdzie indziej, przy wiatrach południowych wieje zazwyczaj mocniej niż gdzie indziej ale niestety najczęściej bardzo nierówno (krótkimi falami) i mocno kręci, na WS sie nadaje ale na kajta średnio.
Oprócz wspomnianych wyżej jest jeszcze jezioro Słup k. Jawora, znacznie czystsze od tego syfu na Mietkowie, warunki wiarowe też najczęściej lepsze (nie bez kozery stoi tam elektrownia wiatrowa) ale niestety jest zakaz pływania :( , choć niektórzy na WS pływają i płacą mandaty.
U sąsiadów za miedzą jest jeszcze jezioro Rozkosz, ale jeszcze tam nie pływałem.

Awatar użytkownika
mandaro
Deska: NHP Infinity
Latawiec: GP Fuel
Postawił piwka: 66 razy
Dostał piwko: 22 razy
Kontaktowanie:

Post15 sie 2008, 15:56

Na Bukówce kręci dość konkretnie. Ostatnio przekręciło żaglówkę do góry kołami, a mnie 10 do przodu, 2 do góry, oraz 6m po błocie na plecach. Równy wiatr pojawił się tam tylko 1 raz w ciągu ostatnich 3 tygodni, ale był słabieńki. WS-i też mają tam trochę przeszarpane z tego co widać amatorskim okiem.

Wróć do „Spoty”