Czarnogóra ktoś pomoże?

Miejscówki Kitesurfingowe
robertdr
Deska: biały Yamay
Latawiec: trzy gabrysie
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post18 cze 2013, 23:12

witajcie,
tak sobie szukam wyjazdu na wrzesień i znalazłem fajną ofertę do Czarnogóry miejscowość Ulcinj, to na samym początku velikiej plaży - ktoś był w tym terminie? jeżeli tak to jak z wiatrem (siła, kierunek)?
będę wdzięczny za jakieś info

pozdrawiam
R

robertdr
Deska: biały Yamay
Latawiec: trzy gabrysie
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post21 cze 2013, 21:31

Nikt nic nie wie?

R

fordark

Post22 lip 2013, 11:07

Hej,

Jeśli chodzi o Ulcinj to moge się wypowiedzieć. Plaża ma jakieś 15km, od hotelowej części blisko miasta, po "miasteczko" nudystów na jej końcu. Gdzieś w środku na dzikiej części znajdują się 2-3 bazy kite'owe (2011). Wieje z północy termika, sideshore/crossshore. Cośtam dmucha codziennie po południu. Byłem przejazdem 3 dni, z tego 2 były warunki na pływanie. Miejscowi mówili, żeby nie sugerować sie windguru, bo zawsze zaniża wiatry. Tyle co pływalismy, to było ok na szmatki 10-12m. Nie wiem jak przeciętne warunki, ale nie zaszkodziłoby napisać maila do bazy z pytaniem.

Co do samej miejscowości - jest całkiem przyjemna, we wrześniu było bardzo tanio (2011 - połowa cen Chorwackich), poza tym Czarnogóra jest super do zwiedzania: Jezioro Szkoderskie, Kanion Tary, góry i ciekawe miejscowości w okolicy. Ja byłem na wycieczce samochodem objazdem, a kite w Ulcinj to tylko 1 z przystanków. Polecam zwiedzanie wyjazd z samochodem, bo nie wiem jak na miejscu transport publiczny. Nie wyobrażam sobie też jakoś bez własnego auta dostania się do bazy (taxi pewnie da radę), bo znajduje się ona kilka km od miasta i też kawałek od drogi, ze sprzętem cięzko by się było dostać.

Awatar użytkownika
matsyb
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post22 lip 2013, 19:07

dzięki wielkie za info bo wybieram się pod koniec sierpnia. wiesz może jak to u nich wygląda z rescue?? jest konieczne i czy jest drogie :?:

fordark

Post01 sie 2013, 13:01

Szczerze mówiąc nie pamietam - ja nic nie kupowałem, ale pływałem może ze 3h łącznie. Spot jest kamerlany. We wrzesniu jak przywiało to i tak 3-5 osób na wodzie było.

mistic14
Kontaktowanie:

Post08 sie 2013, 11:22

Powiem tak, byłem w czerwcu przez jakieś dwa tygodnie i prawie nie wiało, tylko jeden dzień. Jeżeli chodzi o rescue to jest ale trzeba wykupić wcześniej. Jak mi siadł wiatr JEDYNEGO DNIA PŁYWANIA to musiałem wracać wpław do brzegu. Ogólnie miejscówka ma fajny brzego i bardzo szeroką plaże, dodatkowo super warunki (geologiczne) są przy Ada Bojana, można tam pływać w delcie rzeki, na wodzie po pas :)

Awatar użytkownika
matsyb

Post25 sie 2013, 23:10

Jestem w Czarnogórze wiec podzielę się jak jest.........:P Jak wieje to jest super :thumbsup:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Brutus
Deska: Nobile, SU2
Latawiec: RRD, NKB, Nobile
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 21 razy
Kontaktowanie:

Post30 sie 2013, 08:22

matsyb , pisz co tam , gdzie mieszkanie , spoty , ceny, dojazdy, winiety itd. :), wybieramy się 11go września.

Awatar użytkownika
matsyb

Post04 wrz 2013, 21:22

Brutus pisze:matsyb , pisz co tam , gdzie mieszkanie , spoty , ceny, dojazdy, winiety itd. :), wybieramy się 11go września.

Oki, postaram sie przekazać najważniejsze info.....Wiec tak, jechałem trasa ekonomiczną, czyli przez: Czechy, Słowacja, Węgry, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina. Nocleg w Bośni za 10 euro na trasie, jakieś 50km po przejechaniu granicy jest pełno moteli. Drugiego dnia jadąc w stronę Montenegro pojechałem zwiedzać Sarajewo wiec zaparkowałem samochód w centrum i poszedłem zwiedzać(Ciekawe, ładne i atrakcyjnie cenowo miasto). Niestety podczas zwiedzania Sarajewa ktoś włamał mi się do samochodu przez szybę i ukradli mi kosmetyczkę z pastą, szczoteczką itp.....myśleli może ze to aparat a później pewnie przestraszył ich alarm. Znalazłem supermarket i zacząłem zaklejać szybę folią i wstawiłem kawałki pleksi. Podasz oklejania szyby na parkingu spotkałem rodzinę z Anglii z również rozwaloną szybą(mówili ze zaparkowali na szczerzonym parkingu o_O) lecz tej biednej rodzince z dzieciakami zajebal.. wszytko, razem z ciuchami, po prostu opędzlowali ich na maksa. Po tym incydencie nie zwiedziłem Mostaru tylko od razu pojechałem do Czarnogóry. Przejechałem cały coast z rożnymi noclegami (ceny 10euro) i zwiedziłem Kotor, Budve i inne ładne miejsca. Na końcu dojechałem do Ulcinj. Noclegi 8-10eu, miejscowi z tabliczkami "sobe" czekaj na turystów na ulicy. W Ulcinj największa atrakcją jest b.długa plaża. Najlepszą miejscówke na kajta i plażowanie jaką ja znalazłem to: http://pachasurf.com/?page_id=8 chłopaki nie kasują za leżaki i panuje miła atmosfera(Dojazd jak na copacabane lecz przed samą copacabana skreca sie w lewo i jedzie sie jakies 700m).
Obrazek
Obrazek
Nie polecam najbardziej znanego miejsca jakim jest copacabana....Oblesne wc, kasują 5eu od leżaka i chcieli skasować mnie 7euro za to ze wystartowałem tam latawiec ale poszedłem 200m dalej i już było okej :P Jeszcze jest Ada Bojana, równie fajne miejsce ale nie tak jak Pachabeach :) Zajrzyj na tą stronę dużo przydatnych informacji http://czarnogora.kissdesign.pl/. Nie pamiętam ile kosztowały winiety ale ogólnie całość ze zjechaniem połowy Czarnogóry w poszukiwaniu szyby której nie znalazłem i całego coastu i codziennego dojazdu na plażę wyszło mnie 1800zł.....w Bosni najtańsze paliwo!

Mam nadzieje ze komuś pomogą moje wypociny :thumbsup:

Brutus
Deska: Nobile, SU2
Latawiec: RRD, NKB, Nobile
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 21 razy
Kontaktowanie:

Post05 wrz 2013, 11:24

Dzięki, współczuje kradzieży , rozumiem że w Czarnogórze już bezpieczniej skoro przez szybę z pleksy nikt się nie włamał. No a jak warunki wiatrowe podczas wyjazdu ? Jak granice, coś przekopywali czy można było wywieźć furgon wina i innych używek ?
Ja mam zamiar dojechać bez żadnego noclegu :P

mike_

Post19 mar 2014, 19:01

Hej!

Jako że jestem w połowie Czarnogórcem, zapraszam do odwiedzenia apartamentów mojej rodziny. Apartamenty zlokalizowane są w malowniczej miejscowości Petrovac , w samym centrum wybrzeża Czarnogóry. Do dyspozycji naszych gości posiadamy 40 w pełni wyposażonych i klimatyzowanych apartamentów o powierzchni od 20m do 70m. Posiadamy też basen 7x4m z jacuzzi.

Pozdro :)

http://www.apartamenty-czarnogora.pl

https://www.facebook.com/ApartamentyCzarnogora

Wróć do „Spoty”