Jaz Aquamarine Hrghada

Miejscówki Kitesurfingowe
mario74
Deska: NOBILE555
Latawiec: OZONE

Post16 maja 2014, 18:21

Czy ktoś ostatnio był w tym hotelu? Jak tam wyglądają warunki na kite'a?

Koncia
Deska: Xenon
Latawiec: Best

Post18 maja 2014, 08:32

Czołem,
Byłem w Jaz w marcu i kwietniu. Spoko spot. Ja trafiłem na średnie warunki szczególnie w kwietniu. Natomiast samo miejsce fajne jak wieje to równo, 2 km w głąb morza woda do pasa. ;) wiec idealnie do nauki duży minus to rafy. Bez butów nie polecam a i w butach porozcinalem nogi. Mam namiar zarówno do chłopaków którzy prowadzą tam szkółkę jak i do managera hotelu- bardzo pomocni. A sam hotel rewelacja. Jeśli wybierasz sie pózniej niż 20 czerwiec to jeszcze o El Gounie 3 corners będę miał info bo znajomi lecą.
Pozdr

mario74
Deska: NOBILE555
Latawiec: OZONE

Post20 maja 2014, 12:12

Koncia pisze:Czołem,
Byłem w Jaz w marcu i kwietniu. Spoko spot. Ja trafiłem na średnie warunki szczególnie w kwietniu. Natomiast samo miejsce fajne jak wieje to równo, 2 km w głąb morza woda do pasa. ;) wiec idealnie do nauki duży minus to rafy. Bez butów nie polecam a i w butach porozcinalem nogi. Mam namiar zarówno do chłopaków którzy prowadzą tam szkółkę jak i do managera hotelu- bardzo pomocni. A sam hotel rewelacja. Jeśli wybierasz sie pózniej niż 20 czerwiec to jeszcze o El Gounie 3 corners będę miał info bo znajomi lecą.
Pozdr

Hej,

dzięki z info. Trochę zniechęca mnie ta rafa, ponieważ nie lubię pływania w butach :( Czy faktycznie z tą rafą to taka wielka lipa, tzn. czy jest na całej lagunie, czy ewentualnie po rozeznaniu spotu można sobie "obczaić" jakiś kawałek bez rafy, kamieni i innego badziewia?

P.S. W El Gounie byłem trzy razy. Raz w hotelu 3 Corners Rihana :-) Miejsce fajne, z klimatem, hotel też całkiem spoko. Minus, że spot nie jest bezpośrednio przy hotelu, tak jak właśnie przy Jaz Aquamarine. Ostatnio zrobiłem się trochę leniwy :wink: dlatego rozważam ten hotel jako miejsce następnego wypadu do Egiptu :-)

Koncia
Deska: Xenon
Latawiec: Best

Post20 maja 2014, 15:36

To zależny na jakim poziomie pływasz ;) Ja w marcu przypominałem sobie po kilku latach wszystko od początku generalnie. W kwietniu już poleciałem ze swoim sprzętem i było sporo lepiej (jak wiało ).Spot jest spory i oczywiście sa miejsca bez rafy . Wszyscy instruktorzy ze szkółki pływają bez butów skaczą etc, natomiast ja się nadziałem na rafę po zejściu z deski żeby jej nie porysować ;), no i lekko się poobcierałem w marcu jak głównie dupą rysowałem po tych rafach startując. Generalnie rafy sa sporo od brzegu z tym że ja akurat trafiałem na wiatr przy odpływie wiec trzeba było z 500 m wyjść w morze. Co do spotu to za drugim razem z pokoju do szkółki było 50 m więc pod tym kątem rewelka. Minus jest taki że nie mają rescue żadnego, ale chłopaki mega pomocni i sympatyczni. Z tego co z nimi kilka dni temu rozmawiałem, to dogadali się w kilku z hotelem i bez pośrednika wynajęli teren pod szkółkę wiec z cenami za przechowalnie czy sprzęt też można z nimi się dogadać. Z hotelem za drugim razem załatwiłem tak że wykupiłem najtańszy dostępny pokój a Manager zabookował nas Superior De Lux. Dla naszych i Rosjan biura najczęściej mają pokoje z widokiem na inny hotel ogród etc, więc tu mogę pomóc ;).
Pozdr

Awatar użytkownika
tparfien

Post03 lut 2015, 13:59

Hej,
ma ktoś może namiary (@ lub tel) na szkołe kite koło hotelu Jaz Aquamarine. Wybieram sie w marcu i chciałbym zarezerwować sprzęt i instruktora. Dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
Fazi
Deska: SU2
Latawiec: RRD
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post17 lut 2015, 12:41

Witam.
Byłem na początku listopada 2014 w tym hotelu.
- SZKOŁA. Co do szkoły kitesurfingu to z pewnością jest... co do poziomu szkolenia czy cen to niestety nie mogę się wyrazić gdyż korzystałem z własnego sprzętu (startować :thumbsup: i lądować latawiec :hand: potrafią;-))
- SPOT. Co do spotu to jest on uwarunkowany od pływów i oczywiście od wiatru. Jak jest woda (głębokość max 1m) i dobry wiatr to do nauki to naprawdę super spot. Nam niestety podczas tygodniowego pobytu nie udało się zbyt dużo popływać :evil: ...gdyż wiatr był zbyt słaby 2 dni max 12-13kts i w ostatni dzień pod wieczór 45minut 14-15kts. Ogólnie razem może tylko z 5 godzin pływania podczas 7 dni na miejscu
Pływy najlepiej sobie wydrukuj ze strony http://www.tides4fishing.com/af/egypt-red-sea/hurghada , a wiatr (w listopadzie do południa nieco mocniej wiał) to windguru czy windfinder
- HOTEL. Brak pływania rekompensuje sam hotel, który na Egipt jest na pewno warty polecenia.
Mały materiał z mojego i kumpla nazwijmy to "pływania" :lol: możesz podejrzeć w tym linku https://www.youtube.com/watch?v=2812bLZLYks
Pozdr.

Awatar użytkownika
tparfien

Post17 lut 2015, 13:56

@Fazi, Dzięki za info i porady. Troche mnie to uspokaja:)
@ Others. Jezeli ktos ma namiar na szkołkę to mile widziany, bo bylbym super spokojny wiedzac ze sprzet i instruktarz mam zarezerwowany.

Awatar użytkownika
Fazi
Kontaktowanie:

Post18 lut 2015, 13:15

...żeby Cię całkiem uspokoić to raczej nie powinieneś się martwić o rezerwację kursu jak i sprzętu... jak dobrze naliczyłem to instruktorów było trzech, sprzętu raczej im nie brakowało, a kursantów przez tydzień może z dwóch lub trzech :D ... ja bym nie rezerwował tego kursu teraz, a raczej na miejscu powalczył/negocjował o niższą cenę lub o jakieś dodatkowe free godziny...

Awatar użytkownika
Fazi
Kontaktowanie:

Post26 lut 2015, 10:36

Wróć do „Spoty”