SOMA BAY Egipt

Miejscówki Kitesurfingowe
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 gru 2013, 14:32

Lars pisze:Ziom, a kiedy to było ? w jakim okresie ?

..w różnych, ostatni raz tam byłem w połowie kwietnia 2013 :idea:

peace

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post29 gru 2013, 13:13

Ziomek. pisze:
stiv amoralny pisze:. Przy okazji jakimś bidnym dzieciakom tego ochroniarza nie zabierasz żarcia sprzed nosa albo kieszonkowego (w najlepszym wypadku).

..Stivi - chyba nieco się zagalopowałeś :hand:
sęk w tym, że jak tylko wchodziliśmy do wody - ochroniarze od razu odpuszczali i zaczynali się uśmiechać - i robiło się pozytywnie - co zresztą widać na drugim ze zlinkowanych filmików - OK i uśmiech od ochroniarza - nie chodziło o ich niechcenie zmoczenia lub zdjęcia butów
i nie tylko ten jeden - WSZYSCY reagowali w TEN sposób :idea:
wygląda, jakby mieli odgórny przykaz nie przechodzenia po plaży, a woda już co innego :idea:
sprawdzaliśmy to kilkanaście razy, czasem w większej grupie..

Ziom, nie wiem kiedy Ty byłeś, (ja ostatni raz pod koniec czerwca około)W tym czasie spinka na przechodzenie przez Palm Royal z zewnątrz wyraźnie się nasiliła, włacznie z tym, że
- Petra mi już przez telefon powiedziała, że od tygodnia są mega obostrzenia i nie może po nas przysłać fury z bazy, tylko ewentualnie sam sprzęt odbiorą
- tylko Peter i jego laska swoim priv GMC mogli przejeżdżać przez teren hotelu Palm R. pod samą bazę,
- busa z całym egipskim staffem bazy Surfmotion, którzy tam od lat pracują przez bramę nie wpuszczano i musieli sami z bucika śmigać od bramy hotelu, zarówno do pracy i z pracy,
- Kahola jak przyjechała po nasze quivery do Caribbean'a, to potwierdziła, że tylko sprzęt zabrać może, a my musimy przez recepcje iśc z paszportami bo są obostrzenia
- nie wpuszczano z zewnątrz pod bazę żadnych innych taxi ani busów zamawianych inaczej niz przez recepcję

Natomiast najmniejszego problemu nie robili ani na bramie, ani w recepcji jeżeli zostawiasz paszport i nie wiem o jakich szachach piszesz. Może boss nakazał i zaczął egzekfować ostrzej od szefa ochrony taki, a nie inny sposób ruchu na swoim terenie - dla gości spoza hotelu.

Ziomek. pisze:a woda już co innego :idea:
sprawdzaliśmy to kilkanaście razy, czasem w większej grupie..

Ziom, też mieliśmy przypadki "wodowania" w grupie i solo, i w wodzie do kostek i do kolan nawet, jak ochrona miała juz zapędy wyciągania z wody:) Tyle, że to co dla nas jest wesołe i jest beką, wcale nie jest takie same dla pracowników tej ochrony przy wypłacie. W zasadzie o to mi chodzi, pisząc to - i nie przesadzam. Może dzisiaj się wszystko uspokoiło, kolega jest od jutra, to mam nadzieję zda relacje.

Ziomek. pisze:pisanie, że przez recepcję jest szybciej - to już, wybacz - lekka kpinka
nawet pomijając "szachy" z zostawianymi paszportami na recepcji Palm - czystą drogę "netto"
..ściągnij mapkę terenu z google maps dla potwierdzenia swej tezy :thumb:
peace

bez mapy, sądzę, że jak mieszkasz w Caribbean np w budynkach 11..., lub 12..., to wychodząc przez bramę główną droga jest porównywalna, alba jak pisałem krótsza. Za to jeżeli koniecznie chcesz iść plażą, czyli przejśc najpierw przez cały hotel w stronę morza, by potem przy murach Palm Royala odbijać na około - to napewno jest dużo dalej.

pozdrawim

stiv a

andkite
Deska: Choice
Latawiec: XR6
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post29 gru 2013, 14:03

A w Caribbean nie ma pływania?

Lars

Post29 gru 2013, 15:21

Dziś z rana , wstaje i ładnie wieje , po czym udaje się przez plażę ... sprawdzając patent przez wodę ... hmmm niestety , stanowczo protestowali , po kilku minutach rozmowy , było już ich trzech , i w żadej spsób nie dało się przekonać , szarpał się nie będę ... ale zapytałem ich czyje to quady z boku stały , jeden powiedział że może nas podrzucić wzdłuż murów hotelu Palm , a potem po pustkowiu i dookoła przed bramą aż po samą bazę , dałem 5 dolców , i było okey. Wracając , postanowiłem sprawdzić przejdzie na dzień jutrzejszy ... z bazy Surfmotion poszedłem w kierunku recepcji Palm, wychodząc przez pierwszą bramę od razu w lewo na kierunek naszego hotelu , w pewnej chwili przechodzę obok slamsów , i to zamieszkałych ... dziwnie się na nas patrzeli , ale idę dalej ... za chwilę pustkowie i same śmieci ... idę twardo bo widzę że nasz hotel w zasięgu ręki .. w pewnym momencie jest szlaban, dwóch strażników i robia problem , skąd , a co , a jak itp , pokazałem opaskę z Caribbeana , i już było okey, ale patrzeli się jak na dziwoląga ... po 20 minutach normalnego marszu byłem już pod hotelem. Zastanawiam się jak będzie jutro , obawiam się że będą kazali ulicą iść a to jakies 7-10 km przecież ..

Przy Caribbean w ogóle nie wieje , wieje tylko nudą ... przy bazie Planet było zaledwie 10 knt , gdzie w Surfmotion było 18-20 knt

Dziś sprawdzę jakieś połączenie ... bo nie tak sobie to wyobrażałem :))

Pozdr.

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post29 gru 2013, 23:41

Lars pisze:Dziś z rana , wstaje i ładnie wieje , po czym udaje się przez plażę ... sprawdzając patent przez wodę ... hmmm niestety , stanowczo protestowali , po kilku minutach rozmowy , było już ich trzech , i w żadej spsób nie dało się przekonać , szarpał się nie będę ...

no i w tej sytuacji jak będziesz ogrodzenie Palm royala na około obchodził, jest to sporo dalej - niestety.

Lars pisze:Dziś sprawdzę jakieś połączenie ... bo nie tak sobie to wyobrażałem :))

Pozdr.

Pogadaj w hotelu caribbean przy recepcji z ziomkiem od tut-tuka, albo on albo kolegę podeśle może jakiegoś. Jak się w parę osób będziecie na godzine ustawiać, to was po 1$/osobe wyjdzie. Albo potraktuj to jako codzienną rozgrzewkę przed pływaniem - na zdrowie wyjdzie, a po 3 dniach dojdziesz do takiej wprawy, że dystans pokonasz w 12min :mrgreen:

pozdrawim

stiv a

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post30 gru 2013, 02:30

Byłem tam kilka razy i zawsze biegałem przez pustynie miedzy hotelami ;-)

stiv amoralny
Kontaktowanie:

Post30 gru 2013, 17:43

andkite pisze:A w Caribbean nie ma pływania?

w Caribbean jest najlepszy flat blisko przy samiutkim brzegu, ale tylko jak kierunek wiatru odkręca się nieco mocniej na z NNW na W, a dokładnie to chodzi o to, żeby wiatr wchodził w miarę czysto pomiędzy hotelami Palm i Caribbean. Jak w taki warunek trafisz to jest petarda na side off shore, tak jak na Rodos :wink: Jest git, na spocie raczej pusto, bo większość z bazy Planet wyjeżdża tez motorówką w lagunę powyżej surfmotion. Minus taki, że jak ten kierunek będzie kręcić, to raz masz wiatr zajebisty, a za chwilę mozesz nie mieć nic. Niemniej jak zalogujesz się w bazie przy Caribbean, to masz opcje pływania i tu i tu. Jak chcesz cos więcej, bliżej, albo na jakis wyjazd się umówić, to zapraszam na mail travel@kitepro.pl

pozdrawim

stiv a

taurat
Deska: north
Latawiec: north

Post14 sty 2014, 17:38

od 25 kwietnia do 9 maja 2014 polska majówka w Surfmotion

Wróć do „Spoty”