TARIFA

Miejscówki Kitesurfingowe
Awatar użytkownika
chrab
Deska: Nobile NHP
Latawiec: Slingshot RPM, Fuel
Kontaktowanie:

Post25 paź 2010, 16:46

swoja droga jak lecicie? bo nam z wrocka zamykaja od listopada polaczenie wroclaw-malaga.

Awatar użytkownika
B-rider
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 paź 2010, 18:08

Berlin - Malaga

niestety :evil:

Awatar użytkownika
czaman
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post26 paź 2010, 09:51

My też Berlin

Awatar użytkownika
czaman
Dostał piwko: 4 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2010, 10:32

B-rider
Ile macie tam wiatru?
windguru na dziś (śoda) daje 13 - 19 Kn
Ile jest w rzeczywistości
OD JUTRA PETARDA

Awatar użytkownika
B-rider
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 lis 2010, 13:38

Narazie "Maniana" :D

Awatar użytkownika
briku
Postawił piwka: 3 razy
Kontaktowanie:

Post30 sty 2011, 20:21

Czy był ktoś na Tarifie w kwietniu? Jak tam byłem w lipcu to gość, co nam wynajmnował apartament zachwalał wiosnę jako super termin - codziennie laguna, super wiatr i zero zakazu pływania. Ściemniał czy reczywiście taka malina?

tarifa4you
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post30 sty 2011, 20:37

Pewnie że zachwalał bo wiosną jego apartament pusty stoi...
Zero zakazów pływania - zgadza się w 100%
Co do codziennego super wiatru i obfitej laguny - różnie to bywa.
Moja opinia - Tarifę polecam wiosną i jesienią, latem odradzam a kilku metrowe fale z silnym wiatrem można zimą upolować.

Awatar użytkownika
briku
Kontaktowanie:

Post30 sty 2011, 21:23

to, że sypnął marketingiem to rzecz jasna :)
Kwiecień, to właśnie wiosna :) Zdaję sobie sprawę, że z prognozą różnie bywa - pytałem "statystycznie". Chciałem się zorientować, czy w ogóle brać Tarifę (bądź okolice) pod uwagę na kwiecień. Na falach mi nie zależy, bo na wave nie pływam.
tarifa4you - jabyś miał jakieś wskazówki bądź rady - będę wdzięczy - czy tu czy na pw :)

Awatar użytkownika
KasiaW
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post31 sty 2011, 04:04

briku pisze:to, że sypnął marketingiem to rzecz jasna :)
Kwiecień, to właśnie wiosna :) Zdaję sobie sprawę, że z prognozą różnie bywa - pytałem "statystycznie". Chciałem się zorientować, czy w ogóle brać Tarifę (bądź okolice) pod uwagę na kwiecień. Na falach mi nie zależy, bo na wave nie pływam.
tarifa4you - jabyś miał jakieś wskazówki bądź rady - będę wdzięczy - czy tu czy na pw :)

"Statystycznie" w przypadku Tarify nie działa :wink: Mieszkam tu od prawie 4 lat - i co rok, to inaczej. Najlepiej na prognozę. Wiosną generalnie jest przewaga poniente (ale to też w sumie nie reguła) - czyli słabszy z zachodu, z falami. Lagunka na Valdevaqueros najpewniejsza zima i wiosną - bo tworzy sie przy ujsciu rzeki, a wody wtedy więcej. Za to, jeżeli nie chcesz przepłacać za apartamenty, to z całą pewnoscia należy omijać termin Semana Santa(tydzień przed Wielkanocą) - bo to hiszpańskie wakacje i high season (chociaz od strony kulturalnej jest ciekawie - te procesje na starówce itp. Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
briku
Kontaktowanie:

Post31 sty 2011, 08:28

Dzięki za odpowiedź. Święta Wielkanocne wypadają w tym roku pod koniec kwietnia, a ja planowałem jechać na początku jakoś. Tarifa jest tylko jedną z opcji, ale jak wypadnie na nią, to pewnie tak jak piszesz trzeba będzie jechać na prognoze :)

Awatar użytkownika
KasiaW
Kontaktowanie:

Post01 lut 2011, 22:13

briku pisze:Dzięki za odpowiedź. Święta Wielkanocne wypadają w tym roku pod koniec kwietnia, a ja planowałem jechać na początku jakoś. Tarifa jest tylko jedną z opcji, ale jak wypadnie na nią, to pewnie tak jak piszesz trzeba będzie jechać na prognoze :)

Nie ma za co :) Jak sie zdecydujesz, to pisz na maila (kasia@nomad-instinct.com), to Ci jakis apartament rozsadny wyszukam. Pozdrawiam
P.S. Rozwaz tez opcję Essaouiry (Maroko) - tam wiatr bardziej przewidywalny, kwiecień to w miarę pewna termika.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post09 lut 2011, 10:59

Najczesciej do tarify jezdzimy wiosna statystyki mamy minimum 80% dni z wiatrem grubo powyzej 4 bf czesciej poniete 18-25kt po 13 godzinie i zawsze mielismy lewante 35-50kt .Spot z fala - po to tam sie jedzie na flat nie licz bo lagunka jest ale marnie dziala zatloczona i do dupy .Na miejscu konieczny samochod szczegolnie jak trafisz lewante (Sotogrande 60km,Palmones , Getares 20,Canos de meca 60km).Poniete plywasz na miejscu lub Artevida jak jest fala i dobrze ogarniasz.
Miejscowa najlepsza na swiecie pod sloncem ale nie na plaska wode!!!!!!!!! Gdybys trafil do tego kiteowego raju nie zapomnij odwiedzic Mariusza w jego knajpie (tez najlepszej na swiecie haha ) i pozdrow od rodakow :thumbsup:

Awatar użytkownika
KasiaW
Kontaktowanie:

Post11 lut 2011, 02:35

rolnik pisze:Gdybys trafil do tego kiteowego raju nie zapomnij odwiedzic Mariusza w jego knajpie (tez najlepszej na swiecie haha ) i pozdrow od rodakow :thumbsup:

Knajpa nazywa się Solsticio - przy Los Lances :) Mariusz ostatnio nawet zastanawiał się, kiedy się znowu wybierzecie 8) Pozdrówki :)

tarifa4you
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post02 mar 2011, 00:04

Płaską wodę (no taką prawie płaską) znajdziecie przy lewante w Palmones a przy poniente po drugiej stronie zatoki w La Linea (mapki dojazdu na mojej stronce). Pracuje na Gibraltarze więc przejeżdżam przez La Linea codziennie, kilka osób na wodzie, piasek, dużo miejsca (oczywiście jak latem wylegną plażowicze to miejsce się skończy). Najlepsze warunki przy północno-zachodnim kierunku.

Awatar użytkownika
KasiaW
Kontaktowanie:

Post07 mar 2011, 23:14

W Tarifie gęściej będzie w tym roku (cóż, pewnie przyczyniła się sytuacja w Egipcie...) - więc proszę Was o informację, kto się wybiera na suuper długi w tym roku weekend majowy - bo już konkurencja niemiecko-francusko-angielska rezerwuje apartamenty, więc nie warto do ostaniej chwili zwlekać z decyzją. Pozdrawiam :)

Wróć do „Spoty”