pomożecie ?

fre pisze:dzięki! to cenne bo w firmach raczej tego nie mówią, to co w tym czasie? Egipt?
jedi1 pisze:Dla początkującego to tam nigdy nie jest ok.
jedi1 pisze:Jeśli mowa o Sal to wszystkie spoty z płaską wodą są z wiatrem kompletnie od brzegu i bez żadnej asekuracji.
Szkółki są na dwóch spotach, na obu są fale. Na jednym wieje side-off i jak sobie nie poradzisz to koniec wyspy jest dość blisko na którym czeka prąd wywalający na ocean.
Na drugim w zależności od dnia fala od 1,5 metra do pewnie około 3, dużo czopu, wiatr side/side-on. To tak naprawdę jedyny spot, gdzie jest w miarę bezpiecznie dla początkujących, ale są to dalekie warunki od idealnych do ćwiczenia po IKO2.
Z tego, co wiem to wiatr powinien być do marca przynajmniej. Ja byłem w lutym, temperatury 25-30, woda na krótką piankę 3/2, wiatru dużo, zwykle koło 25 węzłów, ale ja trafiłem na mniej wietrzne dwa tygodnie.
Vrona pisze:jedi1 pisze:Jeśli mowa o Sal to wszystkie spoty z płaską wodą są z wiatrem kompletnie od brzegu i bez żadnej asekuracji.
Szkółki są na dwóch spotach, na obu są fale. Na jednym wieje side-off i jak sobie nie poradzisz to koniec wyspy jest dość blisko na którym czeka prąd wywalający na ocean.
Na drugim w zależności od dnia fala od 1,5 metra do pewnie około 3, dużo czopu, wiatr side/side-on. To tak naprawdę jedyny spot, gdzie jest w miarę bezpiecznie dla początkujących, ale są to dalekie warunki od idealnych do ćwiczenia po IKO2.
Z tego, co wiem to wiatr powinien być do marca przynajmniej. Ja byłem w lutym, temperatury 25-30, woda na krótką piankę 3/2, wiatru dużo, zwykle koło 25 węzłów, ale ja trafiłem na mniej wietrzne dwa tygodnie.
Dzięki za infoWizja spłynięcia na ocean trochę katastroficzna ale mam jeszcze z miesiąc pływania na półwyspie żeby pocisnąć i się podszkolić
Poza tym to jest chyba najlepszy i najbardziej 'osiągalny' spot na kite'a w okresie styczeń/luty/marzec.
Tu wyczytałem że na popularnym Kite Beach wieje on-shore więc może nie będzie tak ciężko jak się wydaje
http://www.surfcaboverde.com/bottommenu ... tions.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości