Rodos / Hotel Blue Horizon / Trianda - POMOCY!!! :)

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post01 mar 2009, 14:23

Perelka pisze:to ze jak sobie spokojnie mieszkasz na wydmach w namiocie to wbija policja i Ci wszystko rozpier... a hotele w samym praso sa drogie to raz a dwa to za duzy tlok na wodzie a po trzecie to dobre fale trafiaja sie rzadko:/

Wybacz Perelka ale nie zgodze sie z ani jednym Twoim stwierdzeniem.. Sorry.. z jednym sie zgodze: drogimi hotelami na Praso. Natomiast wystarczy zamieszkac 20 min drogi dalej w Genadii i gitarra.

KubaD

Post01 mar 2009, 15:53

Widze, ze wsadzilem przyslowiowy kij w mrowisko.....i zrobilo sie : fani praso vs. cala reszta. ludzie, ja tylko chcialem wiedziec czy w triandzie da sie przyzwoicie poplywac.... i tyle! hotele kompletnie mnie nie intersuaja bo mamy juz hotel (a czy jestes drogi czy tani to kwestia waszych mozliwosci ), mieszkanie w namiocie tez mnie nie intersuje... :)
wiec goraca prosba, skupmy sie na pytaniu , ktore postawielm. :) byc moze bedzie to dobra informacja nie tylko dla mnie.......! pozdrawiam i dalej zachecam do wrzucania inforamcji. pozdrawiam,
K

Awatar użytkownika
hahscilojanusz
Deska: S-Quad 5"7
Latawiec: Cabrinha Nomad 7 m
Postawił piwka: 7 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post01 mar 2009, 17:37

Wiatam
Jeszcze jeden post.Pływałem tu i tu.jak również w wielu innych miejscach na swiecie.w/g mnie jak ma się rodzinę to trinda w żadnym wypadku nie ustępuje pras..
pozdrawiam

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post01 mar 2009, 18:10

..ja sie chyba qwa w ogole przestane juz odzywac na tym forum.. Chce byc czlowiek pomocny i sluzyc obiektywna informacja to zawsze sie znajdzie ktos kto cie zjebie :).
Zastanowcie sie ludzie.. bo jak tak dalej pojdzie to jedynie 'nowi' beda sie udzielac na tym forum (i to do czasu) i wowczas napewno sie ch... dowiecie o czymkolwiek...

KubaD

Post01 mar 2009, 18:13

hahscilojanusz pisze:Wiatam
Jeszcze jeden post.Pływałem tu i tu.jak również w wielu innych miejscach na swiecie.w/g mnie jak ma się rodzinę to trinda w żadnym wypadku nie ustępuje pras..
pozdrawiam

dziekuje za odp. gdby kotos jeszcze mial takie info pls. podrzuccie, z pewnoscia sie bardzo przyda. moze jakies wskazowki na co uwazac, gdzie i czego unikac itp. chodzi o to aby "nie wywazac otwartych drzwi" :)
a w przyslosci byc moze i wy z tego bedziecie korzystac...... :)

KubaD

Post01 mar 2009, 18:23

szed pisze:..ja sie chyba qwa w ogole przestane juz odzywac na tym forum.. Chce byc czlowiek pomocny i sluzyc obiektywna informacja to zawsze sie znajdzie ktos kto cie zjebie :).
Zastanowcie sie ludzie.. bo jak tak dalej pojdzie to jedynie 'nowi' beda sie udzielac na tym forum (i to do czasu) i wowczas napewno sie ch... dowiecie o czymkolwiek...

witam,
nie wiem skad u ciebie tyle zlosci, przeciez nikt cie nie zj.... , uwazam ze nie potrzebnie sie unosisz. sprawa jest zajbeiscie prosta = praso jest mekka surfa i kajta i tyle. jesli komus to pasuje to ok a jesli nie to tez ok. po protsu pytanie bylo a triande koniec i kropka a wywaizala sie niepotrzbna burza a dywagowanie czy to jest lepsze czy to nie ma sensu. jeden lubi blondnki drugi brunetki.... a czy faworyzowanie jednego spotu jest obiektywne ?? w mojej ocenie nie. byc moze nie wszyscy sa hardcorowcami itp itd. a maja zony rodziny,dzieci itd. i chca spedzic czas w tzw. cywilizacji a przy okazji troche poplywac. A tak na marginesie to nie czuje sie "nowy" a i do "chu...." tez mi daleko. Tak wiec pozdrawiam i sugeruje zastanowic sie nad tym o czym piszesz i co chcesz osiagnoc obrazajac publicznie ludzi.
K

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post01 mar 2009, 18:31

..jednak z ludzmi zza Brynicy nie da sie dogadac.. Teraz mozesz sie czuc obrazony.
ps. poczytaj sobie dokladnie historie tego watku..

KubaD

Post01 mar 2009, 18:40

szed pisze:..jednak z ludzmi zza Brynicy nie da sie dogadac.. Teraz mozesz sie czuc obrazony.
ps. poczytaj sobie dokladnie historie tego watku..

zza brynicy... :) nie czuje sie obrazony bo to tylko sypialnia :) i co wiecej nic do ciebie nie mam!
czytalem calosc tego watku bo go sam zalozylem i uwazam ze tego typu dywagacje co jest lepsze a co gorsze nie maja sensu, po prostu pytnie bylo zupelnie inne a sam sprowokowales niepotrzebna dyskusje ze praktycznie " praso for ever! " ale po co ? widze ze jestes b.dlugo na forum i masz cala mase postow i bardzo wazne sa opinie ludzi ktorzy jak to sie mowi " z nie jednego pieca chleb jedli ". Tak wiec chce uciac to idiotyczna pyskowke, ktora do niczego dobrego nie prowadzi bo byc moze bedzie nam dane kiedys spotkac sie na ktoryms z lokalnych spotow i pogdac na zupelnie inny temat w bardziej przyjazych okolicznosciach.
pozdrawiam i oby do wiosny!
K

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post01 mar 2009, 18:48

nie ma problemu.. Poza tym w koncu to Twoj watek.
i male sprostowanie:
'nowy' - mielem na mysli swiezy na forum
'ch.. sie dowiecie' - nic sie nie dowiecie
pozdro :)

KubaD

Post01 mar 2009, 18:59

szed pisze:nie ma problemu.. Poza tym w koncu to Twoj watek.
i male sprostowanie:
'nowy' - mielem na mysli swiezy na forum
'ch.. sie dowiecie' - nic sie nie dowiecie
pozdro :)

spoko! i w ten spodob zostalo wszytsko wyjasnione :)
pozdrawiam i byc moze do "uslyszenia" w kolejnych postach.

ps. a tak juz po za tematem gdzie najczesciej plywacie w regionie ?

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post01 mar 2009, 19:04

KubaD pisze:..ps. a tak juz po za tematem gdzie najczesciej plywacie w regionie ?

Do wyboru do koloru:
- Dzieckowice
- Pszczynka
- Dzierzno D.
- Plawniowice
- Turawa
- Pogoria 4 (niektorzy tam plywaja)
Chyba kazda z miejscowek ma swoj watek w 'Kto/Gdzie/Kiedy' tak, ze jak co to tam zagladaj.

KubaD

Post01 mar 2009, 19:13

szed pisze:
KubaD pisze:..ps. a tak juz po za tematem gdzie najczesciej plywacie w regionie ?

Do wyboru do koloru:
- Dzieckowice
- Pszczynka
- Dzierzno D.
- Plawniowice
- Turawa
- Pogoria 4 (niektorzy tam plywaja)
Chyba kazda z miejscowek ma swoj watek w 'Kto/Gdzie/Kiedy' tak, ze jak co to tam zagladaj.

w naszym przypdku to P4 bo najblizej i na pln brzegu od piaskowni a dziecki to raczej surf bo tam jakis klopt z dojazdem.
pozdrawiam raz jeszcze i byle do "cieplej" wiosny co by w "sucarach" nie trzeba bylo sie moczyc.
K

Awatar użytkownika
Perelka

Post01 mar 2009, 22:48

hmmm dziwny z Ciebie gosc, nie wiem jakie masz doswiadczenia z innymi spotami ale w porownaniu do innych spotow praso jest zatloczone i jest to normalne bo jest ograniczone z prawej masz wyspe a z lewej skaly chyba ze chcesz plywac po otwartym morzu, mozna tez spac w katawi ale warunki sa srednie i do spotu trzba dojezdzac. Praso to byla mekka windsurfingu za czasow Louisa kiedy wszyscy surferzy spali w namiotach w krzakach a wieczorem sie spotykali wlasnie u tego goscia w restauracji ktoremu sie placilo 100 dolarow za miesiac i mozna bylo sie u niego zywic i pic :) napislalem swoje zdanie bo jaki jest sens placic tyle kasy albo dojezdzac do spotu a mieszkac gdzie indziej jak mozna wybrac inne rownie dobre miejsce na swiecie albo plynac na karpathos wyspe obok gdzie jest 9 pieknych spotow :twisted:

Awatar użytkownika
Perelka

Post01 mar 2009, 22:51

aha i jeszcze jedno zeby sie napic Metaxy z Tarasem i reszta W4F nie trzeba jechac na praso pozdro dla nich :twisted: a co do tematu to uwazaj na rybki ktore leza na dnie pod piachem ale maja kolec jak na niego nazdepniesz to jest lipa noga dretwieje na caly dzien trzeba wtedy sie udac do restauracji(dot praso) i oni beda wiedziali co zrobic, nie wiem czy one sa na polnocy. A zeby tegu uniknac najlepiej chodzic szurajac nogami po dnie wtedy rybka dostanie kopa i ucieknie.. pozdr

Awatar użytkownika
szed
Kontaktowanie:

Post01 mar 2009, 22:59

Perelka pisze:aha i jeszcze jedno zeby sie napic Metaxy z Tarasem i reszta W4F nie trzeba jechac na praso pozdro dla nich :twisted:

akurat picie metki z wind4fun mnie totalnie nie kreci. Mam lepsze towarzystwo. A Ty wez juz gosciu na wstrzymanie albo zaloz nowy watek o praso to bedziesz sie tam mogl wyzyc do woli i wylac wszystkie swoje zale na ten ochydny i okropny spot. Oby wiecej takich to i tlok bedzie mniejszy.

Wróć do „Spoty”