TARIFA

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post03 lis 2009, 12:58

a może naprostuj mnie - jeśli w KTÓRYMKOLWIEK punkcie mijam się z prawdą

to po pierwsze - choc mysle ze zazartowales
czy gustowne żarcie
..ale TO - mam w Gdańsku czy Krakowie Wink

i tu
o turboczopie,
meganierównym wietrze lub jego poszukiwaniach
tłoku do kwadratu na wodzie
niestandardowo częstych wypadkach,
WYMIENIAĆ DALEJ?

z mojego punktu widzenia mijasz sie grubo ale juz o tym pisalem wiec :hand:
na pewno nie jest to miejsce na wyjazd ze szkoleniem :!:
mysle ze jedno z najlepszych miejsc na wiosenny wypad bez sponsorow.

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2009, 00:21

tarifa4you napisał;

Wiele też razy pisałem o tym na KF ale na pewno nie byłeś w stanie tego przeczytać bo temat „Tarifa” jest zawalony właśnie takimi śmieciami i sprzeczkami jakie Ty tu wciskasz.

Pisałem o tym nie raz na KF więc zanim zaczniesz znowu się ośmieszać, poczytaj wcześniejsze posty i przemyśl trzy razy zanim klepniesz coś głupiego w klawiaturę.

A jeśli się spinam to tylko z tego powodu że ludzie którzy chcą znaleźć jakieś konkretne informacje o Tarifie muszą się przeciskać przez sterty takich śmieci jak właśnie Twoje posty.

Jeszcze raz proszę – nie wychylaj się więcej z głupotami bo nie znasz kompletnie Tarify.

Karol, jest coś takiego jak wolność słowa i wyrażania swoich subiektywnych opinii, mam nadzieję w hiszpanii też :wink: Ty masz swoje poglądy(uzasadnine czy nie to inna kwestia i nie ma to znaczenia akurat) , ale nie potrafisz zrozumieć , że nie wszyscy MUSZĄ mieć takie same zdanie co TY. BraCuru ma inne niż Rolnik, a ja mam inne niż Ty i nie powinno to stanowic problemu. Natomiast moim zdaniem nie potrafisz przyjąć argumentów innych, a szkoda niekiedy.
pozdrawiam

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2009, 07:10

rolnik - więc podobnie jak stiv z Karolem
mam inne opinie
i podobnie jak Oni - obaj mamy do tego prawo

pzdr

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post04 lis 2009, 07:38

Masz pelne prawo tylko to wyrazanie opini na podstawie opini jak widzisz sprzecznych.

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post04 lis 2009, 10:52

Ziomek. pisze:rolnik - więc podobnie jak stiv z Karolem
mam inne opinie
i podobnie jak Oni - obaj mamy do tego prawo

pzdr

dla jasności sytuacji, ja i tak uważam , że Tarifa swój niezaprzeczalny klimat ma, każdemu kto tam nie był gorąco polecam, choć raz w życiu tam pojechać. Przy czym nie jest to miejsce idealne do nauki(jest tu generalnnie zgoda chyba wszystkich :wink: ) - do tego jest mnóstwo lepszych. Po "rachunku zysków i strat" jak dla mnie to i tak magiczne miejsce i będę tam jeździć(de facto będę tam od 17 listopada :wink: )
Przy czym jest to moje subiektywne zdanie. Uwagi co niektórych po prostu biorę pod uwagę, napewno będe bardziej czujny jeśli o sprzęt chodzi - no ale to zasada dobra wszędzie:), będę uważać na łódki w Palmones i na quady w Canos de Mecca :wink:
A w ogóle to wyjazd na Tarifę warto połączyć z południem Portugalii, rzut beretem , do rozlewisk Faro i Alvor, jest i super płasko i wave do wyboru. Wiatrowo listopad na Portugalię wprawdzie słaby i chyba na front trzeba liczyć, ale zamiast przez 2-3 bezwietrzne dni w Tarifie może TAM być własnie fajne pływanko, :idea: :wink:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post04 lis 2009, 11:58

rolnik pisze:Masz pelne prawo tylko to wyrazanie opini na podstawie opini jak widzisz sprzecznych.

tak, ale jeśli słyszę te same opinie od kilkunastu róznych niezależnych i dość obiektywnych (nie mających w żadną stronę interesu) osób
to przyjmuję ją za wiarygodną..

Tarifa nie do końca mi po drodze - bo nieco pokrywa się temperaturowo z warunkami w Polsce
a jesli mam w kwietniu lub pazdzireniku (oraz pozostalych miesiacach POZA polskim sezonem pływać w piance - to ..wybieram destynacje BEZPIANKOWE..)

pzdr

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post04 lis 2009, 12:36

jesli mam w [...] pozostalych miesiacach POZA polskim sezonem pływać w piance - to ..wybieram destynacje BEZPIANKOWE..)

No Darek, ale w Irlandii byles i chwaliles, a tam raczej piana...
I np. takie RPA tez od razu skreslasz z listy dobrych spotow 8)

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post04 lis 2009, 16:25

MArcinBe pisze:
jesli mam w [...] pozostalych miesiacach POZA polskim sezonem pływać w piance - to ..wybieram destynacje BEZPIANKOWE..)

No Darek, ale w Irlandii byles i chwaliles, a tam raczej piana...
I np. takie RPA tez od razu skreslasz z listy dobrych spotow 8)

RPA nie skreślam absolutnie
ale Tarifa ma dla mnie zbyt wiele minusów
RPA ma ten stosunek (DLA MNIE :idea:) dużo korzystniejszy
a w Irlandii nie byłem sobie popływac
tylko z powodów zawodowych (akurat TAM był organizowany International BEST KITEBOARDING Meeting)
na dobre sesje kite np na 2 tygodnie bym tam nie wpadł :wink:
a, że przy okazji trafiliśmy na sety CAŁODZIENNYCH fal,
przy których
te brazylijskie na które wstawaliśmy wczesnym rankiem
gdy były największe - okazały się "przedszkolnymi"
to nasz fuks

pzdr

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post04 lis 2009, 23:20

stiv amoralny pisze:Natomiast moim zdaniem nie potrafisz przyjąć argumentów innych, a szkoda niekiedy.
pozdrawiam

Potrafię przyjąć argumenty od tych co takowe posiadają. Jakie może mieć argumenty o pływaniu w Tarifie osoba która kompletnie nie zna tego miejsca. Podczas pobytu grupy Marka w Tarifie, był dzień silnego poniente z kierunków południowych z dużą falą. W takie dni pływa się na Arte Vida gdzie fala jest regularna i ma dość duże odstępy, pływałem tam ale Marka nie widziałem. Tłoku nie było, zajebisty wave.
Reklama np. bananów w formie "banany są smaczne i ładnie pachną" jest OK. ale reklama " moje banany są smaczniejsze i ładniej pachną od twoich pomarańczy" to już jest zagranie poniżej pasa i o ile wiem taka forma reklamy jest zabroniona w mediach.
A druga sprawa - przestrzeganie innych że banany są nie smaczne jest bzdurą jeśli robi to osoba która nigdy ich nie jadła a zaledwie w ręku trzymała.
Jak poniente się uspokoi i troszkę czasu znajdę to wrzucę na swoją stronę troszkę informacji o Tarifie i pływaniu tutaj, dla tych co takowych informacji szukają bo z tego co widzę na KF.pl ciężko z tym.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2010, 01:51 przez tarifa4you, łącznie zmieniany 3 razy.

el_kopyto
Latawiec: wainman
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 lis 2009, 16:24

luzuj stary bo te wycieczki osobiste naprawde nie polepszaja ani twojego wizerunku ani wiarygdnosci

tarifa4you
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 09:06

easyJet po raz kolejny wprowadził obniżkę cen za bilety lotnicze na przeloty w okresie 1.01 - 31.03.2010.
Promocja trwa do 10 listopada.

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 09:49

[quote="tarifa4you]A dla tych co zastanawiają się nad przyjazdem do mnie – od dzisiaj ci co z mojego mieszkania korzystają dostaną samochód gratis. [/quote]

Jak będziesz publicznie obnażał każdego twojego gościa, który ma inne zdanie niż twoje to samochód gratis może niewiele pomóc :idea: :wink:

Stiva pojechałeś bez pardonu :think:

W sprawie owocowej reklamy to dodałbym jeszcze, że są tacy smakosze co jedli je z wielu ogrodów i nieograniczaja się do monotonnych bananów. Takim wystarczy powąchać bananka aby zrozumieć, że jest wiele innych smaczniejszych owoców :lol:
Warto pamietać, że można na nich niebezpiecznie się pośliznąć :wink:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 10:17

Panowie przestańcie już, wiadomo, że jest wiele dużo lepszych miejsc ale są tacy, którzy będą do końca życia i do Egiptu jeździć.

Bra - Byłeś, sprawdziłeś i potwierdziłeś moje zdanie, pewnie więcej nie pojedziesz ;)
Stiv - Jest pozytywnie zajarany, bo widocznie nie był jeszcze w lepszych miejscach, podobnie, jak Rolnik.
Ziomka rozumiem w pełni, zwłaszcza po ciężkim, męczącym sezonie faj nie jest pojechać gdzieś, gdzie jest większa szansa na dobre warunki i pływanie bez pianki na nie tyle dużych, co długich falach :idea:
Bo duże, to i na Bałtyku się zdarzają :wink:

Powiedzmy, że jakbym się uparł, to mógłbym raz w miesiącu na tydzień polecieć do Egiptu, na Tarifę na lasta i zamknąć koszty w 1500zł.
Wolę jednak polecieć 1-2razy w roku w miejsce gdzie będzie ciepło, gdzie mam min gwarantowaną falę i dużą szansę na wiatr.

Na zakończenie dodam, że na jedne z pierwszych wyjazdów na Tarifę można się wybrać i większość osób będzie zajarana ale do czasu aż pojedzie się w inne (lepsze) miejsca ;)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 10:41

Crazy Horse pisze:Panowie przestańcie już, wiadomo, że jest wiele dużo lepszych miejsc ale są tacy, którzy będą do końca życia i do Egiptu jeździć.

Na zakończenie dodam, że na jedne z pierwszych wyjazdów na Tarifę można się wybrać i większość osób będzie zajarana ale do czasu aż pojedzie się w inne (lepsze) miejsca ;)

Wielki Wodzu Crazy Koniu - z Tobą trzeba się zgadzać, bo jak nie to skalp innowiercy będzie dyndał na Małym Morzu :wink:

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 lis 2009, 10:44

cH - dość krótko i treściwie :idea:
pzdr

Wróć do „Spoty”