El gouna Egipt

Miejscówki Kitesurfingowe
Brutus
Deska: Nobile, SU2
Latawiec: RRD, NKB, Nobile
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 21 razy
Kontaktowanie:

Post22 cze 2015, 20:30

No to chyba nowość. A jak w samym hotelu? Standard taki sam jak nazwa ?

Awatar użytkownika
kriski
Deska: su-2
Latawiec: rebel, convert
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post23 cze 2015, 08:28

egiptowa objeździłem już sporo, do tej pory najlepszy 5*, żarcie w all'u z kartu, klątwa faraona w hotelu nie istnieje, piwo z puszki, wino z korkowanej butelki, po mojemu wypas.
Baza koło szeratona https://www.facebook.com/kitefamilyelgouna storage za 2 tygodnie to 60euro, obejmuje starty, lądowania i rescue z łódki dmuchanej - nie korzystałem z niej, bo zanim na nią trafiłem miałem już opłacone redseazone. Na spocie przy bazie pływają może 2 kajty średnio. Ja w większości pływałem przy RSZ, ale wracałem na kajcie na lunch do hotelu, przy plaży jest też bar ala carte. Z tego spotu można też spłynąć do zajebistej laguny przed movenpikiem w 10min, powrót tuktukiem.

Kawior
Postawił piwka: 8 razy

Post28 sie 2015, 08:01

Proponuje sobie popływać w Osmosis. Spot jest w hotelu Club Paradiso. Dla pływających start prosto z płazy przy hotelu, dla uczących sie spot iście karaibski po wypłynięciu motorówka. Zero rafek, piaseczek i kryształ wody jak na Karaibach. Miejsce na którym sie robi mega progres. Pływający bez problemu sie tam mogą wyhalsowac. Hektary płytkiej wody około 1 km od brzegu. Baza Ok, chyba francusko - belgijska, nie ma takiej fajnej atmosfery jak RSZ ale dla pływania jest super. www.osmosis-kiteboarding.com. A i nie tylko kite, ale wind i catamarany w przystępnych cenach.

Awatar użytkownika
ls84
Deska: Clash 2.0 138
Latawiec: Bandit Cronix Best
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 5 razy

Post16 lis 2015, 12:11

Kawior pisze:Proponuje sobie popływać w Osmosis. Spot jest w hotelu Club Paradiso. Dla pływających start prosto z płazy przy hotelu, dla uczących sie spot iście karaibski po wypłynięciu motorówka. Zero rafek, piaseczek i kryształ wody jak na Karaibach. Miejsce na którym sie robi mega progres. Pływający bez problemu sie tam mogą wyhalsowac. Hektary płytkiej wody około 1 km od brzegu. Baza Ok, chyba francusko - belgijska, nie ma takiej fajnej atmosfery jak RSZ ale dla pływania jest super. http://www.osmosis-kiteboarding.com. A i nie tylko kite, ale wind i catamarany w przystępnych cenach.

Paradiso jest ok ale najlepszy dostep do laguny i sandbaru ma Movenpick. Jeśli nauka to Osmosis moze byc bo motorowki plywaja jak na mewia ale do samodzielnego plywania to spot przy samym hotelu przy bazie ma problem z wiatrem ze wzgledu na wysokie budynki zwlascza po lewej stronie. Potrafi strasznie krecic albo byc dziurawy.... trzeba sie wplywac ale ogolnie lepiej jest wyplynac za bojke i poplynac jakies 4-5km na mielizne inaczej jest jak plywanie na Zatoce przy mocno południowym kierunku. Jesli ktos ma kase i chce miec 5* to najlepszy spot w El gounie jest przy Movenpick (niestety wlasnie on zabiera wiatr przy Osmosis) i ma duzo szybszy dostep do fajnej laguny. Jedynie cena w movenpicku czesto jest abstrakcyjnie wysoka. Super hotel to tez Staingerberger Golf resort. Ma swietne pole golfowe, super jedzenie i mozna sobie brac te wozki golfowe i podjechach pod spot czy podplynac na plaze itp. Hotel jest naprawde luksosowy a cena czasem trafia sie bardzo fajna. Jesli jednak ktos woli spac gdzies indziej i smigac do RSZ to polecam zlapac jakiegos taksowkarza i sie z nim dogadac na stawke za dojazd bo Tuk-Tuki nie maja nic wspolnego z punktualnoscia ;)

Wróć do „Spoty”