Jezioro Żarnowieckie

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 sty 2007, 17:06

Dzisiaj wybrałem sie zwiedzać niedoszła elektrownie jądrową w żarnowcu. I przejezdzalem obok tego jeziora i wydaje sie na niezle miejsce do pływania...Ktos probowal?

Awatar użytkownika
Prezes
Kontaktowanie:

Post03 sty 2007, 09:43

Kosek pisze:Dzisiaj wybrałem sie zwiedzać niedoszła elektrownie jądrową w żarnowcu. I przejezdzalem obok tego jeziora i wydaje sie na niezle miejsce do pływania...Ktos probowal?

a dokladnie masz a mysli jezioro, czy ten spory zbiornik powyzej :wink:

Co do jeziora to miejscowka fajna, ale lezy chyba w dolku, tak wiec musi wiac mocniej aby sie tam mozna rozlozyc, a jak juz wieje to chyba lepiej kawalek dalej skoczyc na morze lub zatoke.

Zbiornik natomiast jest ciekawy - lezy na gorze, wiec jak bylem tam ostatnio i byla flauta nad jeziorem, to na zbiorniku niezle nawet dmuchalo; sporym problemem jest jednak zejscie do wody - ostro w dol po betonie, tak wiec start, czy ladowanie jest dosyc niebezpieczne, do tego jak latawiec Ci poleci, to moze wyladowac na tych pobliskich wiatrakach :-)

rozwazania me sa czysto teoretyczne, oparte na spacerach sprzed 3 miesiecy, kiedy nie wialo nad Zatoka i cos trzebabylo robic; sam jednak jestem tez ciekaw, czy ktos probowal bardziej praktycznie

Awatar użytkownika
Kosek
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 sty 2007, 11:33

Taaa zbiornik gorny jest rzeczywiscie ciekawy:) Gorzej jak cie złapia:) albo włacza akurat przelew do jeziora .To polecisz rurami do jeziorka hehe. A tak na poważnie to zejscie bardzo hardcorowe. Rozlozyc ciezkawo i w ogole zejsc na wode po tym betonie. Ale to miejsce gdzie ogarniasz kazdy kierunek hehehe. Ja bym sie ogolnie bał. Raczej nie probuje ale jestem ciekaw czy ktos sie tam kiedys wbił. Jak by nie wiało to tam chyba zawsze zero fali. tak mi sie przynajmniej wydaje.

Mnie bardziej chodziło o to jeziorko na dole. Ładne otoczenie. Rzeczywiscie leży w dole. Ale wczoraj tam waliło niemiłosiernie. Nie miałem ze soba wiatromierza, ale była spora biała fala. Przypuszczam ponad 20 węzłów. Lubie pływac w nowych miejscach dlatego pytam sie czy ktos tam kiedys probował bo jest tam bardzo ładnie.

Awatar użytkownika
Kostek_
Latawiec: rhino & vegas
Kontaktowanie:

Post03 sty 2007, 12:44

jak bylem oststnio na zbiorniku to byl akurat pusty( konserwacja) hehehe to byl dopiero widok

Awatar użytkownika
wlad

Post05 sty 2007, 19:04

Moj szwagier ma tam dzialke i plywalem tam pare razy w zeszlym sezonie. Dobrze sie plywa przy wiatrach wiejacych z kierunkow polnoc poludnie - wtedy wieje rowniej. Z kerunkow zachod wschod wiatr bardzo kreci i jest nie fajnie.
Zawsze wieje okolo kilka stopni mniej niz nad morzem, wiec jak jest sztorm to mozna tam plywac bezpiecznie.

Wróć do „Spoty”