TARIFA

Miejscówki Kitesurfingowe
tarifa4you
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post29 kwie 2009, 22:24

mój nowy adres E-mail ---- karoladhd@gmail.com

czesul

Post11 lip 2009, 19:26

Wybieram sie na Tarife w terminie od ok. 30 lipca do 10 sierpnia i chcialbym zrobic kurs kitesurfingu najlepiej z jakims polskim instruktorem/ka.
Sa tam jakies ( dobre) polskie szkoly, instruktorzy, jakie sa ceny pelnego kursu IKO pziomy 1-3

dzieki z gory za info

pozdr

Pawel

gr8

Post11 lip 2009, 20:10

Tutaj jest szkolka:
http://www.wavebandits.com/

ale niestety nie polska. Podobno zajecia moga byc prowadzone w jezyku hiszpanskim, niemieckiem, angielskim, dunskim, portugalskim lub francuskim. Jednak to juz pewnie wiesz, bo pewnie znalazlem ten adres w poprzednich postach w tym temacie :wink:

A czym jedziesz? Czy masz juz tam zalatwione na ten czas zakwaterowanie? Tak sie sklada, ze byly by dwie osoby zainteresowane wyjazdem na Tarife, jednak w troche wczesniejszym terminie.

czesul

Post11 lip 2009, 20:19

Hej ,
Jedziemy we dwoje autkiem /combi/, wyjezdzamy ok 26 lipca, ale mamy zamiar po drodze zahaczyc o jakies francuskie miejscowki /cewenne, riwiera/ i dotrzec po jakims tygodniu na tarife, ale nasz dojazd tam uzalezniony jest od tego czy znajde kogos do nauki / wartego takiej wloczegi, z polecenia ;-)/ jesli nei znajde to zawiajmy do la rochelle a na kite w pazdzierniku.

pozdro

Pawel

gr8

Post11 lip 2009, 20:24

Szkoda, ze nie jedziecie np. tydzien wczesniej ;) jak combi to jeszcze dwie osoby by sie zmiescily ;)
Jak widzisz:
tarifa4you pisze:http://www.wavebandits.com/
Wavebandits - 0034 619471735, Michael tam rządzi, spoko gości, wiecznie uśmiechnięty, powołaj się na mnie, kilku znajomych już skierowałem do niego i byli naprawdę zadowoleni.

Niejaki Michael z tamtej szkolki jest polecany...

czesul

Post11 lip 2009, 20:34

Dokladnie;-)
NIestety, fabryka kaze brac urlop w tym terminie. Moze nastepnm razem;-)
Milego wypoczynku

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2009, 20:37

czesul pisze: ale nasz dojazd tam uzalezniony jest od tego czy znajde kogos do nauki / wartego takiej wloczegi, z polecenia ;-)/

w tej chwili conajmniej do końca sierpnia jest tam conajmniej jeden bardzo dobry polski instruktor
zwany Przemassem

ps: przepraszam MarcinaBe że chwalę "swojego" znów :wink:
powinienem jakiegoś Giuseppe Sancheza zaproponować by być .."obiektywnym"?

pzdr

ps: do Przemassa pisz np na: przemek@wake.pl

MArcinBe

Post12 lip 2009, 21:10

Giuseppe moze nie, chyba, ze pracoje w szkolce Giseli 8)

->http://www.giselapulidoprocenter.com/

ciekawe czy szkola na waroo, czy innym PRZYZWOITYM sprzecie?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2009, 22:57

MArcinBe pisze:Giuseppe moze nie, chyba, ze pracoje w szkolce Giseli 8)

->http://www.giselapulidoprocenter.com/

ciekawe czy szkola na waroo, czy innym PRZYZWOITYM sprzecie?

Witam, szkolę od ponad dwóch tygodni na Tarifie w szkółce Hotstick.

Szkoła jest bardzo profesjonalna, chociaż warunki do nauki DUŻO trudniejsze niż w Polsce ( duży shorebreak i spory tłok ). Jedyne plusy jakie widzę to: ciepło ( chociaż woda jest na pianki ) oraz stały wiatr ( jeden dzień bez szkolenia przez mój okres pobytu ).

Co do sprzętu szkolimy na sprzęcie BEST kiteboarding, i podtrzymuję zdanie, że jest bardziej niż przyzwoity. Miałem również dobrą opinię po krótkim okresie szkolenia na North EVO dopóki dziś dwie NÓWKI sztuki nie rozpadły się na pół :/ wtf( ???)

Poziom szkółek na Tarifie różni się znacząco, od dantejskich scen z latającymi w powietrzu kiteloopującymi kursantami po "jakąś tam" kontrolę. O sprzęcie sprzed 3 sezonów nie muszę pisać ;) Dlatego polecam szkolenie w sprawdzonej szkółce - jak zawsze.

Jeśli jesteście zainteresowani szkoleniami po polsku, piszcie, pomagamy również znaleźć mieszkanie o co ciężko już bywa.

MsNiKite

Post16 lip 2009, 21:01

Szkole Wavebandits moge polecic... Prowadzi ja Michael i jest Niemcem jak i wiekszosc jego instruktorow. Spotykaja sie co rano w Hotelu Banti, sprawdzaja wiatr i jada tam gdzie najlepiej.

Jak sie uda pojechac we wrzesniu to pewnie bede jechac wlasnie do nich bo i na imprezke wspolnie mozna skoczyc i poucza tez ok.

Awatar użytkownika
kaczor
Kontaktowanie:

Post16 lip 2009, 21:26

MsNiKite pisze:Szkole Wavebandits moge polecic... Prowadzi ja Michael i jest Niemcem jak i wiekszosc jego instruktorow. Spotykaja sie co rano w Hotelu Banti, sprawdzaja wiatr i jada tam gdzie najlepiej.

Jak sie uda pojechac we wrzesniu to pewnie bede jechac wlasnie do nich bo i na imprezke wspolnie mozna skoczyc i poucza tez ok.

To jak bedziesz tam we wrzesniu to mozemy sie spotkac na wspolnej imprezce, bo ja na Tarifie bede od 31.08 do 13.09. A Jak sie szybko nauczysz plywac to w towarzystwie "swoich" tez razniej.

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post19 lip 2009, 23:22

Smokie pisze:to miejsce mnie powalilo. rowniutkie fale z eleganckimi odstepami. tyle ze jak bylem to za malo wialo.

Canos de Mecca

Miejsce jest powalające...jak na Tarifę ;) Oceaniczny swell plus równe fale do 1,5m wysokości na wypłyceniu. Niestety przy niskiej wodzie należy uważać na skały, jest ich trochę. Warto być rano. Miejsce tylko na levante, dość silne ;)

Jutro wbijamy znów :P

pozdros

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post20 lip 2009, 08:22

... i na ducha admirała Nelsona ;)

pzdr i powodzenia :)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 lip 2009, 08:51

Prowadzi ja Michael i jest Niemcem j
:? maniany
Na szczescie jest Przemass Polak z tego co sie orientuje ze sporym doswiadczeniem jako instruktor.

Miejsce jest powalające

dopiero jak przychodzi okres na fale jesien i wiosna magia rosnie :twisted:

Awatar użytkownika
lukdh

Post30 lip 2009, 12:18

Pytanie do tych którzy byli (w tym okresie):
jak wygląda pływanie na Tarifie tudziez nieopodal we wrześniu (pierwsza połowa raczej)?

czy jest to juz okres w którym chodzą duże fale (jak najbardziej pożądane :) ) i czy to właśnie już wtedy potrafi przez dni parę wiać 10B?

I ewentualnie jak sprawy się mają z ilością ludziów - nadal tłoczno tak że się odechciewa? :roll:

Wróć do „Spoty”