Witam
W Szwecji tez da się pływać, i to całkiem solidnie, przez cały rok

mogę zaproponować plaże na których ja pływam. Miejscowości Varberg i Falkenberg przyciąga ludzi z całej Skandynawii
http://hitta.se/MapPage.aspx?ShowSatellite=false&SearchType=4 na tej mapie można się bliżej przyjrzeć plaża tam się znajdującym. Można spokojnie wypuścić się na 100 metrów w morze głębokość będzie w granicach 1,5 metra. Zapaleńców kitesurfingu średnio 10 do 30 osób można spotkać na plażach w (apelviken, södra näs, björkäng, långasand(możliwość wjechania autem na plaże)), zero kamieni, specjalnie wydzielone miejsca dla kiterów, tak wiec plażowicze nie przeszkadzają za bardzo. Co do cen kampingu nie mam pojęcia jak to wygląda, bo ja w tych okolicach mieszkam tak wiec nie korzystałem. Ceny wyżywienia są dosyć wysokie np. chleb kosztuje średnio 8 zl. a mleko 4zl. (jeśli myślicie o grilu to polecam zabrać ze sobą kiełbasy bo tu nie są one zbyt smaczne, cos w stylu kiepskiej jakości parówka). Dojazd to tych miejscowości zajmuje jakieś 2 do 2,5 godziny z ystad (prom tam cumuje odbijając ze Świnoujścia) w stronę göteborga. To chyba tyle ;P Jak by się ktoś wybierał dajcie znać na priv może da się jakieś ciekawe spanie zorganizować
Pozdrowka