Essaouira (Maroko) - do jakiej szkoły najlepiej skierować swe kroki - pomożecie? ;->

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Cydor

Post18 gru 2015, 02:59

Cześć Wszystkim,

czy ktoś może polecić mi, do jakiej szkoły w Essaouirze warto się zgłosić, żeby zacząć swoją przygodę z kitesurfingiem?
Jestem totalnie początkujący - a raczej: dopiero będę, jak zacznę ;->

Wykupiłem już bilety na przelot "last minute" do Agadiry (w Maroku) w terminie 25 grudnia 2015 - 8 stycznia 2016, także klamka zapadła ;->

Ze pobieżnego <i laickiego ;-> przeglądania internetu wyszło mi, że warte grzechu są dwa miejsca:

1. Essaouira

oraz

2. Sidi Kaouki

Dzięki uprzejmości KUKIEGO (ukłony!), który polecił mi to forum, przeszukał i wybrał wcześniejsze posty "w temacie", zorientowałem się <mam nadzieję, że słusznie ;->, iż Sidi Kaouki jest raczej dla osób zaawansowanych.

Pozostaje Essaouira.
Podejrzewam, że jest tam sporo szkół - a od tego, do której trafię, wiele może zależeć <na wiatry nie będę miał wpływu - a na to mam ;->

Osoba, z którą jadę, uprawia windsurfing (na średnio zaawansowanym poziomie). Idealne byłoby miejsce, które oferowałoby wypożyczanie sprzętu windsurfingowego (dla Niej) i kurs kitesurfingowy (dla mnie).

Będę wdzięczny za wszelkie porady, podpowiedzi i pomoc.

Serdeczności

Cydor

P.S. Jeśli napisałem tę prośbę w niewłaściwym miejscu na forum - to przepraszam ;->
Tu również jestem początkujący...

Wróć do „Spoty”