kite na filipinach?

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
Gidziu
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 16:40

My lecieliśmy z Wrocławia do Dubaju (tu mieliśmy stop over na 2 dni) następnie przelot do Manilii (jeden dzien wystarczy na zwiedzanie Manilii) i nastepnie przelot do Caticlanu i łodeczką na Boracay. Wszystkie przeloty kosztowały nas w granicach 4000 zł (ale w każdą ze stron 4 samoloty). Na miejscu jest już bardzo tanio. Spanie na 3 tygodnie kosztowało nas chyba jakis 1000 zł. Reszta wydatków to jedzenie i balety. Piwo w knajpie 3 zł, wódka z redbullem 6zł, ogromny stek w dobrej restauracji 20 zł. Więc ceny na miejscu sa bardzo przyzwoite :) W sklepach jeszcze taniej: 0,75L 8-letniego rumu: 4,5 zł. Więc zeby na prawdę dużo wydać na miejscu trzeba było się mocno starac a i tak nam sie nie udalo.
Wyjazd na 2 tygodnie nie bedzie sie różnił cenowo od wyjazdu na 3 tygodnie, najdroższe są przeloty.
Teraz organizujemy ze znajomymi wyjazd do indii na GOA (jeszcze tylko statystyki wiatrowe musimy potwierdzić) i ten wyjazd będzie prawdopodobnie duzo tanszy.

Awatar użytkownika
Gidziu
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 16:48

Ten ostatni wyjazd na filipiny organizował Marcin Popów z Akademii Kitesurf (www.kitesurf.com.pl). Myślę, że warto do niego się odezwać w tej sprawie, na pewno coś Ci poradzi. Ostatnio z nim rozmawiałem i wspominał, że chce jechać od 15 stycznia 2008 na jakiś miesiąc ale z tego co wiem niektórzy jadą na krócej.

Awatar użytkownika
crazyasica

Post06 sie 2007, 17:33

o super :) wielkie dzieki za info :)

a Indie kiedy planujecie?? bo tez ciekawie brzmi...
i jak myslicie w jakiej kwocie sie zamknac??

Awatar użytkownika
Gidziu
Kontaktowanie:

Post06 sie 2007, 17:43

Indie planujemy jakoś w listopadzie, prawdopodobnie 2-3 tygodnie ale sami jeszcze pojecia nie mamy ile bedziemy mieli czasu na wyjazd. ekipa bedzie jak zwykle mocna :)
jesli chodzi o koszty to mysle ze mniej wiecej bedzie to tak wygladalo:
okolo 2000 przelot
100 zł dziennie na spanie, jedzenie, imprezy (to i tak jak na ceny w Indiach jest bardzo duzo)
pewnie dojda jeszcze jakies inne wydatki ale mysle ze caly wyjazd z wszelkimi mozliwymi wydatkami (zabawa, prezenty itd..) moze zamknac się w 4-4,5 tysiaca.
chcemy jechac ekipa max 10-12 osob po pozniej trzeba autokar na miejscu wynajmowac :)
teraz jeszcze tylko sprawdzamy staty wiatrowe zeby miec pewnosc warunkow wietrzych i jak sie okaze ze jest OK wtedy na 100% wyjazd :)
oczywiscie poza plywaniem jak nie bedzie wialo chcemy poswiecic kilka dni na zwiedzanie a w indiach jest co robic :)

Awatar użytkownika
crazyasica

Post06 sie 2007, 22:57

Z tego co slyszalam to wiatrowo tam najlepiej luty-kwiecien.... ale moge sie mylic. Jakbyscie cos orgnizowali to dajcie znac :) Moze sie skusimy :)

adacha73
Kontaktowanie:

Post09 sie 2007, 21:13

właśnie myślałem o tych dwóch miejscówkach, od świąt do połowy stycznia, jak się temat wyświetli to(a chyba tak będzie), to zapytam o kilka info.Pozdro

mala

Post17 sie 2007, 18:12

.. byłam w lutym i rzeczywiście wiało całkiem, całkiem 8)
mankament to wąska plaza zakończona murem betonowym i masa śmieci (kokosy, trawa itp) w wodzie;
wiatr głównie onshore....

Przelot do Amsterdamu KLM i dalej do Manili tez via KLM, potem wewnetrzne linie do Caticlan i łódka na Boracay - całość jakieś 3.800 PLN.

Spanie na spocie od wietrznej strony wyspy.

Generalnie nie poleciałabym tam po raz drugi, znam parę ciekawszych miejsc do pływania.... :twisted:

Same Filipiny turystycznie - SUPER

pozdr

adacha73
Kontaktowanie:

Post17 sie 2007, 19:55

hi Mala
Podpowiesz może jakiś pomysł na zimę :)

mala

Post20 sie 2007, 13:30

adacha73 pisze:hi Mala
Podpowiesz może jakiś pomysł na zimę :)

jak na razie: the winer is BRAZIL
fajne ludziki, wiaterek jak należy, do wyboru falka i plaskie laguny, ceny przyzwoite 8) czego jeszcze trzeba :?: , a i surfa uczą lokalesi :roll:

ale szukam po sieci jakąś miejscówkę na Karaibach - i nie mam na myśli Dominikany .... chyba, że Dominica :P obok Martinique :wink:

Nikita

Post21 sie 2007, 17:06

Jak wieje w zimie w Brazylii (stycz-marz)? bo slyszalam ze milej jest tam od czerwca.

mala

Post21 sie 2007, 22:28

w tym roku styczeń to nie był najlepszy miesiąc;
już w grudniu co więksi kite-ciarze sięgalli po 14m2
... jak na Brazil to, kto by takie "szmatki" targał przez Ocean :roll:

sama zostawiłam 10 w domu :evil: i na pożyczkach latałam :roll:
moja SLE 6m2 przydała się na 50% pobytu, ale za to jak :D

pozdr
M

magdaB

Post24 lis 2008, 17:19

Witam, wykupiłam miejsce dla 2 osób w hotelu na Boracay. Link do oferty: http://www.myboracayguide.com/rooms-pri ... iew&id=111
Opcja luksusowa: TWO KING SUITE (jacuzzi w łazience)!!
Z powodów rodzinnych nie mogę jednak tam pojechać. Wykupiłam pobyt w datach: 4 luty 2009 - 2 marzec 2009.
Ponieważ zapłaciłam z góry za cały miesiąc miałam bardzo dużą zniżkę. Odsprzedam pobyt za 1000 euro za cały miesiąc.
Polecam, ponieważ w tej cenie nie znajdziecie nic porównywalnego na tej wyspie.
Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o szybki kontakt (blasaku@gmail.com).
Pozdrawiam, Magda

Wróć do „Spoty”