Dakhla-Maroko prosze o informacje

Miejscówki Kitesurfingowe
Skaut

Post04 wrz 2009, 22:29

Witam!
Nie jestem kitesurferem,ale zarejestrowalem sie na Waszym forum poniewaz poszukuje info o Dakhli.Jedziemy do Maroka w pazdzierniku i chcielismy troszke poleniuchowac nad oceanem w Dakhli,zdjecia i relacje sa bardzo zachecajace :) Wiekszosc informacji o Dakhli i samym polwyspie(laguna) znalazlem na stronach kitesurferow,niestety ceny w campach nad oceanem sa bardzo wysokie (znam ceny w Maroko,bylem w 2007,3 tygodnie).Przegladalem forum i znalazlem post krpr

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=17076&postdays=0&postorder=asc&highlight=dakhla&start=75

ta informacja mnie zainteresowala "Jak chcecie mam dobry namiar do francuzów którzy prowadzą camping z bungalows
pod miastem. Bardzo przyjemni ludzie, bardzo tanio i do tego 15metrów do oceanu obok spot od ocenu. "

Jesli moge to prosze krpr o wiecej informacji o tym miejscu.
Wszelkie info o Dakhli mile widziane-czy mieszkac w miescie i dojezdzac nad ocean?wynajac samochod na jeden dzien?samochod z kierowca?Gdzie sa najladniejsze miejsca nad laguna,gdzie mieszkac przy lagunie?
Troche sie rozpisalem :)
Pozdrawiam!
Skaut
PS.leniuchowanie to ma byc plywanie,spacery,podziwianie wschodow slonca,fotografowanie itd :)
Jesli gdzies mozna wynajac łodke zeby zobaczyc delfiny czy flamingi to swietnie.

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2009, 14:58

Witaj Skaut,
Spędziłam w Dakhli kilka intensywnych dni w maju 2009 i z tego pobytu urodził się program wyjazdu z opcją lotu z Casablanki do Dakhli, pobytem w hotelu Sahara Regency 4* i samochodem 4x4 do dyspozycji przez cały dzień oraz lokalesem, który jedzie z nami, w razie potrzeby opier... kogo trzeba i nie da się oszukać. Zapraszam na http://www.nomad-instinct.com/pl/?page_id=189 . Jakbys chciał więcej info, to daj mi namiary na siebie - przeslę Ci też foty. Jeżeli chodzi o campingi, to z czystym sumieniem mogę polecić tylko Dakhla Attitude - w najlepszym miejscu nad laguną, wiatr idealnie sideshore, czysto (sanitariaty!), pięknie i głównie pod Francuzów (to 90% klientów w Dakhli w ogóle) - dlatego tanio tam nie jest, poza tym za wszystko extra (wyjazdy na inne spoty) płacisz oddzielnie. No i nie masz okazji podpatrzenia tubylców w ich naturalnym środowisku.
Pozdrawiam,
Kasia W

Skaut pisze:Witam!
Nie jestem kitesurferem,ale zarejestrowalem sie na Waszym forum poniewaz poszukuje info o Dakhli.Jedziemy do Maroka w pazdzierniku i chcielismy troszke poleniuchowac nad oceanem w Dakhli,zdjecia i relacje sa bardzo zachecajace :) Wiekszosc informacji o Dakhli i samym polwyspie(laguna) znalazlem na stronach kitesurferow,niestety ceny w campach nad oceanem sa bardzo wysokie (znam ceny w Maroko,bylem w 2007,3 tygodnie).Przegladalem forum i znalazlem post krpr

http://www.kiteforum.pl/forum/viewtopic.php?t=17076&postdays=0&postorder=asc&highlight=dakhla&start=75

ta informacja mnie zainteresowala "Jak chcecie mam dobry namiar do francuzów którzy prowadzą camping z bungalows
pod miastem. Bardzo przyjemni ludzie, bardzo tanio i do tego 15metrów do oceanu obok spot od ocenu. "

Jesli moge to prosze krpr o wiecej informacji o tym miejscu.
Wszelkie info o Dakhli mile widziane-czy mieszkac w miescie i dojezdzac nad ocean?wynajac samochod na jeden dzien?samochod z kierowca?Gdzie sa najladniejsze miejsca nad laguna,gdzie mieszkac przy lagunie?
Troche sie rozpisalem :)
Pozdrawiam!
Skaut
PS.leniuchowanie to ma byc plywanie,spacery,podziwianie wschodow slonca,fotografowanie itd :)
Jesli gdzies mozna wynajac łodke zeby zobaczyc delfiny czy flamingi to swietnie.

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2009, 20:07

mam namiary na ten camping, wlascicielm jest filip i bomba(franzuc i marokanczyk), tylko musze poszukac w papierach ich 'wizytowki', postaram sie je tu umiescic jak najszybciej. pozdro

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2009, 20:20

przeczytalem wypowiedz krpr i musze sprostowac. ten camping o ktroym pisalem powstal w tym roku, wiec krpr nie mogl o nim pisac, ale wiem o ktorych campingach jest mowa. Widocznie w francji jest popularna dakhla i otwieranie campingow na pustyni :twisted: Camping filipa znajduje sie rowniez przy drodze, dokladnie na przeciw campingu rashida. Nocleg z trzema posilkami i rescu - 30 euro 8)

nykers

Post07 wrz 2009, 17:06

Pisałem do krpr na priva z tym samym pytaniem o kamping francuzów. Wiadomość odebrał, ale nic nie odpisał.

Skaut, możesz napisać jak organizujesz podróż (przeloty, dojazdy etc.)?
Ja planuję tam pojechać w marcu, ale już robię rozeznanie.
Jak będziesz już po swoim wyjeździe, to napisz jak było, gdzie nocleg i każde inne przydatne info.
Pozdro

Skaut

Post07 wrz 2009, 23:09

Dziekuje Wam za odpowiedzi.
KasiaW-jesli mozesz to podeslij foty na priwa,lub wklej tutaj.Ceny campow sa powalajace,30-40eu w namiocie to niestety zdzierstwo.Napisz jak wyglada sprawa z woda na campie-prysznice,sanitariaty,czy jedzenie naprawde jest warte tej ceny.Jaka jest atmosfera na campach?Nocne imprezy czy raczej cisza?Chcialbym odpoczac :)
bartekk-jak znajdziesz te namiary to prosze napisz.
nykers-jak juz pisalem nie jestem surferem,jedzemy do Dakhli na kilka dni powylegiwac sie nad woda,moze uda sie wynajac lodke i zobaczyc delfiny,campy oferuja lowienie ryb,ja raczej bede polowal z aparatem fotograficznym :)
Logistyka wyglada tak-Wizzair z Katowic do Frankfurtu i Ryanairem do Fezu.Mozesz oczywiscie poszukac innych miast w Polsce i przesiadka np. w Mediolanie,lub Londynie,ladowanie Fez lub Marrakesz.Jesli wczesnie zarezerwujesz loty to mozesz sie zmiescic w 300-zl za calosc.Dalej po Maroku autobusami do Dakhli zwiedzajac po drodze.Jest tez mozliwosc lotu z Casablanki lub innych miast Maroka do Dakhli
http://www.royalairmaroc.com/
Niestety ceny sa wysokie,dzisiaj kupujac bilet na marzec 2010 najtaniej ok.120-150eu powrotny np. z Casablanki.
Jesli nie dostane wiecej info to bedziemy sie zastanawiac co robic w Dakhli,np.bedziemy tylko dojezdzac na plaze-wynajety samochod,lub samochod z kierowca.Moze sie skusimy na 1 noc na campie.Jedziemy w 5 osob,wiec 200eu za 1 noc to duzo,za tyle to jeepem beda nas wozic przez 2 dni po calym polwyspie.Hotele w Dakhli to 4-10eu od osoby.
Pozdrawiam!
Skaut

Wróć do „Spoty”